Rekord Guinessa - największa parada samochodów SUBARU

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
MForbi
0 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Rekord Guinessa - największa parada samochodów SUBARU

Post 31 lip 2013, o 12:59

SUBAROWY Narodzie - Jaknesi w Stanach właśnie ustanowili nowy rekord Guinessa w kategorii "Największa parada samochodów SUBARU "

Szczegół tiutaj : https://www.facebook.com/SUBARU.GLOBAL? ... ion=stream

Pomyślałem sobie że Polacy nie mogą być gorsi i fajnie byłoby pobić jankesów :)

Zarzuciłem wczoraj ten temat w pytaniach do Dyrekcji SIP na "kropce".
Dyrekcja odpowiedziała mi żeby sprawdzić nastawienie Forumowiczów i jeśli okaże się pozytywne, to niewykluczone że obejmie swoimi "skrzydłami" ten pomysł.

Sporo sobie o tym myślałem, i na pewno jest to z jednej strony do zrobienia, z drugiej cholernie trudne - zwłaszcza bez budżetu którym można się wspomóc.

Słuchajcie - takie moje przemyślenia :
- termin . Przy super dobrych wiatrach druga połowa września, realnie patrząc październik - wcześniej mamy sezon urlopowy, potem rozpędzamy rok szkolny, no i trzeba czasu aby wszystko podopinać.
- miejsce - tu mam sporą zagadkę. Żeby zebrać 400 samochodów na pewno konieczne będzie "pospolite ruszenie" i przyjazdy z całej Polski.
Jako że im więcej tym lepiej to osobiście nie mam nic przeciwko obecności naszych SUBAROWYCH braci z innych krajów - im więcej tym lepiej i szansa że rekord będzie trudniejszy do pobicia i utrzyma się dłużej :)
Jeśli tylko będą chętni - zapraszamy :)

Ze względów organizacyjnych ideałem było by mieć do dyspozycji jakiś stadion - boisko piłkarskie o standartowych wymiarach 110 x 75 m pomieści ok. 500 samochodów zakładając dla każdego miejsce o wymiarach 3 x 5,5 m.
Do tego stadion daje nam niezbędną infrastrukturę - choćby nagłośnienie aby organizatorzy mogli się komunikować z kierowcami no i wreszcie - z trybun można zrobić fotki obejmujące całe zamieszanie :)
Nie marzę tu o Stadionie Narodowym bo bez kilku mln PLN na wynajęcie nie ma się co tam zbliżać , myślę że wystarczy jakieś boisko ligi okręgowej - tyle że wtedy z wysokimi trybunami może być kłopot :)

Sama parada to już pikuś - gdzieś tam się przejedzie przed sędziami liczącymi samochody :)
Taki troszkę większy POM :)

Mam zatem prośbę - jeśli jesteście chętni do wzięcia udziału w tym przedsięwzięciu - deklarujcie swój udział - na razie wstępnie, myślę że dojdziemy do etapu kiedy będziemy już mieli konkretny termin i miejsce :)
Myślałem również o Plejadach - wydaje się że to najlepszy pomysł ale tutaj widzę niestety kilka problemów -
1. organizacyjny udział 400 załóg w Plejadach (do tej pory tylu chyba nie było ) - budżet organizatora, zakwaterowanie itp
2. nie każdy kto mógłby wziąć udział w biciu rekordu będzie zainteresowany Plejadami i odwrotnie

Chyba żeby bicie rekordu zorganizować dzień przed plejadami i ci którzy chcą zostają na Plejadach, ci którzy nie chcą - jadą do domów.

Niemniej jednak musimy zrobić pierwszy krok : policzyć szable :)

Identyczny apel wisi na "kropce", może jak się razem pozbieramy i Importer pomoże to się uda :)

Zatem zaczynam od Siebie :

1. MForbi - OBK
2. MForbiowa - Forester

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Re: Rekord Guinessa - największa parada samochodów SUBARU

Post 31 lip 2013, o 17:01

MForbi, a jaki jest z grubsza cel "obejmowania tego pomysłu skrzydłami SIP"??

Poza tą drobną wątpliwością, inicjatywa bardzo fajna :-)

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 31 lip 2013, o 17:13

Rekord???

Tu był rekord :arrow: http://forums.finalgear.com/photography ... ade-30073/

1086 samych Imprez!!! :o

A nie ta amerykańska popierdółka na niecałe 400 Subarakaów i to w dodatku wszystkich modeli. ;-)

Co do deklaracji chęci udziału, musi być moim zdaniem najpierw zaproponowany dokładny plan (termin, lokalizacja, potencjalne warunki noclegowe, koszt, itp), a potem deklaracje, a nie odwrotnie. Inaczej raczej mało kto się w ciemno zadeklaruje nie wiedząc, czy będzie musiał pokonać 600 km dojazdówki, czy 50km. No i w jakim terminie.

Pomysł z pewnością fajny, ale organizacja tego nie będzie sprawą prostą. No ale jak założyciel tematu czuje się na siłach, to trzymam kciuki i będę obserwował wątek bardzo wstępnie się pisząc :-)

(z tym, że Plejady odpadają zadecydowanie).
Ostatnio zmieniony 31 lip 2013, o 17:50 przez jarmaj, łącznie zmieniany 8 razy.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 31 lip 2013, o 17:20

no właśnie coś mi mówiło ,że wtedy by upamiętnić Colina było trochę więcej niż 400sztuk ;-) , ale sam pomysł może być fajny
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 31 lip 2013, o 17:38

Fajny pomysl, ale tak jak Jarmaj napisal. Zeby to wypalilo bedziesz musial ustalic szczegoly.
W sensie wstepnie bym sie pisal, choc bez opcji plejadowej raczej.

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 31 lip 2013, o 18:41

A na Plejady można jeździć antykami? Pamiętam, że kiedyś zapraszani byli tylko właściciele nowych aut kupionych w SIP.
Osobiście nie mam nic przeciwko integracji kropkowo-kreskowej i zrobieniu z tego dużej imprezy, ale też chyba wolałabym żeby to nie były Plejady - na których obywatele forum z kreską będą się czuli trochę jak intruzi ;-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 31 lip 2013, o 19:01

No właśnie... jak tu w takich warunkach urządzić polowanie na prawnika albo udaną wycieczkę do kopalni złota :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 31 lip 2013, o 20:14

Pomysł i impreza mogła by być bardzo fajna lecz jak pisali poprzednicy potrzeba wiecej szczegółów :idea:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 31 lip 2013, o 21:32

Spotkanie, z przyjaciółmi starymi, nowymi i zupełnie potencjalnymi, a nawet z Subarytą i Dyrekcją - zawsze chętnie, o ile tylko JE Terminarz pozwoli.

Natomiast jakieś bicie rekordu w dziedzinie ustawiania w jednym miejscu kupy aut - ewentualnie, przy okazji, ale bez napinki. Szczerze? Jakoś nie sądzę, by świat zrobił się od tego lepszy lub piękniejszy ;-)
Dla okolicznych mieszkańców, mysle, nawet wręcz przeciwnie :giggle:
Ale jakiś wójt lub prezes klubu może zwietrzyć interes promocyjny i otworzyć bramy (oraz kiesę). Tylko żeby to zagrało, trzaby zacząć od zainteresowania jakiejś sporej telewizji...
Ostatnio zmieniony 31 lip 2013, o 23:21 przez WiS, łącznie zmieniany 1 raz.

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 31 lip 2013, o 22:00

WiS - uważaj jak kolega MForbi, to jest jakiś wójt, albo kier POMu :mrgreen:
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 31 lip 2013, o 23:25

busik pisze: jakiś wójt, albo kier POMu
Coś Ty, wtedy by nie jeździł jakimś niepoważnym Subaru, ale np. sierioznym i dostojnym miemieckim klekotwagenem :mrgreen: A jak opozycja w radzie słaba, to może nawet takim z czterema zerami na grillu :cofee:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 1 sie 2013, o 13:42

barbie pisze: Pamiętam, że kiedyś zapraszani byli tylko właściciele nowych aut kupionych w SIP.

Ja kupiłem oba auta w SIP i ani razu przez tyle lat nie zostałem zaproszony, pewnie za wysokie progi na moje nogi :whistle:

Następnym razem nie zrobię tego błędu :->
Chloru pisze: jak tu w takich warunkach urządzić polowanie na prawnika

Jako zwierzyna łowna protestuję, nie dam rady wymknąć się takiemu tłumowi. Zostanę przygnieciony górą opakowań szklanych :-( ;-)
WiS pisze: Spotkanie, z przyjaciółmi starymi, nowymi i zupełnie potencjalnymi, a nawet z Subarytą i Dyrekcją

Cóż za subtelna aluzja :evilgrin: nie no, podoba mi się :thumb:
MForbi pisze: Dyrekcja odpowiedziała mi żeby sprawdzić nastawienie Forumowiczów i jeśli okaże się pozytywne, to niewykluczone że obejmie swoimi "skrzydłami" ten pomysł.

przyśle democary z salonów? :giggle: czy nówki z placu w Hamburgu :mrgreen:

Co do zasady pomysł fajny, integracja Morsowa (kropka-kreska) fajna rzecz, oczywiście trzeba więcej szczegółów ale jestem na ZA :-)

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 sie 2013, o 16:37

Konto usunięte pisze: Cóż za subtelna aluzja
Tak to zabrzmiało...? :whistle: Cóz, nie ma co ukrywać - nie ma powodow, byśmy się z w/w panami uważali za przyjaciół, ale po tylu latach od wiadomej awantury możemy chyba przebywać w jednym miejscu bez ryzyka gwałtownych reakcji, a nawet rozmawiać ludzkim głosem ;-)
Przynajmniej - ja mogę 8-)

ODPOWIEDZ