Rekord Guinessa - największa parada samochodów SUBARU
Rekord Guinessa - największa parada samochodów SUBARU
SUBAROWY Narodzie - Jaknesi w Stanach właśnie ustanowili nowy rekord Guinessa w kategorii "Największa parada samochodów SUBARU "
Szczegół tiutaj : https://www.facebook.com/SUBARU.GLOBAL? ... ion=stream
Pomyślałem sobie że Polacy nie mogą być gorsi i fajnie byłoby pobić jankesów :)
Zarzuciłem wczoraj ten temat w pytaniach do Dyrekcji SIP na "kropce".
Dyrekcja odpowiedziała mi żeby sprawdzić nastawienie Forumowiczów i jeśli okaże się pozytywne, to niewykluczone że obejmie swoimi "skrzydłami" ten pomysł.
Sporo sobie o tym myślałem, i na pewno jest to z jednej strony do zrobienia, z drugiej cholernie trudne - zwłaszcza bez budżetu którym można się wspomóc.
Słuchajcie - takie moje przemyślenia :
- termin . Przy super dobrych wiatrach druga połowa września, realnie patrząc październik - wcześniej mamy sezon urlopowy, potem rozpędzamy rok szkolny, no i trzeba czasu aby wszystko podopinać.
- miejsce - tu mam sporą zagadkę. Żeby zebrać 400 samochodów na pewno konieczne będzie "pospolite ruszenie" i przyjazdy z całej Polski.
Jako że im więcej tym lepiej to osobiście nie mam nic przeciwko obecności naszych SUBAROWYCH braci z innych krajów - im więcej tym lepiej i szansa że rekord będzie trudniejszy do pobicia i utrzyma się dłużej :)
Jeśli tylko będą chętni - zapraszamy :)
Ze względów organizacyjnych ideałem było by mieć do dyspozycji jakiś stadion - boisko piłkarskie o standartowych wymiarach 110 x 75 m pomieści ok. 500 samochodów zakładając dla każdego miejsce o wymiarach 3 x 5,5 m.
Do tego stadion daje nam niezbędną infrastrukturę - choćby nagłośnienie aby organizatorzy mogli się komunikować z kierowcami no i wreszcie - z trybun można zrobić fotki obejmujące całe zamieszanie :)
Nie marzę tu o Stadionie Narodowym bo bez kilku mln PLN na wynajęcie nie ma się co tam zbliżać , myślę że wystarczy jakieś boisko ligi okręgowej - tyle że wtedy z wysokimi trybunami może być kłopot :)
Sama parada to już pikuś - gdzieś tam się przejedzie przed sędziami liczącymi samochody :)
Taki troszkę większy POM :)
Mam zatem prośbę - jeśli jesteście chętni do wzięcia udziału w tym przedsięwzięciu - deklarujcie swój udział - na razie wstępnie, myślę że dojdziemy do etapu kiedy będziemy już mieli konkretny termin i miejsce :)
Myślałem również o Plejadach - wydaje się że to najlepszy pomysł ale tutaj widzę niestety kilka problemów -
1. organizacyjny udział 400 załóg w Plejadach (do tej pory tylu chyba nie było ) - budżet organizatora, zakwaterowanie itp
2. nie każdy kto mógłby wziąć udział w biciu rekordu będzie zainteresowany Plejadami i odwrotnie
Chyba żeby bicie rekordu zorganizować dzień przed plejadami i ci którzy chcą zostają na Plejadach, ci którzy nie chcą - jadą do domów.
Niemniej jednak musimy zrobić pierwszy krok : policzyć szable :)
Identyczny apel wisi na "kropce", może jak się razem pozbieramy i Importer pomoże to się uda :)
Zatem zaczynam od Siebie :
1. MForbi - OBK
2. MForbiowa - Forester
Szczegół tiutaj : https://www.facebook.com/SUBARU.GLOBAL? ... ion=stream
Pomyślałem sobie że Polacy nie mogą być gorsi i fajnie byłoby pobić jankesów :)
Zarzuciłem wczoraj ten temat w pytaniach do Dyrekcji SIP na "kropce".
Dyrekcja odpowiedziała mi żeby sprawdzić nastawienie Forumowiczów i jeśli okaże się pozytywne, to niewykluczone że obejmie swoimi "skrzydłami" ten pomysł.
Sporo sobie o tym myślałem, i na pewno jest to z jednej strony do zrobienia, z drugiej cholernie trudne - zwłaszcza bez budżetu którym można się wspomóc.
Słuchajcie - takie moje przemyślenia :
- termin . Przy super dobrych wiatrach druga połowa września, realnie patrząc październik - wcześniej mamy sezon urlopowy, potem rozpędzamy rok szkolny, no i trzeba czasu aby wszystko podopinać.
- miejsce - tu mam sporą zagadkę. Żeby zebrać 400 samochodów na pewno konieczne będzie "pospolite ruszenie" i przyjazdy z całej Polski.
Jako że im więcej tym lepiej to osobiście nie mam nic przeciwko obecności naszych SUBAROWYCH braci z innych krajów - im więcej tym lepiej i szansa że rekord będzie trudniejszy do pobicia i utrzyma się dłużej :)
Jeśli tylko będą chętni - zapraszamy :)
Ze względów organizacyjnych ideałem było by mieć do dyspozycji jakiś stadion - boisko piłkarskie o standartowych wymiarach 110 x 75 m pomieści ok. 500 samochodów zakładając dla każdego miejsce o wymiarach 3 x 5,5 m.
Do tego stadion daje nam niezbędną infrastrukturę - choćby nagłośnienie aby organizatorzy mogli się komunikować z kierowcami no i wreszcie - z trybun można zrobić fotki obejmujące całe zamieszanie :)
Nie marzę tu o Stadionie Narodowym bo bez kilku mln PLN na wynajęcie nie ma się co tam zbliżać , myślę że wystarczy jakieś boisko ligi okręgowej - tyle że wtedy z wysokimi trybunami może być kłopot :)
Sama parada to już pikuś - gdzieś tam się przejedzie przed sędziami liczącymi samochody :)
Taki troszkę większy POM :)
Mam zatem prośbę - jeśli jesteście chętni do wzięcia udziału w tym przedsięwzięciu - deklarujcie swój udział - na razie wstępnie, myślę że dojdziemy do etapu kiedy będziemy już mieli konkretny termin i miejsce :)
Myślałem również o Plejadach - wydaje się że to najlepszy pomysł ale tutaj widzę niestety kilka problemów -
1. organizacyjny udział 400 załóg w Plejadach (do tej pory tylu chyba nie było ) - budżet organizatora, zakwaterowanie itp
2. nie każdy kto mógłby wziąć udział w biciu rekordu będzie zainteresowany Plejadami i odwrotnie
Chyba żeby bicie rekordu zorganizować dzień przed plejadami i ci którzy chcą zostają na Plejadach, ci którzy nie chcą - jadą do domów.
Niemniej jednak musimy zrobić pierwszy krok : policzyć szable :)
Identyczny apel wisi na "kropce", może jak się razem pozbieramy i Importer pomoże to się uda :)
Zatem zaczynam od Siebie :
1. MForbi - OBK
2. MForbiowa - Forester
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Re: Rekord Guinessa - największa parada samochodów SUBARU
MForbi, a jaki jest z grubsza cel "obejmowania tego pomysłu skrzydłami SIP"??
Poza tą drobną wątpliwością, inicjatywa bardzo fajna
Poza tą drobną wątpliwością, inicjatywa bardzo fajna

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Rekord???
Tu był rekord
http://forums.finalgear.com/photography ... ade-30073/
1086 samych Imprez!!!
A nie ta amerykańska popierdółka na niecałe 400 Subarakaów i to w dodatku wszystkich modeli.
Co do deklaracji chęci udziału, musi być moim zdaniem najpierw zaproponowany dokładny plan (termin, lokalizacja, potencjalne warunki noclegowe, koszt, itp), a potem deklaracje, a nie odwrotnie. Inaczej raczej mało kto się w ciemno zadeklaruje nie wiedząc, czy będzie musiał pokonać 600 km dojazdówki, czy 50km. No i w jakim terminie.
Pomysł z pewnością fajny, ale organizacja tego nie będzie sprawą prostą. No ale jak założyciel tematu czuje się na siłach, to trzymam kciuki i będę obserwował wątek bardzo wstępnie się pisząc
(z tym, że Plejady odpadają zadecydowanie).
Tu był rekord

1086 samych Imprez!!!

A nie ta amerykańska popierdółka na niecałe 400 Subarakaów i to w dodatku wszystkich modeli.

Co do deklaracji chęci udziału, musi być moim zdaniem najpierw zaproponowany dokładny plan (termin, lokalizacja, potencjalne warunki noclegowe, koszt, itp), a potem deklaracje, a nie odwrotnie. Inaczej raczej mało kto się w ciemno zadeklaruje nie wiedząc, czy będzie musiał pokonać 600 km dojazdówki, czy 50km. No i w jakim terminie.
Pomysł z pewnością fajny, ale organizacja tego nie będzie sprawą prostą. No ale jak założyciel tematu czuje się na siłach, to trzymam kciuki i będę obserwował wątek bardzo wstępnie się pisząc

(z tym, że Plejady odpadają zadecydowanie).
Ostatnio zmieniony 31 lip 2013, o 17:50 przez jarmaj, łącznie zmieniany 8 razy.
no właśnie coś mi mówiło ,że wtedy by upamiętnić Colina było trochę więcej niż 400sztuk
, ale sam pomysł może być fajny

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Fajny pomysl, ale tak jak Jarmaj napisal. Zeby to wypalilo bedziesz musial ustalic szczegoly.
W sensie wstepnie bym sie pisal, choc bez opcji plejadowej raczej.
W sensie wstepnie bym sie pisal, choc bez opcji plejadowej raczej.
A na Plejady można jeździć antykami? Pamiętam, że kiedyś zapraszani byli tylko właściciele nowych aut kupionych w SIP.
Osobiście nie mam nic przeciwko integracji kropkowo-kreskowej i zrobieniu z tego dużej imprezy, ale też chyba wolałabym żeby to nie były Plejady - na których obywatele forum z kreską będą się czuli trochę jak intruzi
Osobiście nie mam nic przeciwko integracji kropkowo-kreskowej i zrobieniu z tego dużej imprezy, ale też chyba wolałabym żeby to nie były Plejady - na których obywatele forum z kreską będą się czuli trochę jak intruzi

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
No właśnie... jak tu w takich warunkach urządzić polowanie na prawnika albo udaną wycieczkę do kopalni złota 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Pomysł i impreza mogła by być bardzo fajna lecz jak pisali poprzednicy potrzeba wiecej szczegółów 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Spotkanie, z przyjaciółmi starymi, nowymi i zupełnie potencjalnymi, a nawet z Subarytą i Dyrekcją - zawsze chętnie, o ile tylko JE Terminarz pozwoli.
Natomiast jakieś bicie rekordu w dziedzinie ustawiania w jednym miejscu kupy aut - ewentualnie, przy okazji, ale bez napinki. Szczerze? Jakoś nie sądzę, by świat zrobił się od tego lepszy lub piękniejszy
Dla okolicznych mieszkańców, mysle, nawet wręcz przeciwnie
Ale jakiś wójt lub prezes klubu może zwietrzyć interes promocyjny i otworzyć bramy (oraz kiesę). Tylko żeby to zagrało, trzaby zacząć od zainteresowania jakiejś sporej telewizji...
Natomiast jakieś bicie rekordu w dziedzinie ustawiania w jednym miejscu kupy aut - ewentualnie, przy okazji, ale bez napinki. Szczerze? Jakoś nie sądzę, by świat zrobił się od tego lepszy lub piękniejszy

Dla okolicznych mieszkańców, mysle, nawet wręcz przeciwnie

Ale jakiś wójt lub prezes klubu może zwietrzyć interes promocyjny i otworzyć bramy (oraz kiesę). Tylko żeby to zagrało, trzaby zacząć od zainteresowania jakiejś sporej telewizji...
Ostatnio zmieniony 31 lip 2013, o 23:21 przez WiS, łącznie zmieniany 1 raz.
WiS - uważaj jak kolega MForbi, to jest jakiś wójt, albo kier POMu 

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- WiS
- 6 gwiazdek
Coś Ty, wtedy by nie jeździł jakimś niepoważnym Subaru, ale np. sierioznym i dostojnym miemieckim klekotwagenembusik pisze: jakiś wójt, albo kier POMu

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
barbie pisze: Pamiętam, że kiedyś zapraszani byli tylko właściciele nowych aut kupionych w SIP.
Ja kupiłem oba auta w SIP i ani razu przez tyle lat nie zostałem zaproszony, pewnie za wysokie progi na moje nogi

Następnym razem nie zrobię tego błędu

Chloru pisze: jak tu w takich warunkach urządzić polowanie na prawnika
Jako zwierzyna łowna protestuję, nie dam rady wymknąć się takiemu tłumowi. Zostanę przygnieciony górą opakowań szklanych

WiS pisze: Spotkanie, z przyjaciółmi starymi, nowymi i zupełnie potencjalnymi, a nawet z Subarytą i Dyrekcją
Cóż za subtelna aluzja

MForbi pisze: Dyrekcja odpowiedziała mi żeby sprawdzić nastawienie Forumowiczów i jeśli okaże się pozytywne, to niewykluczone że obejmie swoimi "skrzydłami" ten pomysł.
przyśle democary z salonów?

Co do zasady pomysł fajny, integracja Morsowa (kropka-kreska) fajna rzecz, oczywiście trzeba więcej szczegółów ale jestem na ZA

- WiS
- 6 gwiazdek
Tak to zabrzmiało...?Konto usunięte pisze: Cóż za subtelna aluzja

Przynajmniej - ja mogę