PPP - Prodrive Performance Package ?
PPP - Prodrive Performance Package ?
http://www.blitzpoland.pl/images/prodri ... %20PPP.pdf
Powiedzcie mi proszę, bo w "szukaj" nie znalazłem - co to? Tzn to że stage up to rozumiem, ale skoro samochody z silnikami 2,5l to zdecydowanie nie najlepsze konstrukcje : uszczelka, słaba skrzynia 5mt, wątpliwa żywotność tłoków , a firma o renomie PRODRIVE wypuszcza pakietowy mod do wartości 270bhp i 420nM, nie oferując praktycznie nic asekuracyjnego dla żywotności jednostki napędowej i systemów przeniesienia napędu, to kto tu jest osioł? Ja, wierząc w ich profesjonalizm i podejście do sprawy, czy w UK WRX-y idą na innych częściach...
Powiedzcie mi proszę, bo w "szukaj" nie znalazłem - co to? Tzn to że stage up to rozumiem, ale skoro samochody z silnikami 2,5l to zdecydowanie nie najlepsze konstrukcje : uszczelka, słaba skrzynia 5mt, wątpliwa żywotność tłoków , a firma o renomie PRODRIVE wypuszcza pakietowy mod do wartości 270bhp i 420nM, nie oferując praktycznie nic asekuracyjnego dla żywotności jednostki napędowej i systemów przeniesienia napędu, to kto tu jest osioł? Ja, wierząc w ich profesjonalizm i podejście do sprawy, czy w UK WRX-y idą na innych częściach...
projekt "Huragan" Carlos - 440/585

Re: PPP - Prodrive Performance Package ?
Azarel oświeć mnie troszeczke, o jakiej różnicy mówisz?

Jeżdżą spokojnie po drogach. Nie rozwijają dużych prędkości, nie ma tam KJSów i podobnych amatorskich imprez rajdowych, a ze względu na hamulce WRXem na tor się prawie nie da....
Poza tym te programy Prodrive są BAAAAARDZO bezpieczne i bardzo powolne. Oczywiście w sprzyjających warunkach pokażą tyle co deklarują, ale jak jest gorąco czy coś to auta słabną bardzo. Niuniek może coś o tym opowiedzieć.
Poza tym te programy Prodrive są BAAAAARDZO bezpieczne i bardzo powolne. Oczywiście w sprzyjających warunkach pokażą tyle co deklarują, ale jak jest gorąco czy coś to auta słabną bardzo. Niuniek może coś o tym opowiedzieć.
swoją drogą kupno takiego auta, tylko po to żeby się toczyc to też kiepski pomysłAzrael pisze: Jeżdżą spokojnie po drogach. Nie rozwijają dużych prędkości

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
cArLoS pisze:swoją drogą kupno takiego auta, tylko po to żeby się toczyc to też kiepski pomysłAzrael pisze: Jeżdżą spokojnie po drogach. Nie rozwijają dużych prędkości
Fakt, ale co zrobić w krajach policyjnego terroru i ograniczeń (do czego u nas też zdążamy, dzięki takim np manom 111)?
Ale zwróć jeszcze uwagę na fakt, że tam masz tyle miejsc do wyhasania się do woli, że potem możesz sobie spokojnie pykać te limitowe +kilka mil do celu. I czas, w jakim dojedziesz do tego celu, jest znacznie bardziej przewidywalny niż u nas, a średnia wyższa.jarmaj pisze: Fakt, ale co zrobić w krajach policyjnego terroru i ograniczeń
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
ky, akurat w Anglii jest z tym słabo - co chwila jakieś kretyńskie ograniczenie i fotoradar i cała autostrada hamuje gwałtownie więc się robi zator, w dodatku okropny tłok wszędzie w cywilizacji, korki w efekcie jedzie się nieskończenie długo gdziekolwiek.
Fotoradary na autostradzie to jakiś objaw totalnego skretynienia "władzy", ale u nas też już widziałem.
Fotoradary na autostradzie to jakiś objaw totalnego skretynienia "władzy", ale u nas też już widziałem.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
W Goebbelsowie też są na autostradach. Nawet kiedyś taki jeden pod Frankfurtem mi zdjęcie zrobił.Azrael pisze:Fotoradary na autostradzie to jakiś objaw totalnego skretynienia "władzy", ale u nas też już widziałem.

Jarmaj , a co powiesz o "Ich" drogach lokalnych, często podróżuje po wschodnich landach drogami lokalnymi i za każdym razem muszę łykać relanium i kropelki waleriana na uspokojenie, dawno już się tyle nie najeździłem w przedziale 30-80 km/h z przewagą 30-50

Ja sporo drogami lokalnymi u nich jeździłem i w zasadzie zawsze 100km/h.
100ką to po ekspresówce, mnogość aktywnych fotoradarów jest porażająca, oraz wielu społeczników którzy tylko czekają aby dobrze spełnic swój patriotyczny obowiązek i donieść o podejrzanym pojeździe, który porusza się zdecydowanie za szybko.Azrael pisze: Ja sporo drogami lokalnymi u nich jeździłem i w zasadzie zawsze 100km/h
K.Hołowczyc kiedyś dobrze skwitował problem, jadąc u "Nas" każdy km jest jak OeS, zawsze trzeba być w 110% skoncentrowanym na tym co się dzieje, warunki i okoliczności są nieprzewidywalne... Dziwimy się czasami oglądając obrazki w telewizji, spadło troszeczkę śniegu lub obfitszy deszcz, a na wielu zach-europejskich drogach dochodzi do potężnych karamboli, lub dużej ilości kolizji vel wypadków - kierowcy "tam" nie są przyzywczajeni do dynamicznie zmieniających się warunków drogowych, nie potrafią się "spiąć" odpowiednio.

Tak, jakby u nas potrafili...cArLoS pisze: kierowcy "tam" nie są przyzywczajeni do dynamicznie zmieniających się warunków drogowych, nie potrafią się "spiąć" odpowiednio.
W tym tygodniu jeden deszczyk i na odcinku 70km dwa dzwony...
Dolce far niente 

Ale chyba nie jest gorzej niż u nas?Azrael pisze: ky, akurat w Anglii jest z tym słabo - co chwila jakieś kretyńskie ograniczenie i fotoradar i cała autostrada hamuje gwałtownie więc się robi zator, w dodatku okropny tłok wszędzie w cywilizacji, korki w efekcie jedzie się nieskończenie długo gdziekolwiek
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
gorzej. u nas to korkow nie ma w porownaniu z dojazdem do Londynu. Ze trzy tygodnie temu jechalismy okolo 11 wieczorem z Londynu do hotelu pod. poltorej godziny zamiast normalnych 45. Caly czas chlopaki z pracy w centrum, narzekaja,
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.