PPP - Prodrive Performance Package ?

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
cArLoS
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: WRX Spec Carlos 440/585
Polubił: 0
Polubione posty: 0

PPP - Prodrive Performance Package ?

Post 30 maja 2009, o 19:59

http://www.blitzpoland.pl/images/prodri ... %20PPP.pdf

Powiedzcie mi proszę, bo w "szukaj" nie znalazłem - co to? Tzn to że stage up to rozumiem, ale skoro samochody z silnikami 2,5l to zdecydowanie nie najlepsze konstrukcje : uszczelka, słaba skrzynia 5mt, wątpliwa żywotność tłoków , a firma o renomie PRODRIVE wypuszcza pakietowy mod do wartości 270bhp i 420nM, nie oferując praktycznie nic asekuracyjnego dla żywotności jednostki napędowej i systemów przeniesienia napędu, to kto tu jest osioł? Ja, wierząc w ich profesjonalizm i podejście do sprawy, czy w UK WRX-y idą na innych częściach...

projekt "Huragan" Carlos - 440/585
Obrazek

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Re: PPP - Prodrive Performance Package ?

Post 30 maja 2009, o 20:08

Nie idą, ale są inaczej używane.

cArLoS
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 30 maja 2009, o 20:12

Azarel oświeć mnie troszeczke, o jakiej różnicy mówisz?
Obrazek

Azrael
6 gwiazdek

Post 30 maja 2009, o 20:14

Jeżdżą spokojnie po drogach. Nie rozwijają dużych prędkości, nie ma tam KJSów i podobnych amatorskich imprez rajdowych, a ze względu na hamulce WRXem na tor się prawie nie da....

Poza tym te programy Prodrive są BAAAAARDZO bezpieczne i bardzo powolne. Oczywiście w sprzyjających warunkach pokażą tyle co deklarują, ale jak jest gorąco czy coś to auta słabną bardzo. Niuniek może coś o tym opowiedzieć.

cArLoS
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 30 maja 2009, o 20:21

Azrael pisze: Jeżdżą spokojnie po drogach. Nie rozwijają dużych prędkości
swoją drogą kupno takiego auta, tylko po to żeby się toczyc to też kiepski pomysł :?
Obrazek

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 30 maja 2009, o 20:32

cArLoS pisze:
Azrael pisze: Jeżdżą spokojnie po drogach. Nie rozwijają dużych prędkości
swoją drogą kupno takiego auta, tylko po to żeby się toczyc to też kiepski pomysł :?

Fakt, ale co zrobić w krajach policyjnego terroru i ograniczeń (do czego u nas też zdążamy, dzięki takim np manom 111)?

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 31 maja 2009, o 03:23

jarmaj pisze: Fakt, ale co zrobić w krajach policyjnego terroru i ograniczeń
Ale zwróć jeszcze uwagę na fakt, że tam masz tyle miejsc do wyhasania się do woli, że potem możesz sobie spokojnie pykać te limitowe +kilka mil do celu. I czas, w jakim dojedziesz do tego celu, jest znacznie bardziej przewidywalny niż u nas, a średnia wyższa.

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Azrael
6 gwiazdek

Post 31 maja 2009, o 10:44

ky, akurat w Anglii jest z tym słabo - co chwila jakieś kretyńskie ograniczenie i fotoradar i cała autostrada hamuje gwałtownie więc się robi zator, w dodatku okropny tłok wszędzie w cywilizacji, korki w efekcie jedzie się nieskończenie długo gdziekolwiek.

Fotoradary na autostradzie to jakiś objaw totalnego skretynienia "władzy", ale u nas też już widziałem.

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 31 maja 2009, o 10:50

Azrael pisze:Fotoradary na autostradzie to jakiś objaw totalnego skretynienia "władzy", ale u nas też już widziałem.
W Goebbelsowie też są na autostradach. Nawet kiedyś taki jeden pod Frankfurtem mi zdjęcie zrobił. :giggle:

cArLoS
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 31 maja 2009, o 18:08

Jarmaj , a co powiesz o "Ich" drogach lokalnych, często podróżuje po wschodnich landach drogami lokalnymi i za każdym razem muszę łykać relanium i kropelki waleriana na uspokojenie, dawno już się tyle nie najeździłem w przedziale 30-80 km/h z przewagą 30-50
Obrazek

Azrael
6 gwiazdek

Post 31 maja 2009, o 18:15

Ja sporo drogami lokalnymi u nich jeździłem i w zasadzie zawsze 100km/h.

cArLoS
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 31 maja 2009, o 18:47

Azrael pisze: Ja sporo drogami lokalnymi u nich jeździłem i w zasadzie zawsze 100km/h
100ką to po ekspresówce, mnogość aktywnych fotoradarów jest porażająca, oraz wielu społeczników którzy tylko czekają aby dobrze spełnic swój patriotyczny obowiązek i donieść o podejrzanym pojeździe, który porusza się zdecydowanie za szybko.

K.Hołowczyc kiedyś dobrze skwitował problem, jadąc u "Nas" każdy km jest jak OeS, zawsze trzeba być w 110% skoncentrowanym na tym co się dzieje, warunki i okoliczności są nieprzewidywalne... Dziwimy się czasami oglądając obrazki w telewizji, spadło troszeczkę śniegu lub obfitszy deszcz, a na wielu zach-europejskich drogach dochodzi do potężnych karamboli, lub dużej ilości kolizji vel wypadków - kierowcy "tam" nie są przyzywczajeni do dynamicznie zmieniających się warunków drogowych, nie potrafią się "spiąć" odpowiednio.
Obrazek

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 31 maja 2009, o 20:01

cArLoS pisze: kierowcy "tam" nie są przyzywczajeni do dynamicznie zmieniających się warunków drogowych, nie potrafią się "spiąć" odpowiednio.
Tak, jakby u nas potrafili...
W tym tygodniu jeden deszczyk i na odcinku 70km dwa dzwony...
Dolce far niente ;-)

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 31 maja 2009, o 22:40

Azrael pisze: ky, akurat w Anglii jest z tym słabo - co chwila jakieś kretyńskie ograniczenie i fotoradar i cała autostrada hamuje gwałtownie więc się robi zator, w dodatku okropny tłok wszędzie w cywilizacji, korki w efekcie jedzie się nieskończenie długo gdziekolwiek
Ale chyba nie jest gorzej niż u nas?

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 31 maja 2009, o 22:44

gorzej. u nas to korkow nie ma w porownaniu z dojazdem do Londynu. Ze trzy tygodnie temu jechalismy okolo 11 wieczorem z Londynu do hotelu pod. poltorej godziny zamiast normalnych 45. Caly czas chlopaki z pracy w centrum, narzekaja,
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

Azrael
6 gwiazdek

Post 1 cze 2009, o 01:28

Zdecydowanie, tam jak stoi to stoi. Na amen.

ODPOWIEDZ