Samograje czyli audio
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 132 razy
- Polubione posty: 201 razy
Re: dawnych wspomnień czar...
Ja pamiętam
Link: http://www.youtube.com/watch?v=6T0p3UfMvWQ
choć osobiście nie miałem, bo od urodzenia towarzyszył mi już kaseciak
Link: http://www.youtube.com/watch?v=6T0p3UfMvWQ
choć osobiście nie miałem, bo od urodzenia towarzyszył mi już kaseciak
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.
Ło matko, ten to jeszcze lampowy. Fajne ma szpulki
Ja mam poczciwego ZK 147. Jak jeszcze pracowałem u Jankesów to planowałem sobie kupić pierwsze Akai. Niestety sprawa się rypła, pozostaje szukać nowej głowicy do Kasprzaka
Chyba że wycyganię od kogoś jakiegoś przelatanego Opusa czy inną Arię.
A mój pierwszy kaseciak wyglądał tak:

Ja mam poczciwego ZK 147. Jak jeszcze pracowałem u Jankesów to planowałem sobie kupić pierwsze Akai. Niestety sprawa się rypła, pozostaje szukać nowej głowicy do Kasprzaka
A mój pierwszy kaseciak wyglądał tak:

Bergen, miałem takiego samego Jamnika

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
- rrosiak
- 6 gwiazdek
Eeeeee, to już późne lata 80-teBergen pisze: A mój pierwszy kaseciak wyglądał tak:
Ostatnio zmieniony 22 paź 2011, o 23:44 przez rrosiak, łącznie zmieniany 2 razy.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
rrosiak, no to pochwal się jakiego Ty sprzęta miałeś, bo jak na razie jest 2:1 dla zacnej marki "International" :D
- rrosiak
- 6 gwiazdek
Bergen pisze:rrosiak, no to pochwal się jakiego Ty sprzęta miałeś, bo jak na razie jest 2:1 dla zacnej marki "International" :D
Mój (a właściwie ojca) pierwszy kaseciak to Philips RR522 Służył jako kuchenne radio do początku lat 90-tych.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
Bergen pisze: Pffffff "ojca".
Ale ja po ojcu odziedziczyłem
Dziedziczenie nie wchodzi w rachubę
Ja zaczynałem od ZK145 z Kasprzaka. Można było tricki robić
Ja zaczynałem od ZK145 z Kasprzaka. Można było tricki robić
To w ogóle był wypas. Automatyczna regulacja poziomu nagrywania, nawet mój high-endowy kasetowy Japończyk tego nie mamaf1 pisze: ZK145 z Kasprzaka. Można było tricki robić![]()
Nie trzeba było się wpatrywać we wskazówkę jak zahipnotyzowany :) Chociaż w ZK145 chyba było magiczne oko?
Bergen pisze:To w ogóle był wypas. Automatyczna regulacja poziomu nagrywania, nawet mój high-endowy kasetowy Japończyk tego nie mamaf1 pisze: ZK145 z Kasprzaka. Można było tricki robić![]()
![]()
Nie trzeba było się wpatrywać we wskazówkę jak zahipnotyzowany :) Chociaż w ZK145 chyba było magiczne oko?
Oj, zabij, nie pamiętam
Ej, Hipstery, a pamiętacie co to jest?

:>
r.
PS. Miałem dokładnie takiego samego jamniora.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
maf1 pisze: Chociaż w ZK145 chyba było magiczne oko?
Jelsi masz na myśli takie okienko z zielonymi świecącymi paseczkami to tak. Mnie najbardziej fascynowała w tych sprzętach mozliwość nagrywania jedno-, dwu-, a w lepszych modelach czterościeżkowego. Przy nagraniach mono, za pomocą przełącznika, można było wybierać, z której ścieżki ma być czytany dźwięk. Normalnie jak autorewers w kaseciaku
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
ky pisze: Ej, Hipstery, a pamiętacie co to jest?
To jest lutnia. Cały czas się na niej gra, nawet mam kolegę koncertującego...
Bergen pisze: Przyznać się staruchy, kto jeszcze pamięta co to jest![]()
Ja pamiętam, będąc w szkole podstawowej mieliśmy w domu taki

Chodziło mi raczej o:Konto usunięte pisze: To jest lutnia. Cały czas się na niej gra, nawet mam kolegę koncertującego...
Za:Zawsze na hasło hipster przypomina mi się tekst mojego kolegi:
"Masz to na winylu? Ja to mam na wędrującym minstrelu."
r.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
ky, nadal nie kumam kim jest hipster (nawet po przeczytaniu definicji z wikipedii
) i co ma wspólnego z lutnią. Ale to w sumie nieistotne. Czy to ma coś wspólnego z jakąś modą na nazywanie, definiowanie wszelkiej maści grup ludzi? Było już grupowanie po ubraniu, butach (białe kozaczki, buty z węża), a aktualnie jesteśmy gdzieś blisko sznurówek ;)
ky, sam jest kryptohipsterem. Pochwal się Rufjan swoim gramofonem
Matko, Paweł Wimmer jeszcze istnieje? Nie słyszałem o nim od czasu jak padł "PC Kurier"...
Wracając do wspominek - te jamniki to złe magnetofony były, bardzo szumiały. Kopiowanie kaset mijało się z celem, bo kopiował się szum z muzyką w tle. Chociaż jako jedyne nie miały blokady szybkiego kopiowania i można to było uruchamiać podczas odtwarzania ku uciesze gawiedzi
A kasety "Superton" ze Stilonu kojarzycie?
Matko, Paweł Wimmer jeszcze istnieje? Nie słyszałem o nim od czasu jak padł "PC Kurier"...
Wracając do wspominek - te jamniki to złe magnetofony były, bardzo szumiały. Kopiowanie kaset mijało się z celem, bo kopiował się szum z muzyką w tle. Chociaż jako jedyne nie miały blokady szybkiego kopiowania i można to było uruchamiać podczas odtwarzania ku uciesze gawiedzi
A kasety "Superton" ze Stilonu kojarzycie?
Nic z tego. Za gruby, za stary i nie poparzyłem się przy jedzeniu pizzy.Bergen pisze: ky, sam jest kryptohipsterem
Ależ proszę, audiomiś odeń drąga nie dostaje Reloop RP-2000 MkIIIBergen pisze: Pochwal się Rufjan swoim gramofonem![]()
:)
A zacny. Ostatnio taki w sklepie macałem. Patrz panie, telepatia.
Ja mom taki http://imageshack.us/photo/my-images/714/obraz1321.jpg
Ja mom taki http://imageshack.us/photo/my-images/714/obraz1321.jpg
...a zaczynałem od takiego http://bocian22.neostrada.pl/aukcjestyczen/IMG_1216.JPG
żeby nie było, że nie wspominkowo.
żeby nie było, że nie wspominkowo.
To to jeszcze gra w kuchni u rodziców.

Wcześniej było to:

ale ukradli.
Takie coś też było i podejrzewam, że jeszcze gdzieś w domu rodziców
taśmy bym wygrzebał

Wcześniej było to:

ale ukradli.
Takie coś też było i podejrzewam, że jeszcze gdzieś w domu rodziców
taśmy bym wygrzebał
czarne jest piękne...
No co Ty, tak-z-napędem-bezpośrednim? Przecie to wprowadza Nierównomierność Biegu i Przenosi Drgania od Silnika! ;)Bergen pisze: A zacny
r.
Mój papa ma identyczny, ale już niefunkcjonujący.Bergen pisze:Ja mom taki http://imageshack.us/photo/my-images/714/obraz1321.jpg
czarne jest piękne...
Wjazd był na chatę?vibowit pisze: ale ukradli.
jak byście mieli wyrzucić...vibowit pisze: taśmy bym wygrzebał
Myślę że każdy sprzęt będzie źle grał (bas mało mięsisty, płytki środek, soprany nie wyeksponowane) dopóki nie podłączysz go do sieci Siltechem za dwieście patyków. Fakturę za kabel koniecznie należy powiesić w złotej ramce obok prawego Nautilusa, na pewno spowoduje to rozszerzenie sceny :)ky pisze: No co Ty, tak-z-napędem-bezpośrednim? Przecie to wprowadza Nierównomierność Biegu i Przenosi Drgania od Silnika! ;)
Jeśli padło cokolwiek oprócz silnika, można małym sumptem uruchomić.vibowit pisze: Mój papa ma identyczny, ale już niefunkcjonujący.