Cześć.
Jako, że zimy nie wytrzymały żarówki od przednich świateł postojowych przyszedł czas na ich wymianę. Póki co zatrzymałem się na wyjmowaniu reflektora, jednak ustąpiłem w połowie bo czas mnie gonił a szlag trafiał. Możecie podzielić się informacją jakie żarówki tam powinny siedzieć bo jak mam już walczyć z ich wymianą to wole wyjąć i mieć właściwe żarówki w łapie. Tak z ciekawości, czy jedyna droga to wydostanie reflektora czy też jest jakieś dojście od dołu tak jak przy halogenach?
pozdrawiam
Światła postojowe, jakie żarówki, legacy III
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Światła postojowe, jakie żarówki, legacy III
Witam,
niestety raczej ciężko wymienić żarówkę od świateł postojowych bez wyjmowania reflektora. Nie tak dawno sam miałem z tym doczynienia. Ale ta operacja nie jest wcale skomplikowana. Ponieważ mam blisko stację benzynową, wyjąłem spaloną żarówkę, poszedłem pieszo i poprosiłem o taką samą działającą. Dlatego nie pamiętam jaki to typ. Ale na 100% w instrukcji obsługi jest opisany typ żarówki i rodzaj mocowania. Jeśli nie masz instrukcji, to jak będę w domu sprawdzę i napiszę Ci jaka to żarówka.
Pozdrawiam
niestety raczej ciężko wymienić żarówkę od świateł postojowych bez wyjmowania reflektora. Nie tak dawno sam miałem z tym doczynienia. Ale ta operacja nie jest wcale skomplikowana. Ponieważ mam blisko stację benzynową, wyjąłem spaloną żarówkę, poszedłem pieszo i poprosiłem o taką samą działającą. Dlatego nie pamiętam jaki to typ. Ale na 100% w instrukcji obsługi jest opisany typ żarówki i rodzaj mocowania. Jeśli nie masz instrukcji, to jak będę w domu sprawdzę i napiszę Ci jaka to żarówka.
Pozdrawiam
Wymieniłem niedawno. Rzeczywiście nie da się wymienić bez wyjęcia reflektora, ale to prosta operacja. Żarówki zwykłe 5W , wciskane te bez metalowej oprawki( nie wiem jaki mają symbol
).

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Pewnie standardowe W5W.Artur pisze: wciskane te bez metalowej oprawki( nie wiem jaki mają symbol ).
A jeżeli zależy Ci na białym kolorze, polecam Philips Blue Vision. Mimo iż są niebieskie, dają piękne jasne, białe światło. Przetestowałem po drodze wiele różnych żarówek, w tym LEDy i wszystkie świeciły na żółto (lub o zgrozo niebiesko jak wszystkie 'białe' LEDy z Allegro)