Swap silnika i napędów
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Swap silnika i napędów
Czy silnik razem z całym napędem i zawiasem z STI z 2006r, podejdzie do budy P1, albo WRX 2001?
Re: Swap silnika i napędów
od czego spawarka i szlifierka. kawali nie brakuje.
gorzej z dobrymi elektrykami, ale nie tragicznie.

gorzej z dobrymi elektrykami, ale nie tragicznie.
Konkretnie. Czy wie ktoś czy punkty mocowań dla wszystkich podzespołów (silnik, zaiweszenie, napędy) są takie same?
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Tak, z mocowaniami do karoserii nie ma jakichś problemów.
Zawias z 2006 nie będzie za bardzo pasował. Jest za długi.
Zawias z 2006 nie będzie za bardzo pasował. Jest za długi.
Tzn? koła będą wystawać poza obrys samochodu? będą za długie półośki, wachacze - wszystko?
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Półosie to swoją drogą będą do budy GC8 za długie, ale to da się łatwo dopasować.
Natomiast zawias z Imprez 2001- 2007 jest wyższy niż wcześniejsze. Ponoć niektórzy wpychają, ale to za bardzo nie jest to to, co powinno być.
Natomiast zawias z Imprez 2001- 2007 jest wyższy niż wcześniejsze. Ponoć niektórzy wpychają, ale to za bardzo nie jest to to, co powinno być.
- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 102 razy
- Polubione posty: 168 razy
Odkopuję bo mam pytanie:
Oglądałem Imprezę gt 99 i w sumie wyglądała przyzwoicie ,ale w papierach było napisane ,że to 1,6 .Samochód jest świeżo sprowadzony z Holandii i nie ma żadnych informacji na temat przekładki.Zakładam ,że ktoś przerzucił wszystko do budy po 1,6 .Czy buda z 1,6 jest taka sama jak do GT jeśli chodzi o mocowania podzespołów ,sztywność czy ktoś musiał ją przerabiać i czy w prowadzeniu mogą byc jakies różnice?
Oglądałem Imprezę gt 99 i w sumie wyglądała przyzwoicie ,ale w papierach było napisane ,że to 1,6 .Samochód jest świeżo sprowadzony z Holandii i nie ma żadnych informacji na temat przekładki.Zakładam ,że ktoś przerzucił wszystko do budy po 1,6 .Czy buda z 1,6 jest taka sama jak do GT jeśli chodzi o mocowania podzespołów ,sztywność czy ktoś musiał ją przerabiać i czy w prowadzeniu mogą byc jakies różnice?
- lucza
- 4 gwiazdki
- Auto: babcie ra 95 i 96
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
właśnie jestem w trakcie budowy kolejnej takiej hybrydy,mocowania do karoserii są takie same,niema to wpływu na prowadzenie,w klasyku można powiedzieć że buda jest uniwersalna dla wszystkich modeli subaru imprezy
JAZDA SUBARU-BEZCENNE!!! ZA BENZYNE ZAPŁACISZ KARTĄ MAESTRO!!