GT MY99 Przerywa ,szarpie
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
GT MY99 Przerywa ,szarpie
Witam
Mam prośbę do znawców tematu o zerknięcie w logi które zrobiłem
Pacjent Si Gt MY99
Przerywa szarpie przy pełnym bucie , sporadycznie nawet na 2 i 3 biegu przy około 3500
Jak Powoli rozpędzam i delikatniej gazem to nie przerywa.
Wydech jest 2,5 H&S bez kata .
Wcześniej miałem problem z przeładowaniem ale okazało się ze grucha od waste gate się rozleciała więc wymieniłem na sprawną.
Wężyki również wymienione na silikonowe i problem z przeładowaniem zniknął pozostaje to przerywanie szarpanie.
Poza tym auto pali jak smok nawet przy delikatnej jeździe około 20 l.
Błędy jakie wyskakiwały to 22, 23,
Przepławka została przemyta cleanerem i błąd się więcej nie pojawił natomiast czujnik spalania stukowego czasami się zapalał na chwile i gasł.
Wczoraj go wyciągnąłem i wyczyściłem ale okazało się ze jest pękniecie na obudowie. Założyłem go z powrotem bo czekam na nowy , natomiast po resecie żadne błędy juz się nie pojawiają a przerywanie nadal jest.
Dodam Jeszce ze sprawdzałem tez solenoid w trybie diagnostycznym zielone wtyczki i ładnie pracuje , został przemyty cleanerem kilka razy. Ładnie zamyka i otwiera
Podłączyłem się kabelkiem i ecuexplorerem zgrałem kilka logów ale nie umiem za bardzo z nich czegoś wywnioskować .Według tego co znalazlem na forum to wskazania przepływki są prawidłowe.
1.na włączonym zapłonie i wyłączonym silniku
2. na wolnych obrotach
3. 4 i 5 na pełnym gazie
Tutaj wrzuciŁem logi.
https://rapidshare.com/files/1521117034/logi.7z
Z góry dziękuje za wszelką pomoc.
Mam prośbę do znawców tematu o zerknięcie w logi które zrobiłem
Pacjent Si Gt MY99
Przerywa szarpie przy pełnym bucie , sporadycznie nawet na 2 i 3 biegu przy około 3500
Jak Powoli rozpędzam i delikatniej gazem to nie przerywa.
Wydech jest 2,5 H&S bez kata .
Wcześniej miałem problem z przeładowaniem ale okazało się ze grucha od waste gate się rozleciała więc wymieniłem na sprawną.
Wężyki również wymienione na silikonowe i problem z przeładowaniem zniknął pozostaje to przerywanie szarpanie.
Poza tym auto pali jak smok nawet przy delikatnej jeździe około 20 l.
Błędy jakie wyskakiwały to 22, 23,
Przepławka została przemyta cleanerem i błąd się więcej nie pojawił natomiast czujnik spalania stukowego czasami się zapalał na chwile i gasł.
Wczoraj go wyciągnąłem i wyczyściłem ale okazało się ze jest pękniecie na obudowie. Założyłem go z powrotem bo czekam na nowy , natomiast po resecie żadne błędy juz się nie pojawiają a przerywanie nadal jest.
Dodam Jeszce ze sprawdzałem tez solenoid w trybie diagnostycznym zielone wtyczki i ładnie pracuje , został przemyty cleanerem kilka razy. Ładnie zamyka i otwiera
Podłączyłem się kabelkiem i ecuexplorerem zgrałem kilka logów ale nie umiem za bardzo z nich czegoś wywnioskować .Według tego co znalazlem na forum to wskazania przepływki są prawidłowe.
1.na włączonym zapłonie i wyłączonym silniku
2. na wolnych obrotach
3. 4 i 5 na pełnym gazie
Tutaj wrzuciŁem logi.
https://rapidshare.com/files/1521117034/logi.7z
Z góry dziękuje za wszelką pomoc.
Ostatnio zmieniony 12 mar 2012, o 18:04 przez kabanov, łącznie zmieniany 2 razy.
- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubił: 0
- Polubione posty: 4 razy
Re: GT 99 Przerwywa szarpie
Wrzuć te logi jako screeny - jeszcze by tego brakowało, żeby każdy marnował czas na czytanie reklam i czekanie 80s na możliwość pobrania.
Bez przesady.
Dlaczego uważasz, że to nie przeładowanie? Masz wskaźnik doładowania? Co pokazuje w pełnym bucie 4/5 bieg?
Dlaczego pali 20l? Masz za bogato? Paliwo 99, 98, 95 oct...? Jaki wydech, jedna, czy dwie lambdy w rurze?
Skoro "szarpanie", a nie "falowanie" to chyba w złym kierunku zmierzasz. Ale wymień czujni i daj znać.
PS. I nie katuj panewek z niskich obrotów, jak nie wiesz jakie masz doładowanie, jaką mieszankę.
Bez przesady.
Dlaczego uważasz, że to nie przeładowanie? Masz wskaźnik doładowania? Co pokazuje w pełnym bucie 4/5 bieg?
Dlaczego pali 20l? Masz za bogato? Paliwo 99, 98, 95 oct...? Jaki wydech, jedna, czy dwie lambdy w rurze?
Skoro "szarpanie", a nie "falowanie" to chyba w złym kierunku zmierzasz. Ale wymień czujni i daj znać.
PS. I nie katuj panewek z niskich obrotów, jak nie wiesz jakie masz doładowanie, jaką mieszankę.
Re: GT MY99 Przerywa ,szarpie
Mam wskaznik auto gaugana i pokazuje w peaku 1.0 bar w logu jest mniej dlatego uwazam ze nie przeladowuje ale ja sie nie znam.
Paliwo to 98 caly czas to samo
Wydech jest przelot 2,5'' H&S i 1 sonda w rurze za przy turbo.
Nie udalo mi sie zrobic screna z calego loga niestety .NIe potrafie tego jakos przerobic zeby sie miescilo.
Jak by co moge podesłać logi na maila .
Dzieki za wszystkie sugestie .
Paliwo to 98 caly czas to samo
Wydech jest przelot 2,5'' H&S i 1 sonda w rurze za przy turbo.
Nie udalo mi sie zrobic screna z calego loga niestety .NIe potrafie tego jakos przerobic zeby sie miescilo.
Jak by co moge podesłać logi na maila .
Dzieki za wszystkie sugestie .
- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubione posty: 4 razy
No i gdzie nagrałeś to szarpnięcie?
http://img804.imageshack.us/img804/4425/4i5bieg.jpg
ja nic nie widze. To w ramce to patrząc na obroty, uchylenie WG zdaje się być normalną zmianą biegu z 4 na 5.
Wastegate działa, przepływomierz mierzy.
Niech ktoś mądrzejszy się wypowie
http://img804.imageshack.us/img804/4425/4i5bieg.jpg
ja nic nie widze. To w ramce to patrząc na obroty, uchylenie WG zdaje się być normalną zmianą biegu z 4 na 5.
Wastegate działa, przepływomierz mierzy.
Niech ktoś mądrzejszy się wypowie

Knock sensor wymieniony niestety dalej przerywa.
Zastanawiam sie czy kable moze szlak trafil , nie wiem tylko jak je sprawdzic cewke zreszta tez.

Zastanawiam sie czy kable moze szlak trafil , nie wiem tylko jak je sprawdzic cewke zreszta tez.
Odpal go po ciemku , może być przebicie .kabanov pisze:Knock sensor wymieniony niestety dalej przerywa.![]()
sprawdziłem po ciemku i nie widac przebicia w sensie iskrzenia , nawet popryskałem trochę spryskiwaczem i nic się nie pojawiło.
Ale po wyschnięciu postanowiłem dotknąć srodkowej czesci cewki i oczy mi się zaswieciły
, chyba tak być nie powinno , pytanie tylko czy wina lezy po stronie kabli czy cewki i dziwne ze nie widac przebicia.
Ale po wyschnięciu postanowiłem dotknąć srodkowej czesci cewki i oczy mi się zaswieciły

nie za bardzo.
Ale jak kopnelo w srodkowym miejscu cewki to chyba kable nie maja nic wspolnego .
Musze przemierzyc ta cewke tylko nie wiem jakie sa prawidlowe wartosci na poszczególnych obwodach.Może ktoś podpowie jak to zrobić ?
Albo bende szukał uzywki.Bo nówka 5 stów kosztuje.

Ale jak kopnelo w srodkowym miejscu cewki to chyba kable nie maja nic wspolnego .
Musze przemierzyc ta cewke tylko nie wiem jakie sa prawidlowe wartosci na poszczególnych obwodach.Może ktoś podpowie jak to zrobić ?
Albo bende szukał uzywki.Bo nówka 5 stów kosztuje.
Dzisiaj wymieniłem cewkę i niestety dalej szarpie jak diabli.
Zamówiłem przewody NGK i zobaczymy bo więcej pomysłów nie mam już.
Zamówiłem przewody NGK i zobaczymy bo więcej pomysłów nie mam już.

kabanov, A nie lepiej jechać do Dzierżoniowa i mieć to za sobą ? Zrobią diagnostykę i będziesz miał sprawne auto . W taki sposób co ty robisz to stracisz nerwy i czas i efekt moze być mizerny .
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubione posty: 0
kabanov pisze: Dzisiaj wymieniłem cewkę i niestety dalej szarpie jak diabli.
Zamówiłem przewody NGK i zobaczymy bo więcej pomysłów nie mam już.![]()
Wal do Dzierżoniowa. Jedyny problem to może być termin.
Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
Jak po tych kablach nie pomoze to pojade, myslalem ze sam cos wydumam ale niestety.
- rafik555
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru STI my05, Subaru SVX, bugeye 2.0gx, forester 2011, OBK 2008, Impreza 08
- Polubione posty: 0
kup świece platynowe i określ się jaką masz regulację zaworów ? miałem podobny problem i reg. zaworów pomogła, ale zanim do tego doszedłem to zmieniłem kable i świece.
Proste są dla szybkich samochodów, a zakręty dla szybkich kierowców
To jednak były kable.Teraz jezdzi elegancko brak szarpania
Okazuje sie ze test kabli po ciemku czy ze spryskiwaczem sprawdza sie tylko przy wiekszych przebiciach bo u mnie nic nie bylo widac.
Dziekuje za wszystkie podpowiedzi.

Okazuje sie ze test kabli po ciemku czy ze spryskiwaczem sprawdza sie tylko przy wiekszych przebiciach bo u mnie nic nie bylo widac.
Dziekuje za wszystkie podpowiedzi.