Tyko wtedy zresztą można wyjąć kluczyk ze stacyjkirrosiak pisze:Też na P.Piskoor pisze: Jak gaszę silnik
4eat.. pytań kilka
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
Re: 4eat.. pytań kilka
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
leon, ja zaciągam i nic się nie dzieje. Hamulec może przymarznąć gdy pancerz linki jest popękany...
Eee tam, ja zawsze zaciągam - czy zima czy lato, przy największych mrozach też i jakoś nic się złego nie porobiło od tego. Tylko w oplach zaciągnięty ręczny = walenie młotkiem w bębny ;)leon pisze:
A jak z zaciąganiem ręcznego zimą ? Nie do końca to jest zalecane.
Pozdrawiam,
Kuba
Kuba
- Rommel
- 4 gwiazdki
- Auto: Outback 2006 2,5 , byl Forester 2010 2,5X
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
to mnie załamałes, bo wszyscy mówili żeby na N wrzucać.]Nie ma istotniejszych zmian. Co do laga się nie wypowiem, ale może spróbuj trybu power.
Piskoor pisze: 4 w korku.. noga na hamulec czy zrzucać na N ?
Noga na hamulec. Zrzut na N i powrót na D powoduje skoki ciśnienia w skrzyni (ciśnienie hydrauliki jest 50 razy większe w trybie D niż N), co w efekcie może rozwalić skrzynię.
U mnie jak wrzuce skrzynie na S, to wydaje mi się, że szybciej zmienia biegi, no i oczywiście wyżej. Wydaje mi się ze szybsza redukcja jest, czy tak jest?
zaintrygowałes mnie, zaczynam szukać!gebolp pisze:łopatki kosztowały mnie jakieś 250PLN- używki z imprezy z hameryki, bez problemu pasują do otworów na wkręty w ramce przełączników pod kierownicą. dodatkowa inwestycja to inna obudowa kolumny kier. -wyszło 190PLN w serwisie. Do tego dorobienie wiązki 3 przewodów do sterownika kabiny.... razem niecałe 1.5h robotyPiskoor pisze: Oooooo
Mogę dołożyć łopatki. ?
"Non homo sed vero mentula magna minax."