Przegląd Subaru poza oficjalnym serwisem - Poznań

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
piotruś
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Giulietta Veloce / Hyundai I30N Performance / Ioniq 6 / był Forester 2,5XT
Polubił: 320 razy
Polubione posty: 202 razy

Re: Przegląd Subaru poza oficjalnym serwisem - Poznań

Post 9 cze 2013, o 13:20

marcinboro, na stronie subaru.pl jest oficjalny cennik przeglądów. Dla H6 Legacy na 180 tys (2x90 tys) wychodzi nieco ponad 2tys., może policzyli ci za jakiś szerszy zakres robót - lepiej jeszcze to sprawdź i powołaj się na ten cennik opublikowany przez SIP http://www.subaru.pl/docs/przeglady_okr ... 013-04.pdf
Ja serwisuję w Dzierżoniowie i jestem baaaardzo zadowolony, ale wiem, że Kocar w Poznaniu też jest bardzo dobry :idea: Zadzwoń jeszcze raz i ustal szczegóły powołując się na ten cennik :idea:

marcinboro
0 gwiazdek
Auto: subaru outback H6
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 11 cze 2013, o 21:36

piotruś pisze:marcinboro, na stronie subaru.pl jest oficjalny cennik przeglądów. Dla H6 Legacy na 180 tys (2x90 tys) wychodzi nieco ponad 2tys., może policzyli ci za jakiś szerszy zakres robót - lepiej jeszcze to sprawdź i powołaj się na ten cennik opublikowany przez SIP http://www.subaru.pl/docs/przeglady_okr ... 013-04.pdf
Ja serwisuję w Dzierżoniowie i jestem baaaardzo zadowolony, ale wiem, że Kocar w Poznaniu też jest bardzo dobry :idea: Zadzwoń jeszcze raz i ustal szczegóły powołując się na ten cennik :idea:
Piotrus, wydaje mi się, że niewłaściwie liczysz. Nie 2 razy 90.000, ale 120.000 plus 60.000 - więc bierzesz kwotę z 60.000 zł. Ale i tak jak zadzwoniłem kwota była wyższa niż te niby maksymalne 2.700 brutto... Poza tym cennik nie jest oficjalny, ale maksymalny rekomendowany, więc ASO może wziąć więcej. :-)
Piotrus, Ty zasuwasz z każdym z przeglądem do Dzierżoniowa ?

marhof
0 gwiazdek
Auto: Był: Subaru Forester 2.5 n/a LL.Bean (MY05), jest 2.5 Xt manual (MY06)

Post 22 gru 2013, o 21:08

Hej,

przybywam z kropki, bo chcę zadać niewygodne pytanie :)

Niedługo pewnie będę się wybierał do Poznania w celu obejrzenia auta - Forester 2.5 XT. Jakie miejsce polecacie do zrobienia takiego przedzakupowego przeglądu w Poznaniu? Chodzi mi głównie o ocenę stanu SLSów, wycieki silnika, stan UPG (czy nie jest agonalny), hamulce, zbieżność (czy całość nie jest przekoszona). Jakoś z "'kropki" utrwaliła mi się nienajlepsza ocena ASO Kocar, ale możliwe że się mylę.

Dodatkowe pytanie za 100 pkt: czy 7 letnim Foresterem z przebiegiem 106tys km porwalibyście się na podróż z Poznania do Trójmiasta - auto NIE MIAŁO jeszcze wymienianego rozrządu. Jak ocenianie skalę zagrożenia 1-10 (przy czym 1- oj tam, oj tam, znajomy kolegi szwagra kumpla wymianiał rozrząd dopiero przy 150k, a 10 - trzymaj lawetę w pogotowiu i zbieraj $$$ na remont )

Pozdrawiam!

Obecnie jeżdżę Forkiem SG 2.5 na, niestety nie podchodzi mi automat :)

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 22 gru 2013, o 21:14

marhof pisze:Jak ocenianie skalę zagrożenia 1-10
0,1

BiP
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: outback, starex, crosstrek
Polubił: 187 razy
Polubione posty: 204 razy

Post 22 gru 2013, o 21:29

jarmaj pisze:
0,1
Ale tylko przy poszanowaniu kodeksu drogowego. 8-)

Marhof, co będzie z tym 2,5 aut.??? Chodzi mi taki po głowie.

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 22 gru 2013, o 21:32

BiP pisze:
jarmaj pisze:
0,1
To lepiej iść pieszo ;-)

marhof
0 gwiazdek
Auto: Był: Subaru Forester 2.5 n/a LL.Bean (MY05), jest 2.5 Xt manual (MY06)

Post 22 gru 2013, o 22:41

BiP pisze:
jarmaj pisze:
0,1

Marhof, co będzie z tym 2,5 aut.??? Chodzi mi taki po głowie.
Biję się z myślami co zrobić z obecnym, strasznie lubię to auto i nigdy mnie nie zawiodło, byłem nim w Rumuni na I Subariadzie i na Trasie Terenowej na Plejadach. Nic nie chce się w nim zepsuć. W przyszłym roku w lipcu jadę do Gruzji i Armenii na kolejną Subariadę. Pod każdym względem 2.5 na na taką wyprawę byłby lepszy, a automat w terenie naprawdę jest mega, tym bardziej że znam to auto, mam płytę pod silnikiem, dyfrem...
W nowym to wszystko od zera trzeba. Turbina, UPG, skrzynia - wszystko może wyzionąć ducha w Armenii... :( Chciałbym zatrzymać oba, ale życie pewnie zweryfikuje te plany, mam tylko jedno miejsce w garażu, a posiadanie 2 Foresterów jest trochę bez sensu :) Pewnie do końca stycznia się wyjaśni, a wtedy na pewno wystawię auto na forum (na kropce i tutaj).

Żeby nie odbiegać zbytnio od tematu: Warto szukać czegoś w Poznaniu czy można śmiało jechać do Kocara celem weryfikacji przedzakupowej? Robią tam zbieżność?

Jacek
0 gwiazdek

Post 6 mar 2014, o 17:38

Gdzie w Poznaniu mogę wykonać test na obecność CO2 ? W ASO Kocar nie ma niestety takiej możliwości.

Jacek
0 gwiazdek

Post 31 mar 2014, o 11:39

Może się komuś przyda info, warsztat http://www.autoklyszewski.pl/. Kolega kitewinger serwisował tam swoje oba Forestery i sobie ich chwali.
Ja miałem jechać na przegląd przed zakupowy, ale niestety nie wypaliło.

helmuti
0 gwiazdek
Auto: Forester XT '03

Post 1 kwie 2014, o 22:25

Polecam wizytę u tego mechanika http://www.jrautoserwis.pl/subaru.html, robiłem tam przegląd na 90.000 mojego Forestera XT jestem bardzo zadowolony. Mechanik polecony przez forumowicza więc to nie tylko moja opinia.

JuniorSTI
0 gwiazdek
Auto: Wrx sti

Post 21 paź 2014, o 08:53

robilem rozrzad w STI w J.R zadowolony

Yanas
2 gwiazdki
Auto: Subaru Forester 2.0xt
Polubione posty: 2 razy

Post 21 paź 2014, o 10:52

Od 3,5roku serwisuje auto (wcześniej SF-a, teraz zacznę z XT) u Jędrka z J.R. auto-serwis i złego słowa nie mogę powiedzieć. Super ekipa tam pracuje, ogarniają auta od malucha po porsche (kilka boxerów ostatnio było u niego), bardzo uczciwi.

ODPOWIEDZ