Ja serwisuję w Dzierżoniowie i jestem baaaardzo zadowolony, ale wiem, że Kocar w Poznaniu też jest bardzo dobry
Przegląd Subaru poza oficjalnym serwisem - Poznań
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- piotruś
- 5 gwiazdek
- Auto: Giulietta Veloce / Hyundai I30N Performance / Ioniq 6 / był Forester 2,5XT
- Polubił: 321 razy
- Polubione posty: 203 razy
Re: Przegląd Subaru poza oficjalnym serwisem - Poznań
marcinboro, na stronie subaru.pl jest oficjalny cennik przeglądów. Dla H6 Legacy na 180 tys (2x90 tys) wychodzi nieco ponad 2tys., może policzyli ci za jakiś szerszy zakres robót - lepiej jeszcze to sprawdź i powołaj się na ten cennik opublikowany przez SIP http://www.subaru.pl/docs/przeglady_okr ... 013-04.pdf
Ja serwisuję w Dzierżoniowie i jestem baaaardzo zadowolony, ale wiem, że Kocar w Poznaniu też jest bardzo dobry
Zadzwoń jeszcze raz i ustal szczegóły powołując się na ten cennik 
-
marcinboro
- 0 gwiazdek
- Auto: subaru outback H6
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Piotrus, wydaje mi się, że niewłaściwie liczysz. Nie 2 razy 90.000, ale 120.000 plus 60.000 - więc bierzesz kwotę z 60.000 zł. Ale i tak jak zadzwoniłem kwota była wyższa niż te niby maksymalne 2.700 brutto... Poza tym cennik nie jest oficjalny, ale maksymalny rekomendowany, więc ASO może wziąć więcej.piotruś pisze:marcinboro, na stronie subaru.pl jest oficjalny cennik przeglądów. Dla H6 Legacy na 180 tys (2x90 tys) wychodzi nieco ponad 2tys., może policzyli ci za jakiś szerszy zakres robót - lepiej jeszcze to sprawdź i powołaj się na ten cennik opublikowany przez SIP http://www.subaru.pl/docs/przeglady_okr ... 013-04.pdf
Ja serwisuję w Dzierżoniowie i jestem baaaardzo zadowolony, ale wiem, że Kocar w Poznaniu też jest bardzo dobryZadzwoń jeszcze raz i ustal szczegóły powołując się na ten cennik
Piotrus, Ty zasuwasz z każdym z przeglądem do Dzierżoniowa ?
-
marhof
- 0 gwiazdek
- Auto: Był: Subaru Forester 2.5 n/a LL.Bean (MY05), jest 2.5 Xt manual (MY06)
Hej,
przybywam z kropki, bo chcę zadać niewygodne pytanie :)
Niedługo pewnie będę się wybierał do Poznania w celu obejrzenia auta - Forester 2.5 XT. Jakie miejsce polecacie do zrobienia takiego przedzakupowego przeglądu w Poznaniu? Chodzi mi głównie o ocenę stanu SLSów, wycieki silnika, stan UPG (czy nie jest agonalny), hamulce, zbieżność (czy całość nie jest przekoszona). Jakoś z "'kropki" utrwaliła mi się nienajlepsza ocena ASO Kocar, ale możliwe że się mylę.
Dodatkowe pytanie za 100 pkt: czy 7 letnim Foresterem z przebiegiem 106tys km porwalibyście się na podróż z Poznania do Trójmiasta - auto NIE MIAŁO jeszcze wymienianego rozrządu. Jak ocenianie skalę zagrożenia 1-10 (przy czym 1- oj tam, oj tam, znajomy kolegi szwagra kumpla wymianiał rozrząd dopiero przy 150k, a 10 - trzymaj lawetę w pogotowiu i zbieraj $$$ na remont )
Pozdrawiam!
Obecnie jeżdżę Forkiem SG 2.5 na, niestety nie podchodzi mi automat :)
przybywam z kropki, bo chcę zadać niewygodne pytanie :)
Niedługo pewnie będę się wybierał do Poznania w celu obejrzenia auta - Forester 2.5 XT. Jakie miejsce polecacie do zrobienia takiego przedzakupowego przeglądu w Poznaniu? Chodzi mi głównie o ocenę stanu SLSów, wycieki silnika, stan UPG (czy nie jest agonalny), hamulce, zbieżność (czy całość nie jest przekoszona). Jakoś z "'kropki" utrwaliła mi się nienajlepsza ocena ASO Kocar, ale możliwe że się mylę.
Dodatkowe pytanie za 100 pkt: czy 7 letnim Foresterem z przebiegiem 106tys km porwalibyście się na podróż z Poznania do Trójmiasta - auto NIE MIAŁO jeszcze wymienianego rozrządu. Jak ocenianie skalę zagrożenia 1-10 (przy czym 1- oj tam, oj tam, znajomy kolegi szwagra kumpla wymianiał rozrząd dopiero przy 150k, a 10 - trzymaj lawetę w pogotowiu i zbieraj $$$ na remont )
Pozdrawiam!
Obecnie jeżdżę Forkiem SG 2.5 na, niestety nie podchodzi mi automat :)
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 86 razy
- Polubione posty: 443 razy
0,1marhof pisze:Jak ocenianie skalę zagrożenia 1-10
Ale tylko przy poszanowaniu kodeksu drogowego.jarmaj pisze:0,1marhof pisze:Jak ocenianie skalę zagrożenia 1-10
Marhof, co będzie z tym 2,5 aut.??? Chodzi mi taki po głowie.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 86 razy
- Polubione posty: 443 razy
To lepiej iść pieszoBiP pisze:Ale tylko przy poszanowaniu kodeksu drogowego.jarmaj pisze:0,1marhof pisze:Jak ocenianie skalę zagrożenia 1-10![]()
-
marhof
- 0 gwiazdek
- Auto: Był: Subaru Forester 2.5 n/a LL.Bean (MY05), jest 2.5 Xt manual (MY06)
Biję się z myślami co zrobić z obecnym, strasznie lubię to auto i nigdy mnie nie zawiodło, byłem nim w Rumuni na I Subariadzie i na Trasie Terenowej na Plejadach. Nic nie chce się w nim zepsuć. W przyszłym roku w lipcu jadę do Gruzji i Armenii na kolejną Subariadę. Pod każdym względem 2.5 na na taką wyprawę byłby lepszy, a automat w terenie naprawdę jest mega, tym bardziej że znam to auto, mam płytę pod silnikiem, dyfrem...BiP pisze:Ale tylko przy poszanowaniu kodeksu drogowego.jarmaj pisze:0,1marhof pisze:Jak ocenianie skalę zagrożenia 1-10![]()
Marhof, co będzie z tym 2,5 aut.??? Chodzi mi taki po głowie.
W nowym to wszystko od zera trzeba. Turbina, UPG, skrzynia - wszystko może wyzionąć ducha w Armenii... :( Chciałbym zatrzymać oba, ale życie pewnie zweryfikuje te plany, mam tylko jedno miejsce w garażu, a posiadanie 2 Foresterów jest trochę bez sensu :) Pewnie do końca stycznia się wyjaśni, a wtedy na pewno wystawię auto na forum (na kropce i tutaj).
Żeby nie odbiegać zbytnio od tematu: Warto szukać czegoś w Poznaniu czy można śmiało jechać do Kocara celem weryfikacji przedzakupowej? Robią tam zbieżność?
Gdzie w Poznaniu mogę wykonać test na obecność CO2 ? W ASO Kocar nie ma niestety takiej możliwości.
Może się komuś przyda info, warsztat http://www.autoklyszewski.pl/. Kolega kitewinger serwisował tam swoje oba Forestery i sobie ich chwali.
Ja miałem jechać na przegląd przed zakupowy, ale niestety nie wypaliło.
Ja miałem jechać na przegląd przed zakupowy, ale niestety nie wypaliło.
Polecam wizytę u tego mechanika http://www.jrautoserwis.pl/subaru.html, robiłem tam przegląd na 90.000 mojego Forestera XT jestem bardzo zadowolony. Mechanik polecony przez forumowicza więc to nie tylko moja opinia.
Od 3,5roku serwisuje auto (wcześniej SF-a, teraz zacznę z XT) u Jędrka z J.R. auto-serwis i złego słowa nie mogę powiedzieć. Super ekipa tam pracuje, ogarniają auta od malucha po porsche (kilka boxerów ostatnio było u niego), bardzo uczciwi.