Pytanie do warsztatowców od klimy

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
komin
4 gwiazdki
Auto: Legacy 2.5 A/T
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Pytanie do warsztatowców od klimy

Post 25 lut 2016, o 23:31

Witam, dostałem dziś informacje o tym że muszę zrobić szkolenie ustawiczne z "obsługi klimy" dowiedziałem się ze nikt mi nie sprzeda czynnika bez zezwolenia. ceny usługi muszą iść w góre, bedzie trzeba prowadzić ewidencje zakupów czynnika sprzedaży i napraw, wszystko pod rygorem mandatu w zakresie 300-30,0000 zł :wall: ma ktoś jakieś inne wiadomości z tego zakresu :?: usłyszałem ze warsztaty zajmujące się tylko napełnianiem już myślą nad sprzedażą sprzętu :cofee:

Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269

szamot
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 41 razy

Re: Pytanie do warsztatowców od klimy

Post 26 lut 2016, o 00:28

Jest nowy przepis i już. W Kielcach zapytaj w AD. Organizują takie szkolenia. Koszt to coś około 300 zł

komin
4 gwiazdki

Post 26 lut 2016, o 15:02

350 netto w IC zapisałem się, kurs ostatniego marca , tyle że mam juz zaczynać za tydzień a nic nie wiem i podobno bez zezwolenia nikt mi nie sprzeda czynnika...podobno :-)
Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269

szamot
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 41 razy

Post 27 lut 2016, o 11:09

Panowie z UDT podobno już zacierają ręce i wnet wyruszają w teren.
Wchodzi do warsztatu, sprzęt do klimy stoi - szkolenia brak = pińć tysi kary i idzie dalej
Natomiast same przepisy są okrutnie pojebane - prawdopodobnie jeszcze nie raz o tym będzie głośno

komin
4 gwiazdki

Post 27 lut 2016, o 17:03

nie wiem czy UDT ale ponoć Inspekcja Ochrony Środowiska czy coś takiego ma robić inspekcje :evil:.
powiedziałbym że nawet nie poj.... ale wręcz nie do spełnienia w realnym świecie warsztatowym.
Chciałem poinformować Brać z forum że ceny obsługi i naprawy pójdą ostro w górę bo prawdopodobnie na tym poziomie się nie bedzie opłacało, skończy się napełnianie na stacjach benzynowych i innych firmach które chciały dorobić sobie na samym dopełnianiu już nie bedzię " panie klima jest pełna ale nie chodzi, jedź pan tam gdzie naprawiają " :-)
Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269

ODPOWIEDZ