Pytanie do warsztatowców od klimy
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Pytanie do warsztatowców od klimy
Witam, dostałem dziś informacje o tym że muszę zrobić szkolenie ustawiczne z "obsługi klimy" dowiedziałem się ze nikt mi nie sprzeda czynnika bez zezwolenia. ceny usługi muszą iść w góre, bedzie trzeba prowadzić ewidencje zakupów czynnika sprzedaży i napraw, wszystko pod rygorem mandatu w zakresie 300-30,0000 zł
ma ktoś jakieś inne wiadomości z tego zakresu
usłyszałem ze warsztaty zajmujące się tylko napełnianiem już myślą nad sprzedażą sprzętu 
Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Re: Pytanie do warsztatowców od klimy
Jest nowy przepis i już. W Kielcach zapytaj w AD. Organizują takie szkolenia. Koszt to coś około 300 zł
350 netto w IC zapisałem się, kurs ostatniego marca , tyle że mam juz zaczynać za tydzień a nic nie wiem i podobno bez zezwolenia nikt mi nie sprzeda czynnika...podobno 
Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Panowie z UDT podobno już zacierają ręce i wnet wyruszają w teren.
Wchodzi do warsztatu, sprzęt do klimy stoi - szkolenia brak = pińć tysi kary i idzie dalej
Natomiast same przepisy są okrutnie pojebane - prawdopodobnie jeszcze nie raz o tym będzie głośno
Wchodzi do warsztatu, sprzęt do klimy stoi - szkolenia brak = pińć tysi kary i idzie dalej
Natomiast same przepisy są okrutnie pojebane - prawdopodobnie jeszcze nie raz o tym będzie głośno
nie wiem czy UDT ale ponoć Inspekcja Ochrony Środowiska czy coś takiego ma robić inspekcje
.
powiedziałbym że nawet nie poj.... ale wręcz nie do spełnienia w realnym świecie warsztatowym.
Chciałem poinformować Brać z forum że ceny obsługi i naprawy pójdą ostro w górę bo prawdopodobnie na tym poziomie się nie bedzie opłacało, skończy się napełnianie na stacjach benzynowych i innych firmach które chciały dorobić sobie na samym dopełnianiu już nie bedzię " panie klima jest pełna ale nie chodzi, jedź pan tam gdzie naprawiają "
powiedziałbym że nawet nie poj.... ale wręcz nie do spełnienia w realnym świecie warsztatowym.
Chciałem poinformować Brać z forum że ceny obsługi i naprawy pójdą ostro w górę bo prawdopodobnie na tym poziomie się nie bedzie opłacało, skończy się napełnianie na stacjach benzynowych i innych firmach które chciały dorobić sobie na samym dopełnianiu już nie bedzię " panie klima jest pełna ale nie chodzi, jedź pan tam gdzie naprawiają "
Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269