Dzień dobry,
Panowie jestem posiadaczem Forestera S-trubo MY00. Jakiś czas temu zakupiłem i zamontowałem pełen układ wydechowy H&S. Wydech ma 3 cale DP z katalizatorem na szerokim kołnierzu, następnie schodzi od seryjnych 2,5 cala, środek rura bez tłumika i końcowy przelot.
Czy po takim zabiegu muszę robić remap? Pytam bo w wielu przypadkach jest taka sugestia ale przeważanie są to układy wydechowe bez katalizatora który w moim jest w miejscu seryjnego.
Za wszelkie informacje będę wdzięczny.
Pozdrawiam
Zmiana wydechu = strojenie?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
jestempiotrek
- 0 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
- SubaruGARAGE
- 1 gwiazdka
- Auto: WRX 04MY
Re: Zmiana wydechu = strojenie?
Uważam, że jest to konieczność.jestempiotrek pisze:Dzień dobry,
Panowie jestem posiadaczem Forestera S-trubo MY00. Jakiś czas temu zakupiłem i zamontowałem pełen układ wydechowy H&S. Wydech ma 3 cale DP z katalizatorem na szerokim kołnierzu, następnie schodzi od seryjnych 2,5 cala, środek rura bez tłumika i końcowy przelot.
Czy po takim zabiegu muszę robić remap? Pytam bo w wielu przypadkach jest taka sugestia ale przeważanie są to układy wydechowe bez katalizatora który w moim jest w miejscu seryjnego.
Za wszelkie informacje będę wdzięczny.
Pozdrawiam
- SubaruGARAGE
- 1 gwiazdka
- Auto: WRX 04MY
Nawet jeśli "zrobisz" delikatną mapę to w porównaniu do serii, zobaczysz że jest to inny samochód 

-
jestempiotrek
- 0 gwiazdek
Zgadzam się, ale chce stroić jak założę turbinę od GT której obecnie nie mam ;)SubaruGARAGE pisze:Nawet jeśli "zrobisz" delikatną mapę to w porównaniu do serii, zobaczysz że jest to inny samochód
A gdzie w Krakowie można zrobić mapę i jeżeli wolno zapytać jaki to koszt?
w krakowie stb na ori sterowniku chyba nikt nie ogarnie, jedynie co to maptek poznań(ew pytaj u carfita, bo oni chyba współpracują jakoś w tym temacie), bo 4turbo katowice chyba nie robi ori sterów. koszt? dużo ;) można zrobić za 1500, ale maptek jest chyba droższy - no ale nie wiem czy w tym kraju ktoś ogarnął więcej subaraków niż oni... jeśli chodzi o nowsze auta(wrx od bugeye) to 4turbo ogarnie w katowicach.
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
-
jestempiotrek
- 0 gwiazdek
Re:
Ale to jest zwykle SF5, to się stroi OpenECU i wiem gdzie i jak to zrobić.siewcu pisze:w krakowie stb na ori sterowniku chyba nikt nie ogarnie, jedynie co to maptek poznań(ew pytaj u carfita, bo oni chyba współpracują jakoś w tym temacie), bo 4turbo katowice chyba nie robi ori sterów. koszt? dużo ;) można zrobić za 1500, ale maptek jest chyba droższy - no ale nie wiem czy w tym kraju ktoś ogarnął więcej subaraków niż oni... jeśli chodzi o nowsze auta(wrx od bugeye) to 4turbo ogarnie w katowicach.