Impreza GT LPG szarpie przy obciążeniu
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Impreza GT LPG szarpie przy obciążeniu
Drodzy koledzy i koleżanki mam problem z moim GT gdyż borykam się z problemem dławienia się silnika (strzela w dolot) na LPG. Instalacjia ALEX48 by AEB wtryski ZAVOLI PAN J reduktor TURBOT1200. Cewka nowa kable nowe świece również wymieniłem na nowe najpierw zimniejsze potem wróciłem do standardowych ale nowych i dalej to samo pod obciążeniem gdy wstaje turbo tj. powyżej 2900 obr/m silnik szarpie aby po przekroczeniu 4000 przestać szarpać. Zrobiłem loggi i nie mogę znaleść odpowiedzi co to powoduje poza tym że silnik czasem wprowadza korektę knock. Błędów brak zarówno w ECU LPG jak i Benzyny. z rzeczy które mnie dziwią to czasem gdy samochód schodzi z obrotów po przyspieszeniu widzę piki ciśnienia gazy rzędu 4bar. Ma ktoś pomysł od czego zacząć. Dodatkowo zauważyłem że jeden z wtrysków zaczął klepać ale nie wiem kiedy. Do instalatora nie mam zamiaru wracać bo po odebraniu samochodu miałem wypięte połowę podciśnień i odpowietrzenie skrzyni korbowej a kolejne regulacje nie przyniosły poprawy lub przynosiły ją na chwilę.