Impreza GT LPG szarpie przy obciążeniu

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
Wąski
0 gwiazdek
Auto: Forester SG ssak / Impreza GT
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Impreza GT LPG szarpie przy obciążeniu

Post 6 sty 2018, o 21:21

Drodzy koledzy i koleżanki mam problem z moim GT gdyż borykam się z problemem dławienia się silnika (strzela w dolot) na LPG. Instalacjia ALEX48 by AEB wtryski ZAVOLI PAN J reduktor TURBOT1200. Cewka nowa kable nowe świece również wymieniłem na nowe najpierw zimniejsze potem wróciłem do standardowych ale nowych i dalej to samo pod obciążeniem gdy wstaje turbo tj. powyżej 2900 obr/m silnik szarpie aby po przekroczeniu 4000 przestać szarpać. Zrobiłem loggi i nie mogę znaleść odpowiedzi co to powoduje poza tym że silnik czasem wprowadza korektę knock. Błędów brak zarówno w ECU LPG jak i Benzyny. z rzeczy które mnie dziwią to czasem gdy samochód schodzi z obrotów po przyspieszeniu widzę piki ciśnienia gazy rzędu 4bar. Ma ktoś pomysł od czego zacząć. Dodatkowo zauważyłem że jeden z wtrysków zaczął klepać ale nie wiem kiedy. Do instalatora nie mam zamiaru wracać bo po odebraniu samochodu miałem wypięte połowę podciśnień i odpowietrzenie skrzyni korbowej a kolejne regulacje nie przyniosły poprawy lub przynosiły ją na chwilę.

ODPOWIEDZ