wklej w wyszukiwarke ALLEGRO ; TARCZE SPORTOWE ZIMMERMANN SUBARU IMPREZA LEGACY nie są może po 150 ale wystarczą na jakiś czas . ostatnio przerabiałem temat z mercedesem 190-tką w automacie i zwykłe po 2-uch mc miały dość teraz ma wiercone ZIMMERMANY i kłopoty sie skończyłyDraha pisze:Witam ponownie.
Wiec ktore nadaja sie najlepiej do normalnej jazdy. Te ktore mam obecnie sa krzywe i spalone wiec podejrzewam ze nie mialy latwego zycia.
Pozdrawiam.
hamulunek - prowizorka na jakiś czas
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
MISIEK062006
- 2 gwiazdki
- Auto: IMPREZA WRX
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: hamulunek - prowizorka na jakiś czas
Wiercone Zimmermany pięknie pekają. W ogóle wkładanie wierconych tarcz z niskiej półki do jazdy codziennej to totalne nieporozumienie.
-
MISIEK062006
- 2 gwiazdki
jeszcze sie nie spodkałem by przy normalnej jeździe zimermany popękałyAzrael pisze:Wiercone Zimmermany pięknie pekają. W ogóle wkładanie wierconych tarcz z niskiej półki do jazdy codziennej to totalne nieporozumienie.
Ja natomiast widziałem wystarczająco dużo pękniętych tarcz. Tarcze wiercone na wylot do cywilnego auta to nie jest dobry pomysł.
- Dyzio_d
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru impreza WRX MY '06
Wiele razy spotkałem się z taką opinią, ale nikt mi nie wyjaśnił dla czego???Azrael pisze: Tarcze wiercone na wylot do cywilnego auta to nie jest dobry pomysł.

Nie ma tego złego co by nam nie wyszło 

-
MISIEK062006
- 2 gwiazdki
nowy zestaw należy dotrzeć spokojną jazdą 300-500km mało kto o tym mówi to tak jak silnik po kapitalnym bez dotarcia szybko kończy żywot
Dlatego:Dyzio_d pisze: Wiele razy spotkałem się z taką opinią, ale nikt mi nie wyjaśnił dla czego???![]()

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
1. Nie jest to z Szuwaru.ky pisze:Dlatego:Dyzio_d pisze: Wiele razy spotkałem się z taką opinią, ale nikt mi nie wyjaśnił dla czego???![]()
...
r.

2. Jedna jaskółka krzywdy nie czyni.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
leon pisze: Jedna jaskółka krzywdy nie czyni
A kto powiedział, że ona jedna?

Można by jeszcze tak długo. Dlatego obecnie co raz częściej tarcze się nacina, albo wręcz daje gładkie. No i jeszcze jedno: po kilkuset km na torze czy OES-ie tarcze idą do kosza, nikt nie próbuje na nich bić rekordów dystansu bez wymiany.
r.
Tarcze wiercone to rzecz typowo wyścigowa, ale tam hamulce są tak często rozbierane że takie kwiatki jak wyżej nie zostaną przegapione.
-
MISIEK062006
- 2 gwiazdki
nawiązując do moich wcześniejszych wypowiedzi mam zapytanie w jakim czasie przeciętny Kowalski jest w stanie doprowadzić tarcze sportowe do takiego stanu jak na zdjęciach bo jak sie nie myle pytanie było jakie tarcze do codziennej normalnej jazdy a te ze zdjęć to raczej KAT-MISTRZ testował .
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
MISIEK062006 pisze: nawiązując do moich wcześniejszych wypowiedzi mam zapytanie w jakim czasie przeciętny Kowalski jest w stanie doprowadzić tarcze sportowe do takiego stanu jak na zdjęciach bo jak sie nie myle pytanie było jakie tarcze do codziennej normalnej jazdy a te ze zdjęć to raczej KAT-MISTRZ testował .
Mamy takiego klienta który rekordowo zadzwonił z drogi do domu jak wracał od nas że mu coś bije. Jak wrócił to całe popekane ;)
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Eeee... Do codziennej jazdy nawiercane? Do codziennej jazdy tylko gładkie, klocek raczej cywilny bądź bliski cywilnemu (bo inne piszczą i trzeba je dogrzać), za to tarcza możliwie największa (jeśli jest z czego przełożyć). Choć są tacy, którym do codziennej jazdy wystarczy standard z WRX-a/Forestera. I to na lata.MISIEK062006 pisze: jakie tarcze do codziennej normalnej jazdy
A ile potrzeba? Chciałem zauważyć, że żadna z powyższych fotek nie przedstawia tarczy z wielkimi programi. To ile mogły przejść te tarcze? Kilka kkm?
Po prostu trzeba sobie wbić do głowy: nawercenia osłabiają tarczę. I tam zaczyna pękać.
r.
-
MISIEK062006
- 2 gwiazdki
pewnie od świateł do świateł od jednych sie rozpędzał do drugich hamował
masakra

-
MISIEK062006
- 2 gwiazdki
nie wiem może coś z moim wzrokiem nie tak ale progów to im nie brakujeky pisze:Eeee... Do codziennej jazdy nawiercane? Do codziennej jazdy tylko gładkie, klocek raczej cywilny bądź bliski cywilnemu (bo inne piszczą i trzeba je dogrzać), za to tarcza możliwie największa (jeśli jest z czego przełożyć). Choć są tacy, którym do codziennej jazdy wystarczy standard z WRX-a/Forestera. I to na lata.MISIEK062006 pisze: jakie tarcze do codziennej normalnej jazdy
A ile potrzeba? Chciałem zauważyć, że żadna z powyższych fotek nie przedstawia tarczy z wielkimi programi. To ile mogły przejść te tarcze? Kilka kkm?
Po prostu trzeba sobie wbić do głowy: nawercenia osłabiają tarczę. I tam zaczyna pękać.
r.
Nie wiem, po co Tobie WRX, ale są tacy, którzy kupują je po to, żeby szybko nimi latać po torze czy trasach OES-ów. I wtedy wychodzą wszystkie niedostatki tanich hamulców.
A do wożenia dupy czy uprawiania POM WRX jest najzupełniej niepotrzebny. Chyba że ma wyciągać trzy laski na wieczór ;)
r.
A do wożenia dupy czy uprawiania POM WRX jest najzupełniej niepotrzebny. Chyba że ma wyciągać trzy laski na wieczór ;)
Toś chyba jeszcze progów na tarczach nie widział :> Przeciętny mechanik powiedziałby ,,jeździć''.MISIEK062006 pisze: nie wiem może coś z moim wzrokiem nie tak ale progów to im nie brakuje
r.
-
MISIEK062006
- 2 gwiazdki
nie katuje swoich aut , czasem lubie pojechać szybciej ale nie non stop . raz tylko sie zdarzyło że zbiornik w godzine obróciło
-
MISIEK062006
- 2 gwiazdki
przeciętny albo głupi , jak ktoś u mnie chce nowe klocki do takich tarcz zakładać to proponuje mu wizyte u lekarzaky pisze:
Toś chyba jeszcze progów na tarczach nie widział :> Przeciętny mechanik powiedziałby ,,jeździć''.

Generalnie to ja się może i słabo znam, ale na części z tych zdjęć (np. 2, 3, 10) widać w pełnej okazałości przepiękne fazki na nawierceniach. Przeciętnie taka fazka ma z milimetr, może ciut więcej. To ile taką tarczę mogło zjeść, skoro fazki są praktycznie nieruszone?
r.
r.
-
MISIEK062006
- 2 gwiazdki
wg znanego producenta tarcz np. nominał (nowa) 22mm , minimalna grubość 20,4 czyli 1,6mm różnicy dla normalnej jazdy to przeciętnie 4kpl klocków to dla wentylowanych . zwyła pełna tarcza nominał 12mm minimum 11mm czyli tylko 1mm . do odpowiedzi na pytanie czemu tak pękają potrzebne są tylko dwa wymiary nominalny i minimalny a rozwiązanie przyjdzie samoky pisze:Generalnie to ja się może i słabo znam, ale na części z tych zdjęć (np. 2, 3, 10) widać w pełnej okazałości przepiękne fazki na nawierceniach. Przeciętnie taka fazka ma z milimetr, może ciut więcej. To ile taką tarczę mogło zjeść, skoro fazki są praktycznie nieruszone?
r.
MISIEK062006, większość pekniętych tarcz nie ma rozmiaru minimalnego osiągniętego.