Zaciski porsche do bugu
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Zaciski porsche do bugu
Hmm - 366, to jeszcze lepiej. Czyli skromne 350 nie bedzie robilo roznicy ;)jarmaj pisze:366. A zaciski były różne, 8 lub 6 tłoczkowe.
Faktycznie - zacna konstrukcja - http://www.subaruwrcspares.com/2.html
Pzw,
MCC
Ostatnio zmieniony 22 paź 2013, o 09:50 przez mcc, łącznie zmieniany 1 raz.
A w F-16 to nie przypadkiem ciag wsteczny + ew jakies spadochrony, albo lapacz na lotniskowiec? Wiec po co opony :) ?brahu pisze:wicher, tylko musisz pamiętać o jednej rzeczy, że jak będziesz śmigał na takiej oponie na jakiej byłeś ostatnio na Rakietowej (czyt. łysej), to Cię nawet hamulce z F-16 nie zatrzymają
Nie wspomne już, o w miarę odpowiednim klocku i tarczy do zacisku z prosia..
Pzw,
MCC
-
Streetracer
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru Impreza Sti
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Mialem pobony dylemat jakis czas temu - gadalem ze specem od subarakow i doradzil mi wymienic klocki na lepsze / dyski na nacinane , plyn motul rbf 600 i goodridge przewody i ... tak zrobilem
Latam na torach , hamulce sie dymia :) ale hamuje bez zarzutu - gosc mial racje
Standardowo mam brembosy ( sti model ) i robia robote - w przeciagu dwoch lat tylko raz zmienilem uszczelki w zaciskach
Porche , AP lub Alcon - dobre ale w pizdu drogie
K sport - dobry tanszy zamiennik o roznych rozmiarach dyskow i zaciskow
Latam na torach , hamulce sie dymia :) ale hamuje bez zarzutu - gosc mial racje
Standardowo mam brembosy ( sti model ) i robia robote - w przeciagu dwoch lat tylko raz zmienilem uszczelki w zaciskach
Porche , AP lub Alcon - dobre ale w pizdu drogie
K sport - dobry tanszy zamiennik o roznych rozmiarach dyskow i zaciskow
A ja kurna slepok jestem jednak czasem - zgubilem "nie" w Twojej wypowiedzi. Ze NIE trzeba bedzie zmieniac.
Sorry ;)
Sorry ;)
Jacek "AMI" Rudowski
może masz coś zepsute ... ja złego słowa na brembo z sti nie mogę powiedzieć, świeży płyn, dobra tarcza i klocek ... i na prawdę nieźle hamuje ... trzeba tylko czasami pamiętać i czyścić zaciski, bo te lepsze klocki lubią pylić, syf się zbiera i klocek się blokuje ... z przodu i z tyłuwicher pisze: No ten zestaw mój to tak troszki lipnie hamuje przyznam a tarcza brembulec a klocek Carbolaine (ale fajnie piszczy ). Przewody w oplocie są płyn nie wiem nawet szczerze..... Ten hebel z prosiaka to szukanie opcji dla brembulca sti.....

no tak ale ja mowie o standardowym czterotłoczku. Tak czy siak zaciski są więc teraż musze tarcze dobrac i tu by sie przydała jakaś sugestiapiter pisze: ja złego słowa na brembo z sti nie mogę powiedzieć,

to źle Cię zrozumiałem, bo odczytałem, że o zacisku z sti (który też jest czterotłoczkowy)wicher pisze:ale ja mowie o standardowym czterotłoczku
brembulce = zaciski brembo = zaciski z stiwicher pisze: na razie robie rekonesans co by zamiast klasycznego brembulca wsadzić

-
crazy_ivan
- 1 gwiazdka
- Auto: XT, Turbodziadek szatan
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Piter - wicher patrzył na opcje zamiast czterotłoka. Najbardziej oczywistą były brembulce, ale zamiast iść w ich stronę to zaczął się za czymś innym rozglądać. Ale i o brembo mówił w czasie przyszłym. Deczko się minęliście ze zrozumieniem dlategopiter pisze:brembulce = zaciski brembo = zaciski z stiwicher pisze: na razie robie rekonesans co by zamiast klasycznego brembulca wsadzić

to idę sobie kawę zrobićcrazy_ivan pisze: Deczko się minęliście ze zrozumieniem dlatego

ja tez sopbie zrobie zdrówkopiter pisze:to idę sobie kawę zrobićcrazy_ivan pisze: Deczko się minęliście ze zrozumieniem dlatego

No ale wracając do tarcz jakich szukać jakie podejdą?
booSTi - daj jakies foto PLS !wicher pisze:i wchodzi na 17"?booSTi pisze:U mnie jest 350mm.
Pzw,
MCC
Ściąga odważnikimcc pisze:booSTi - daj jakies foto PLS !wicher pisze:i wchodzi na 17"?booSTi pisze:U mnie jest 350mm.
Pzw,
MCC

booSTi pisze: Ściąga odważniki
To odwazniki wywal

Musi potwornie hamowac!
Pzw,
MCC
Wlazlo Ci to na 17"? Jakies specyficzne?
Jaka dokladnie tarcza?
I jeszcze jedno pytanie - widzialem, ze mocowanie nie jest p&p - cos trzeba przerabiac?
Pzw,
MCC
Jaka dokladnie tarcza?
I jeszcze jedno pytanie - widzialem, ze mocowanie nie jest p&p - cos trzeba przerabiac?
Pzw,
MCC