[hamulce]2 tłoczki w N/A
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- KamilP
- 4 gwiazdki
- Auto: FXT MY04, MX-5 Miracle MY00
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: [hamulce]2 tłoczki w N/A
odpowiedzi na zadane pytanie znajdziesz pomiedzy odpowiedziami nie zwiazanymi z tematem watku.. 

Kubik1 pisze: Ty już nas zawiodłeś . Masz szanse odzyskać szacunek - popracuj nad tym .
Przyszedłem wczoraj i się normalnie przywitałem , ale" wy" drążyliście temat.
Jarmaj -jeśli następnym razem znów bedziesz chciał do kogoś przydymić na forum z nudów to lepiej się zastanów.
B Group , WRC fun
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Powiało chłodemmamgx pisze:
Jarmaj -jeśli następnym razem znów bedziesz chciał do kogoś przydymić na forum z nudów to lepiej się zastanów.

Wersja dla mamgx'a: "Powiało hłodem"

a zlituję sięumberto pisze: Panowie! Litości !! Proszę pisać na temat...

miałem forka turbo w którym zmieniłem seryjne zaciski na dwutłoczki( przy okazji także przewody na takie w oplocie stalowym)
róznica odczuwalna na plus przy hamowaniu z dużych prędkości oraz przy "aktywnej" jeździe kiedy trzeba wyprzedzać z butem w podłodze i za chwile "wyrównywać" do szeregu;),
w normalnej jeździe niezauważalna (poza wyglądem)

So What!, dlatego tez dodałem że przewody zostały zmienione
,
ponoc najtańszy upgrade na odczuwanie skutecznych hamulców ( czyli twardy pedał ) to montaz podpórki pompy hamulcowej
fakt jednak jest taki że z 200 łatwiej było zwolnic na dwutłoczku

ponoc najtańszy upgrade na odczuwanie skutecznych hamulców ( czyli twardy pedał ) to montaz podpórki pompy hamulcowej

fakt jednak jest taki że z 200 łatwiej było zwolnic na dwutłoczku

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 246 razy
- Polubione posty: 527 razy
Odp: [hamulce]2 tłoczki w N/A
Archeolog!Bergen pisze:Wszyscy się mylicie. Najwięcej daje tuba hamulcowa™, o!

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
W oplocie przewód nie sprawi Ci niespodzianki w postaci wycieku płynu w tej chwili kiedy jest on bardzo potrzebnySo What! pisze: esilon pytanie, ile z tego zawdzięczałeś przewodom w oplocie
tak się składa że niedawno rozbierałem mój cały przód (dwutłoczkowy) i wymieniałem komplet uszczelniaczy w hamulcach , no więc coś tam wiem.
Pozory jednak mylą bo "Magister" też czasami potrafi ubrudzić się aż po same łokcie..

B Group , WRC fun
-
wojto79
- 0 gwiazdek
- Auto: Legacy '99 M/T srebrne kombi Antyk 1.8 '90 M/T sedan
jarmaj, Rzadko piszę na tym forum, częściej na "." ale wątek mocno mnie rozbawił i popieram Cie w 100%.
mamgx, nie wiem na jakich forach pisałes wcześniej, ale tu z twoją buńczucznością (znaczenie można sprawdzić w google) miejsca nie zagrzejesz.
Co do hamulców to ja w Legacy III mam jednotłoczek i tarczę 260mm i to nie hamuje ani na zimnym ani na gorącym. Mam już w piwnicy dwutłoczek z imprezy GT, ale montował będę dopiero na wiosnę i wtedy będę mógł się wypowiedziać co do różnicy.
Pozdrawiam tych oświnionych i nie tylko
mamgx, nie wiem na jakich forach pisałes wcześniej, ale tu z twoją buńczucznością (znaczenie można sprawdzić w google) miejsca nie zagrzejesz.
Co do hamulców to ja w Legacy III mam jednotłoczek i tarczę 260mm i to nie hamuje ani na zimnym ani na gorącym. Mam już w piwnicy dwutłoczek z imprezy GT, ale montował będę dopiero na wiosnę i wtedy będę mógł się wypowiedziać co do różnicy.
Pozdrawiam tych oświnionych i nie tylko

Ostatnio zmieniony 11 gru 2012, o 08:27 przez wojto79, łącznie zmieniany 1 raz.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
wojto79, raczej nie masz tarczy 160 mm 

-
wojto79
- 0 gwiazdek
- Auto: Legacy '99 M/T srebrne kombi Antyk 1.8 '90 M/T sedan
Masz rację juz sie poprawiamChloru pisze:wojto79, raczej nie masz tarczy 160 mm

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Teraz dopiero podjąłem wysiłek przeczytania tego czegoś.lucza pisze:Dlategowieluznastakrzadkozaglądanatoforumpytaszocośawyrobicieśmietnikzwątkugłupimizartamiidocinkamirazwystarczynomożedwaalenieżebyrobićztegodwiestrony!jebaćtoforum,Do widzenia.
Z przyjemnością do niewidzenia.
cóż mogę powiedzieć... na 3 strony wątku zaledwie kilka sensownych wpisów...proponuję osobiste "wycieczki" najlepiej załatwiać na PW..
a teraz do rzeczy :)
a teraz do rzeczy :)
umberto, ale co jeszcze chcesz wiedzieć ?? ,a tu się na pw nic nie załatwia tu wszystko on public
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- Chloru
- 6 gwiazdek
umberto, czego jeszcze nie wiesz?
umberto, 2 jest więcej niż 1 - matematyka ma ogólne zastosowanie nawet w motoryzacji
a mnie uczono, że lepiej mieć więcej jak mniej... ale jak dwa tłoczki biorą w kupę kasy, a ja nie wykorzystam ich potencjału (korzystając z auta w ruchu cywilnym, nieusportowionym), to wolę mieć więcej kasy niż tłoczków
o!

a mnie uczono, że lepiej mieć więcej jak mniej... ale jak dwa tłoczki biorą w kupę kasy, a ja nie wykorzystam ich potencjału (korzystając z auta w ruchu cywilnym, nieusportowionym), to wolę mieć więcej kasy niż tłoczków
o!
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Oczków też masz za mało bo tylko jedno... Lepiej mieć dwa i koniec.
przepraszam, nie mogłem się powstrzymać
przepraszam, nie mogłem się powstrzymać

B Group , WRC fun
- koziolek
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester XT 2.5
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 9 razy
Pa pamamgx pisze: jebać to forum, Do widzenia.

....a za chwilkę
mamgx pisze: Oczków też masz za mało bo tylko jedno... Lepiej mieć dwa i koniec.
przepraszam, nie mogłem się powstrzymać![]()