Azrael pisze:EcuExplorer robi czasem sceny. Jeszcze możesz spróbować EvoScan (obsługuje też Subaru), ale nie wiem jak w nim odczyt błędów w Subaru. Tak czy siak potrzebujesz kabelek tactrixa.
Niestety nie mam EvoScana, więc narazie tego nie sprawdze

, dziwne właśnie że wszystko hula ładnie a nie pokaże mi tych błędów, może być to że za dużo opcji w tych wcześniejszych oknach(np odczyt online wielu rzeczy) jest zaznaczone i komunikacja nie wyrabia??
citan pisze:Jenes, ELM327 wcale nie jest taki fajny, nie obsługuje SSM. A bez tego nie da się odczytać sporej ilości informacji.
Mam jakis kabelek kupiony po taniosci na allegro (OBD<->USB, emuluje port szeregowy) i EcuExplorer nigdy nie strzalal focha, więc może spróbuj jeszcze jakiś kabelek.
Mi to działa na kablu OBD2 i własnej roboty (taki pewnie standard OBD), ale właśnie ma focha w kwesti pokazywania błędów, i jestem w kropce, co mnie irytuje troche.
A tutaj nie ma się co pchać z CAN'em bo go nie ma, ale powiem że jakiś uniwersalny do cana też by mi sie zdał, jednak narazie wielka mizeria z tym jest.
A może być tak że ECUExplorer nie odczytuje błędów??

??, bo z tej strony wygląda że niby nie:
http://www.scoobypedia.co.uk/index.php/ ... liers#toc5
Nie ma ktoś może czasem takiej wersji na PDA