Pożera olej - Impreza GT

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Pożera olej - Impreza GT

Post 8 mar 2011, o 17:04

jarmaj, ja nie twierdzę, że to jest dziwne. Tyle, że to coś powinno powiedzieć tym którzy chcą mieć tanie auto do upalania. :-)

Arti, chyba nie, ale mu się Change Engine zapala na polskim paliwie. :giggle:

czarne jest piękne...

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 8 mar 2011, o 17:08

Azrael pisze:Jechałem takim ze 2 miesiące temu. Krajowy, z 80kkm oryginalnego przebiegu
Jest na sprzedaż? :whistle:
czarne jest piękne...

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 8 mar 2011, o 17:12

vibowit pisze: Jest na sprzedaż?

Nie.

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 8 mar 2011, o 17:18

Skalaxik , chodzi pięknie , 245 tys km , nie chleje oleju , turbo ładuje jak trzeba . A Change Engine się zdarza 8-)

Ale trzeba brać pod uwagę, iż za mnie kapelusz i 120 km/h nie przekraczam, bo się boję :mrgreen:

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 mar 2011, o 18:43

Piter 35 pisze: A Change Engine się zdarza

i
Piter 35 pisze: i 120 km/h nie przekraczam

To się raczej świeci Change Driver.

:mrgreen:

Pozdrawiam
Grzegorz

PS. Piter, te auto bardzo brzydko pracują do 160km/h. Powyżej już całkiem, całkiem. Rozpal pod czwartym kotłem i cała naprzód. Aye, aye Sir :thumb:
Brak podpisu.

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 8 mar 2011, o 19:12

vibowit pisze: Hmmm.. Czy istnieje na tym forum GC8 turbo, które nie miało jeszcze remontu silnika?
Yhm
99kkm

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 8 mar 2011, o 19:27

no to może właśnie jest odpowiedź..
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

darop
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: Subaru Impreza GT

Post 10 mar 2011, o 14:14

vibowit pisze:Hmmm.. Czy istnieje na tym forum GC8 turbo, które nie miało jeszcze remontu silnika? :-d
Tak moje :) 96 rok 200.000 przejechane,katuje na kajtkach ile mogę ,a ten nawet nie chce oleju jeść...chyba mu nie smakuje hehe :lol:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 mar 2011, o 18:10

:o tylko pogratulować... :thumb:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 11 mar 2011, o 11:42

ale fakt faktem, że jakbym miał kupować GT to takiego z ubitym motorem chyba.
o rany znowu poczytałem techniczny i będę 2 miesiące jak debil z uchem przy desce rozdzielczej nasłuchiwał czy puka, terkocze...

kris82, powodzenia :-)

chyba pójdę sprawdzić olej... :mrgreen:

kris82
2 gwiazdki
Auto: GT '99

Post 11 mar 2011, o 14:38

remek, dzięki :mrgreen:
U mnie tak wstępnie licząc zakup samochodu + koszt remontu + jakieś tam małe pierdółki, które porobiłem to zbliża się to mocno do 30 kPLN, czyli kwoty o jakiej mi Piter35 mówił, że na GTka trzeba wydać, ale decyzji póki co nie żałuję :-)
Mam teraz jeszcze dylemat czy robić ten mój czy nie kupić od AMIego silnik poskładany przez Carfita... Wyjdzie mnie to jakieś 3 - 3,5 kPLN więcej (zakładając, że AMI będzie chciał się jeszcze potargować :mrgreen: ), ale będę miał jeszcze oprócz nowych tłoków, nowe korby, panewki, wał wzmacniany z nacięciami (z STI v9) ponoć w doskonałym stanie... Wszystko do dopieszczone przez Carfita, o którym zewsząd dobre opinie słyszę... no i może uda mi się moje stare graty jakoś sprzedać, także różnica może się zmniejszy.
A tak przy okazji się zapytam - czy ktoś z Was może się orientuje ile tak pi razy oko może kosztować szlif cylindrów? Bo to dość ważny element całej układanki, a mój mechanik póki co nie potrafi mi tego powiedzieć :-(

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 244 razy
Polubione posty: 524 razy

Post 11 mar 2011, o 14:44

kris82, oprócz ceny lepiej zasięgnąc języka o jakości wykonanej pracy. Czasami z rozmów z np. Azraelem wnioskuję, że ciężko znaleźć warsztat który dobrze zrobi obróbkę silnika.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

AMI
5 gwiazdek

Post 11 mar 2011, o 14:51

kris82 pisze: zakładając, że AMI będzie chciał się jeszcze potargować :mrgreen: )

Probuj - przeciez jedyne ryzyko to to, ze sie nie dogadamy - w jakims tam zakresie ceny zawsze sa do omowienia ;)

A nawet jesli nie - bo nie ma przeciez przymusu - to jest pare warsztatow w PL, ktore tez dobrze subaru ogarna, byle nie przydziadowac i nie dac do druciarzy jakichs, bo Ci sie koszta pomnoza.

Jesli bedziesz chcial remontowac swoj, to na pewno trzymajac sie Azraela tez bledu nie popelnisz.

Pozdrawiam
Jacek "AMI" Rudowski

kris82
2 gwiazdki

Post 11 mar 2011, o 15:20

Chloru, to jest właśnie kolejna sprawa. Zgadzam się w zupełności cena to jedno, a jakość to drugie. Mnie po prostu interesuje jakie to mogą być koszty. Czy to jest 500 PLN, 1000 PLN czy 2000 PLN, bo to by mi też jakoś ułatwiło kalkulacje :-) W międzyczasie jednak rozmawiałem z Carfitem i podał mi przybliżoną kwotę :mrgreen:
AMI, jeszcze sobie tu różne rzeczy na różne strony kombinuję, ale zapewne będę się w tej sprawie do Ciebie odzywał :-)
Co do Azraela, to wiem :-) Już mi bardzo dużo pomógł czy to na forum czy przez priv :thumb:

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 mar 2011, o 16:31

kris82,
Krzychu, priv odpowiedziany, moje zdanie znasz ;-)
Powiem przewrotnie - jak najbardziej TAK ;-)

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

kris82
2 gwiazdki

Post 11 mar 2011, o 16:41

Grzesiek_67, dzięki za priv :-D Już odpisane :-) Twoje zdanie znam i bardzo mi się podoba ;-P

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 mar 2011, o 16:42

Grzesiu, żeby nie było - jak byś chciał kogoś ścigać za burzenie Twojego spokoju i słuchania Floydów przy kominku.. :lol: To ja poleciłem krisowi82, skontaktować się z Tobą, bo wiedziałem, że naszego w potrzebie nie odrzucisz, boś dusza człowiek 8-) All blame on me :razz:

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 mar 2011, o 16:52

eMTi pisze: All blame on me

Two hundreds zlotych for me :mrgreen:

Luzik, wszystko pięknie, byle się Krzysiowi udało szybko i elegancko doprowadzić Subarka do życia.

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

kris82
2 gwiazdki

Post 11 mar 2011, o 16:58

eMTi pisze: Grzesiu, żeby nie było - jak byś chciał kogoś ścigać za burzenie Twojego spokoju i słuchania Floydów przy kominku.. :lol: To ja poleciłem krisowi82, skontaktować się z Tobą, bo wiedziałem, że naszego w potrzebie nie odrzucisz, boś dusza człowiek 8-) All blame on me :razz:
eMTi, wiadomość do Grześka_67 zacząłem od słów, że to ty mnie wysyłasz/nasyłasz, więc sprawa była jasna od samego początku :giggle: ;-)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 mar 2011, o 17:01

kris82 pisze: wiadomość do Grzesiek_67 zacząłem od słów, że to ty mnie wysyłasz/nasyłasz

no jaaaa.... Ty zdrajco, a miało być bez nazwisk :giggle: Grzesiu, wszystko wygląda na to, że będziemy mogli się wszyscy we trzech (i nawet więcej) spokojnie sidorówki napić na chlejadach :thumb:

kris82
2 gwiazdki

Post 11 mar 2011, o 17:54

:mrgreen: eMTi, mam nadzieję, że do chlejad się ten mój GT uruchomi i będę szczęśliwym docierającym :lol: A o sidorówce już tyle się nasłuchałem/naczytałem, że jeszcze nie piłem a już ją lubię ;-) :giggle: Oczywiście ja stawiam ;-) :mrgreen:

j33mbo
5 gwiazdek

Post 11 mar 2011, o 20:54

ta, ta znowu się zaszyjecie w pokoju i cały ładunek przy zabawie z gaśnicą będę musiał znowu wziąć na siebie :-p

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 mar 2011, o 21:06

dobra dobra.. na sylwestrze to Pati zbierała wszystkie flaszki i niosła na górę :-p

j33mbo
5 gwiazdek

Post 11 mar 2011, o 21:08

na sylwestra musieliście się coś nafukać, bo tyle wódki ile w ciebie wlaliśmy, to nie jest możliwe, żebyś normalnie wytrzymał :mrgreen:

kris82
2 gwiazdki

Post 11 mar 2011, o 21:28

j33mbo pisze: ta, ta znowu się zaszyjecie w pokoju i cały ładunek przy zabawie z gaśnicą będę musiał znowu wziąć na siebie :-p
Nie bój, nie bój. Ponoć wszystkie gaśnice z ośrodków wypoczynkowych na dolnym śląsku zostały wycofane, że niby wolą żeby się wszystko zhajcowało niż mieć znowu białe święta w środku lata :giggle: ;-)

ODPOWIEDZ