Arti, chyba nie, ale mu się Change Engine zapala na polskim paliwie.
Pożera olej - Impreza GT
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Pożera olej - Impreza GT
jarmaj, ja nie twierdzę, że to jest dziwne. Tyle, że to coś powinno powiedzieć tym którzy chcą mieć tanie auto do upalania.
czarne jest piękne...
Jest na sprzedaż?Azrael pisze:Jechałem takim ze 2 miesiące temu. Krajowy, z 80kkm oryginalnego przebiegu
czarne jest piękne...
Skalaxik , chodzi pięknie , 245 tys km , nie chleje oleju , turbo ładuje jak trzeba . A Change Engine się zdarza
Ale trzeba brać pod uwagę, iż za mnie kapelusz i 120 km/h nie przekraczam, bo się boję
Ale trzeba brać pod uwagę, iż za mnie kapelusz i 120 km/h nie przekraczam, bo się boję
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Piter 35 pisze: A Change Engine się zdarza
i
Piter 35 pisze: i 120 km/h nie przekraczam
To się raczej świeci Change Driver.
Pozdrawiam
Grzegorz
PS. Piter, te auto bardzo brzydko pracują do 160km/h. Powyżej już całkiem, całkiem. Rozpal pod czwartym kotłem i cała naprzód. Aye, aye Sir
Brak podpisu.
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 21 razy
- Polubione posty: 83 razy
Yhmvibowit pisze: Hmmm.. Czy istnieje na tym forum GC8 turbo, które nie miało jeszcze remontu silnika?
99kkm
no to może właśnie jest odpowiedź..
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Tak moje :) 96 rok 200.000 przejechane,katuje na kajtkach ile mogę ,a ten nawet nie chce oleju jeść...chyba mu nie smakuje hehevibowit pisze:Hmmm.. Czy istnieje na tym forum GC8 turbo, które nie miało jeszcze remontu silnika?
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
ale fakt faktem, że jakbym miał kupować GT to takiego z ubitym motorem chyba.
o rany znowu poczytałem techniczny i będę 2 miesiące jak debil z uchem przy desce rozdzielczej nasłuchiwał czy puka, terkocze...
kris82, powodzenia
chyba pójdę sprawdzić olej...
o rany znowu poczytałem techniczny i będę 2 miesiące jak debil z uchem przy desce rozdzielczej nasłuchiwał czy puka, terkocze...
kris82, powodzenia
chyba pójdę sprawdzić olej...
remek, dzięki
U mnie tak wstępnie licząc zakup samochodu + koszt remontu + jakieś tam małe pierdółki, które porobiłem to zbliża się to mocno do 30 kPLN, czyli kwoty o jakiej mi Piter35 mówił, że na GTka trzeba wydać, ale decyzji póki co nie żałuję
Mam teraz jeszcze dylemat czy robić ten mój czy nie kupić od AMIego silnik poskładany przez Carfita... Wyjdzie mnie to jakieś 3 - 3,5 kPLN więcej (zakładając, że AMI będzie chciał się jeszcze potargować
), ale będę miał jeszcze oprócz nowych tłoków, nowe korby, panewki, wał wzmacniany z nacięciami (z STI v9) ponoć w doskonałym stanie... Wszystko do dopieszczone przez Carfita, o którym zewsząd dobre opinie słyszę... no i może uda mi się moje stare graty jakoś sprzedać, także różnica może się zmniejszy.
A tak przy okazji się zapytam - czy ktoś z Was może się orientuje ile tak pi razy oko może kosztować szlif cylindrów? Bo to dość ważny element całej układanki, a mój mechanik póki co nie potrafi mi tego powiedzieć
U mnie tak wstępnie licząc zakup samochodu + koszt remontu + jakieś tam małe pierdółki, które porobiłem to zbliża się to mocno do 30 kPLN, czyli kwoty o jakiej mi Piter35 mówił, że na GTka trzeba wydać, ale decyzji póki co nie żałuję
Mam teraz jeszcze dylemat czy robić ten mój czy nie kupić od AMIego silnik poskładany przez Carfita... Wyjdzie mnie to jakieś 3 - 3,5 kPLN więcej (zakładając, że AMI będzie chciał się jeszcze potargować
A tak przy okazji się zapytam - czy ktoś z Was może się orientuje ile tak pi razy oko może kosztować szlif cylindrów? Bo to dość ważny element całej układanki, a mój mechanik póki co nie potrafi mi tego powiedzieć
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 254 razy
- Polubione posty: 533 razy
kris82, oprócz ceny lepiej zasięgnąc języka o jakości wykonanej pracy. Czasami z rozmów z np. Azraelem wnioskuję, że ciężko znaleźć warsztat który dobrze zrobi obróbkę silnika.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
kris82 pisze: zakładając, że AMI będzie chciał się jeszcze potargować)
Probuj - przeciez jedyne ryzyko to to, ze sie nie dogadamy - w jakims tam zakresie ceny zawsze sa do omowienia ;)
A nawet jesli nie - bo nie ma przeciez przymusu - to jest pare warsztatow w PL, ktore tez dobrze subaru ogarna, byle nie przydziadowac i nie dac do druciarzy jakichs, bo Ci sie koszta pomnoza.
Jesli bedziesz chcial remontowac swoj, to na pewno trzymajac sie Azraela tez bledu nie popelnisz.
Pozdrawiam
Jacek "AMI" Rudowski
Chloru, to jest właśnie kolejna sprawa. Zgadzam się w zupełności cena to jedno, a jakość to drugie. Mnie po prostu interesuje jakie to mogą być koszty. Czy to jest 500 PLN, 1000 PLN czy 2000 PLN, bo to by mi też jakoś ułatwiło kalkulacje
W międzyczasie jednak rozmawiałem z Carfitem i podał mi przybliżoną kwotę
AMI, jeszcze sobie tu różne rzeczy na różne strony kombinuję, ale zapewne będę się w tej sprawie do Ciebie odzywał
Co do Azraela, to wiem
Już mi bardzo dużo pomógł czy to na forum czy przez priv 
AMI, jeszcze sobie tu różne rzeczy na różne strony kombinuję, ale zapewne będę się w tej sprawie do Ciebie odzywał
Co do Azraela, to wiem
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
kris82,
Krzychu, priv odpowiedziany, moje zdanie znasz
Powiem przewrotnie - jak najbardziej TAK
Pozdrawiam
Grzegorz
Krzychu, priv odpowiedziany, moje zdanie znasz
Powiem przewrotnie - jak najbardziej TAK
Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
Grzesiek_67, dzięki za priv :-D Już odpisane
Twoje zdanie znam i bardzo mi się podoba ;-P
Grzesiu, żeby nie było - jak byś chciał kogoś ścigać za burzenie Twojego spokoju i słuchania Floydów przy kominku..
To ja poleciłem krisowi82, skontaktować się z Tobą, bo wiedziałem, że naszego w potrzebie nie odrzucisz, boś dusza człowiek
All blame on me 
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
eMTi pisze: All blame on me
Two hundreds zlotych for me
Luzik, wszystko pięknie, byle się Krzysiowi udało szybko i elegancko doprowadzić Subarka do życia.
Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
eMTi, wiadomość do Grześka_67 zacząłem od słów, że to ty mnie wysyłasz/nasyłasz, więc sprawa była jasna od samego początkueMTi pisze: Grzesiu, żeby nie było - jak byś chciał kogoś ścigać za burzenie Twojego spokoju i słuchania Floydów przy kominku..To ja poleciłem krisowi82, skontaktować się z Tobą, bo wiedziałem, że naszego w potrzebie nie odrzucisz, boś dusza człowiek
All blame on me
![]()
kris82 pisze: wiadomość do Grzesiek_67 zacząłem od słów, że to ty mnie wysyłasz/nasyłasz
no jaaaa.... Ty zdrajco, a miało być bez nazwisk
ta, ta znowu się zaszyjecie w pokoju i cały ładunek przy zabawie z gaśnicą będę musiał znowu wziąć na siebie 
dobra dobra.. na sylwestrze to Pati zbierała wszystkie flaszki i niosła na górę 
na sylwestra musieliście się coś nafukać, bo tyle wódki ile w ciebie wlaliśmy, to nie jest możliwe, żebyś normalnie wytrzymał 
Nie bój, nie bój. Ponoć wszystkie gaśnice z ośrodków wypoczynkowych na dolnym śląsku zostały wycofane, że niby wolą żeby się wszystko zhajcowało niż mieć znowu białe święta w środku lataj33mbo pisze: ta, ta znowu się zaszyjecie w pokoju i cały ładunek przy zabawie z gaśnicą będę musiał znowu wziąć na siebie![]()