na jaka kwote ...
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- darecki1981
- 5 gwiazdek
- Auto: EVO 6 500 KM
- Polubił: 0
- Polubione posty: 1 raz
na jaka kwote ...
trzeba sie przygotowac, by zakuc silnik w imprezie 1998 gt? prosze o liste rzeczy, jaka bedzie potrzebna do takiej operacji 

Re: na jaka kwote ...
A myślę ,że tak z 10-12 tysi Ci wystarczy 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
A kto bogatemu zabroniAMI pisze: A jest sens zakuwac?

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- darecki1981
- 5 gwiazdek
Jaki sens, wyjasniam, jest do wziecia gt, fajny 1998 rok ma przejechane 170 tys. ale koles podkrecil go na pare konikow zaduzo.I tak sie sklada, ze nie chce za duzo za auto.Wiec przygotowuje sie na remont kapitalny.Ale nie dla kogos tylko dla siebie
Chcialbym go zakuc zo za tym idzie:zmienic napewno tloki,wal, panewki,turbina,uklad wydechowy.nie wiem co jeszcze trzebaby bylo zmienic.Dodam ze chce podniesc moc do 330 hp.Nie po to by nim jezdzic na codzien od tego mam forka, ale tak od czasu do czasu poszalec.
Zalezy mi na opiniach i czy warto?jesli chodzi o koszt 12 tys, to jestem to zniesc.Ale chcialbym uzyskac taka opinie od eksperta, moze jakis na forum niefortunnie odczyta tego maila, i cos doda od siebie...
Caly czas sie zastanawiam, nad kupnem imprezy takiej wktora "nie musialbym nic wkladac", ale koszt....a tak kupilbym fajnego dojezdzonego, ale spokojnie w ciagu pol roku moglbym oddac go w dobre rece by takie cos mogl zrobic, jak zakuc motor.

Zalezy mi na opiniach i czy warto?jesli chodzi o koszt 12 tys, to jestem to zniesc.Ale chcialbym uzyskac taka opinie od eksperta, moze jakis na forum niefortunnie odczyta tego maila, i cos doda od siebie...
Caly czas sie zastanawiam, nad kupnem imprezy takiej wktora "nie musialbym nic wkladac", ale koszt....a tak kupilbym fajnego dojezdzonego, ale spokojnie w ciagu pol roku moglbym oddac go w dobre rece by takie cos mogl zrobic, jak zakuc motor.
- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubione posty: 4 razy
Sens jest jeśli kolega ma zrobioną resztę modów jak: hamulce, stabilizatory, amory, sprężyny, mocna skrzynia co najmniej TY754 lub 6MT, zmieniony komputer, czas i pieniądzeAMI pisze:A jest sens zakuwac?

Ja tam zawsze wychodzę z założenia, że jeśli coś tuningować, to startować od najmocniejszej serii. Równie dobrze i w podobnych pieniądzach można zaczynać od GL'a kupionego za "czapkę gruszek", zamiast wybebeszać GT'ka, który póki co cieszy się jeszcze jakimś zainteresowaniem.
- darecki1981
- 5 gwiazdek
cygan, tak masz racje co do hamulcow, to zamierzam zrobic, zaraz po zakupie auta, wymemic juz przystosowane do takiej mocy jaka chce uzyskac.Koszt to jakies 1000 zl
A za co to jest ? ten 1000darecki1981 pisze: Koszt to jakies 1000 zl

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- darecki1981
- 5 gwiazdek
Dowiedzialem sie ze koszt amiany hmulcow na taka moc to jakies 1000 zl, malo pewnie?nie wiem nie znam sie dlatego moga mnie orżnąć
, ale ja sie dowiem moze wiecej moze mniej, nie wiem.Tak sie dowiedzialem ze taki koszt.

Tyle kosztują klocki CL RC5+ na tył do złotych brembo...darecki1981 pisze:Dowiedzialem sie ze koszt amiany hmulcow na taka moc to jakies 1000 zl.
- darecki1981
- 5 gwiazdek
hmmm.ok wlasnie czytam bloga i naprzyklad do 300 hp smialo brac gt,wrx, powyzej tylko sti(podniesienie mocy).Ja nie mam najmniejszego zamiaru brac udzialu w wyscigach(narazie)
,mnie interesuje 300hp ,i mysle ze remont silnika wystarczy!?co dalej,skrzynia, czytam ze kazda skrzynie mozna zakatowac.Poznalem wypowiedzi uzytkownikow i napisali ze na seryjnej tez mozna pojezdzic..., nie lodzmy sie auto bedzie naprawde sporadycznie uzytkowane.jestem w karaju pol na pol w roku, jezdze i robie rocznie max 10 tys.km. to co odrazu mam sie pchac w sti?jak mi tylko zalezy czasami poddusic go na trasie do szczecina jak jade do saturna
,odrazu musi byc sti?doradzajcie z checia wyslucham i napewno ktos tez skorzysta.

- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubione posty: 4 razy
Miszyn Impossible wg. mnie. Jeszcze z tymi cenami wyskoczyłaś z kosmosu.
"Podduszanie" na trasie również wyklucza pomysł zainteresowania się krótką skrzynią, podobnie jak i zakuwanie silnika przy powyższych założeniach.
Wychodzi na to, że musi być STi. Będzie szybciej i taniej.
"Podduszanie" na trasie również wyklucza pomysł zainteresowania się krótką skrzynią, podobnie jak i zakuwanie silnika przy powyższych założeniach.
Subaru do wyścigów to raczej się nie nadaje , prędzej do rajdów (lub np: KJS-owych zabaw i ) .darecki1981 pisze: Ja nie mam najmniejszego zamiaru brac udzialu w wyscigach
darecki1981 pisze: mnie interesuje 300hp
Myślę ,że przy takiej mocy to WRX-owa czy też GT-kowa ( w sumie to to samo ) skrzynia długo nie pociągnie . Tak jak pisał Cygan , potrzebujesz mocniejszej skrzynidarecki1981 pisze: Poznalem wypowiedzi uzytkownikow i napisali ze na seryjnej tez mozna pojezdzic...

Na autostrady to lepiej S4 lub RSdarecki1981 pisze: jak mi tylko zalezy czasami poddusic go na trasie do szczecina jak jade do saturna
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- darecki1981
- 5 gwiazdek
Piter35, zaginasz mnie ale to dobrze znasz sie na rzeczy, faktycznie nie potrzebuje na rajdy itp.poprostu chcialbym miec fajne auto itd.ale nie na rajdy
naprawde jestem w obledzie bo nie wiem co lepiej zrobic kupic fajnego gt,wrx?czy cos pokombinowac z uzywanem gt.?Wiesz chcialbym miec raz to fajne auto, dwa to pewne(remont),trzy zwiekszyc moc.Czaami lubie przydusic, czesto jezdze po kretych drogach, ale nie rajdy to nie dla nie
poprostu chcialbym go sobie odpalic i wiedziec ze te auto potrafi...Rozumiesz troche o co mnie sie rozchodzi

A nie lepiej cos takiego wziąć, na przykład:darecki1981 pisze:jak mi tylko zalezy czasami poddusic go na trasie do szczecina jak jade do saturna
"BMW 750 5,4 326KM SEDAN FULL OPCJA!!!" - za 9 999 zł
http://otomoto.pl/bmw-750-5-4-326km-sed ... 03810.html
http://otomoto.pl/bmw-750-e38-750i-czar ... 06544.html
http://otomoto.pl/bmw-750-5-4-navi-xeno ... 32249.html
i tym podobne...
a pozostałe środki płatnicze ulokować na przykład w portowych burdelach?

no to może bardziej SpecB 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- darecki1981
- 5 gwiazdek
hehe czyli nie rozumiesz mnie
nie nawidze szpachlowozow sa fatalne!zle sie w nich czuje i maja fatalny tylny naped!!!bmw=porazka dla mnie!tyle w temacie

- darecki1981
- 5 gwiazdek
zapomnnialem dodac ze nie lubie jak auto stoi wiecej jak 3 dni w warsztacie,a BMW kochaja klucze szczegolnie nasadowe
wiem co mowie

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Tylny napęd to bardzo dobry rodzaj napędu. W wielu sytuacjach (innych niż te, gdzie 4x4 ma największe zalety), to najlepszy napęd.darecki1981 pisze:maja fatalny tylny naped
- darecki1981
- 5 gwiazdek
czyli nie pierdzielic sie brac tego co nie?cyqan pisze:Miszyn Impossible wg. mnie. Jeszcze z tymi cenami wyskoczyłaś z kosmosu.
http://moto.allegro.pl/subaru-impreza-s ... 81770.html
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy

Potrzebujesz auta z ALS'em, rajdową przeszłością (zerówka z Dolnośląskiego), itp?
Ile Ty masz? 15????

- darecki1981
- 5 gwiazdek
RWD nie wchodzi w gre, mialem,jezdzilem,przeklelem,nie dziekujejarmaj pisze:Tylny napęd to bardzo dobry rodzaj napędu. W wielu sytuacjach (innych niż te, gdzie 4x4 ma największe zalety), to najlepszy napęd.darecki1981 pisze:maja fatalny tylny naped

- darecki1981
- 5 gwiazdek
hehe a myslales ze auto sti mial dziadek, ktory jezdzil do wnokowjarmaj pisze:![]()
Potrzebujesz auta z ALS'em, rajdową przeszłością (zerówka z Dolnośląskiego), itp?
Ile Ty masz? 15????

Z tego co już się dowiedziałeś nie ma sensu inwestować w Gtekadarecki1981 pisze: czyli nie pierdzielic sie brac tego co nie?
http://moto.allegro.pl/subaru-impreza-s ... 81770.html

Zdecydowanie lepiej kupić jakiegoś jdma wrxa,sti i przełożyć sobie we własnym zakresie, wtedy wiesz co masz...
Tu masz fajnego gteka i nie trzeba nic kombinować , bo wygląda i mówią o nim że jest idealny..
http://moto.allegro.pl/subaru-impreza-g ... 74266.html