Witam!
Czy ktoś mi wytłumaczy na jakiej zasadzie to działa? Nie pytam o sposób używania tylko mechanicznie jak to zostało rozwiązane... No chyba, że robię coś źle. Generalnie sprawa wygląda tak. Przy cofaniu pod górkę z zapiętym reduktorem czuć palone sprzęgło... Nogę mam zdjętą ze sprzęgła a i tak zalatuje delikatnie. No chyba, że na reduktorze nie można cofać... ale wydaje mi się, że bez reduktora też śmierdzi. Przy cofaniu z górki również śmierdzi a przecież wtedy niewielkie obciążenie...
Hill holder (edit)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 247 razy
- Polubione posty: 528 razy
Re: High holder
Hill holder się to to nazywa
Łatwiej Ci będzie w googlach szukać.
http://drive2.subaru.com/Spr03_HillHolder.htm

http://drive2.subaru.com/Spr03_HillHolder.htm
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Peepuck!
- 0 gwiazdek
- Auto: Forester 2,0GX'99, Nissan Patrol K160 SD33 35" BFG +3"
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: High holder
A widzi..
To już wiem czemu tego wcześniej nie mogłem wygooglać...
. Pięknie dziękuje 

To MY tworzymy ten cholerny świat.....
Odp: Hill holder (edit)
A może to zapach klocków?
Jak jedziesz tyłem z górki i masz wciśnięty pedał sprzęgła i lekko przyhamujesz (po czym odpuścisz) to HH nie odpuszcza hamulca i nadal lekko hamujesz. Więc jak długo tak zjeżdżasz to może palisz klocki?
Jak zjeżdżasz tyłem hamując bez biegu to zjeżdżaj na luzie.
A jeżeli dzieje się to na prostej i pod górkę, to pewnie się zacina i hh 'myśli' że pedał sprzęgła jest wciśnięty. Ale to też klocki by się paliły.
Sprawdź czy samochód swobodnie cofa, bez hamowania i czy hamulce nie są gorące (na kołach na których działa hh).
Tapnięte ze smarkfona
Jak jedziesz tyłem z górki i masz wciśnięty pedał sprzęgła i lekko przyhamujesz (po czym odpuścisz) to HH nie odpuszcza hamulca i nadal lekko hamujesz. Więc jak długo tak zjeżdżasz to może palisz klocki?
Jak zjeżdżasz tyłem hamując bez biegu to zjeżdżaj na luzie.
A jeżeli dzieje się to na prostej i pod górkę, to pewnie się zacina i hh 'myśli' że pedał sprzęgła jest wciśnięty. Ale to też klocki by się paliły.
Sprawdź czy samochód swobodnie cofa, bez hamowania i czy hamulce nie są gorące (na kołach na których działa hh).
Tapnięte ze smarkfona
- Peepuck!
- 0 gwiazdek
- Auto: Forester 2,0GX'99, Nissan Patrol K160 SD33 35" BFG +3"
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Hill holder (edit)
Właśnie przyszło mi to do głowy dlatego zapytałem jak to działa. Będe robił testy w niedzielę to może coś wyczaję.
To MY tworzymy ten cholerny świat.....