witam. chcę wymienić głosniki w moim forku 2003r. jaką średnicę mają głośniki w drzwiach z przodu i z tyłu? czy trzeba stosować jakieś dystanse po zakupie niefabrycznych głosników? i czy każde radio 1 dinowe wejdzie w miejsce radia fabrycznego. jakoś tak wygląda to miejsce na małe i dlatego pytam zanim się za to zabiorę.
pozdrawiam
jakie głośniki do forka
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: jakie głośniki do forka
jest już wątek na ten temat: http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=3&t=234
tak to już czytałem. ale nie do końca znalazłem odpowiedź czy zwykłe radio podejdzie bez przeróbek w miejsce fabrycznego. większość linków już nie działa i nie mogę podejrzeć zdjęć.
a jeśli chodzi o głośniki to znalazłem info że: przód 165mm :tył 130mm. ale dystanse jakieś to na przód i tył trzeba dokupić? czy tylko przód?
a jeśli chodzi o głośniki to znalazłem info że: przód 165mm :tył 130mm. ale dystanse jakieś to na przód i tył trzeba dokupić? czy tylko przód?
słabo czytałeś..., ale ok...
dystanse: niezależnie od tego jaka jest głebokość głośnika, dystanse zawsze się przydadzą, gdyż gwarantują lepsze zamocowanie głośnika niż do gołej blachy
każde radio 1DIN wejdzie w miejsce fabrycznego, pod warunkiem, że będzie bez ramki - jeśli chcesz sprawdzić to empirycznie, to najprościej przymierzyć panel radia do otworu w konsoli

dystanse: niezależnie od tego jaka jest głebokość głośnika, dystanse zawsze się przydadzą, gdyż gwarantują lepsze zamocowanie głośnika niż do gołej blachy
każde radio 1DIN wejdzie w miejsce fabrycznego, pod warunkiem, że będzie bez ramki - jeśli chcesz sprawdzić to empirycznie, to najprościej przymierzyć panel radia do otworu w konsoli
no może coś przeoczyłem. przepraszam jeśli powielam temat. i dziękuję za odpowiedź :)
teraz już powoli można myśleć o złożeniu sprzętu. dzięki.
teraz już powoli można myśleć o złożeniu sprzętu. dzięki.
Potwierdzam, radio 1DIN pasuje do forestera bez problemu, montowałem w takim i siada bez problemu, sam montaż też banalny, polecam tylko przy podważaniu plastików, jak zawsze, owinąć narzędzie którym to robisz szmatką, taki plastik łatwo zarysować, no chyba że pójdzie ręką.