jakie głośniki do forka

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
niesiu
0 gwiazdek
Auto: Forester 2,0X 2003r
Polubił: 0
Polubione posty: 0

jakie głośniki do forka

Post 4 lut 2013, o 22:25

witam. chcę wymienić głosniki w moim forku 2003r. jaką średnicę mają głośniki w drzwiach z przodu i z tyłu? czy trzeba stosować jakieś dystanse po zakupie niefabrycznych głosników? i czy każde radio 1 dinowe wejdzie w miejsce radia fabrycznego. jakoś tak wygląda to miejsce na małe i dlatego pytam zanim się za to zabiorę.

pozdrawiam

anakinsky
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: ...

Re: jakie głośniki do forka

Post 6 lut 2013, o 13:00

niesiu
0 gwiazdek

Post 7 lut 2013, o 10:26

tak to już czytałem. ale nie do końca znalazłem odpowiedź czy zwykłe radio podejdzie bez przeróbek w miejsce fabrycznego. większość linków już nie działa i nie mogę podejrzeć zdjęć.
a jeśli chodzi o głośniki to znalazłem info że: przód 165mm :tył 130mm. ale dystanse jakieś to na przód i tył trzeba dokupić? czy tylko przód?

anakinsky
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: ...

Post 7 lut 2013, o 12:41

słabo czytałeś..., ale ok... :roll:
dystanse: niezależnie od tego jaka jest głebokość głośnika, dystanse zawsze się przydadzą, gdyż gwarantują lepsze zamocowanie głośnika niż do gołej blachy
każde radio 1DIN wejdzie w miejsce fabrycznego, pod warunkiem, że będzie bez ramki - jeśli chcesz sprawdzić to empirycznie, to najprościej przymierzyć panel radia do otworu w konsoli

niesiu
0 gwiazdek

Post 7 lut 2013, o 13:28

no może coś przeoczyłem. przepraszam jeśli powielam temat. i dziękuję za odpowiedź :)
teraz już powoli można myśleć o złożeniu sprzętu. dzięki.

Ryś
0 gwiazdek
Auto: Impreza '98 GL

Post 11 lut 2013, o 14:20

Potwierdzam, radio 1DIN pasuje do forestera bez problemu, montowałem w takim i siada bez problemu, sam montaż też banalny, polecam tylko przy podważaniu plastików, jak zawsze, owinąć narzędzie którym to robisz szmatką, taki plastik łatwo zarysować, no chyba że pójdzie ręką.

ODPOWIEDZ