padły kierunkowskazy - przekaźnik?

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
rado
0 gwiazdek
Auto: Subaru Forester 01
Polubił: 0
Polubione posty: 0

padły kierunkowskazy - przekaźnik?

Post 26 sty 2014, o 21:26

Witam. Wczoraj po odpaleniu forestera i włączeniu kierunku, zadrżała lampka od kierunków coś zaśmierdziało mi przed nosem gdzieś z pod kierownicy i migacze nie działają. Bezpieczniki całe, mam nadzieję, że dobre sprawdzałem nr 23 w skrzynce pod maską. Czy to mógł paść jakiś przekaźnik, jak go zlokalizować? Wiem , że najlepiej do mechanika, ale jak wyjadę na miasto to jest obawa , że coś mi może jednak wjechać w zadek, więc w miarę Waszej pomocy i możliwości wolałbym najpierw sam coś zdziałać.
Pozdrawiam.
Rado

Forester 2001 2.0l w-s

marokesz
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: Subaru Legacy 2,5 AT

Re: padły kierunkowskazy - przekaźnik?

Post 27 sty 2014, o 21:11

Pewnie poleciał przerywacz kierunkowskazów.Podobny do przekażnika tylko że ma tylko trzy piny.Na aledrogo od 10 zł.serwis 150.

rado
0 gwiazdek
Auto: Subaru Forester 01

Post 28 sty 2014, o 14:03

a przerywacz za co jest odpowiedzialny? za "miganie" kierunków czy ogólnie, że działają ? Bo mi w ogóle nie działają a czytałem inne posty , że ludziom świeciły ciągle bez migania i tam padł przerywacz. Możesz mnie oświecić?
Pozdrawiam.
Rado

marokesz
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: Subaru Legacy 2,5 AT

Post 28 sty 2014, o 21:47

Przerywacz jest odpowiedzialny za działanie czyli miganie.Często uszkadza go alarm wpięty w kierunki.

bambo31
0 gwiazdek
Auto: OBK II 2.5

Post 28 sty 2014, o 22:16

W przerywaczu najsłabszymi elementami są kondensatory, które najcześciej się rozszczelniają i tracą swoje właściwości, zepsuty kondesator = brak przerywania. Wypnij przerywacz, wyciąg bebechy z obudowy, jaka kondensatory są całe, to znaczy że coś innego.

ODPOWIEDZ