chyba tylny dyffer pada
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- Iskier
- 1 gwiazdka
- Auto: Type-R, Type RA VI, Type RA III, i niestety EVO 8
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
chyba tylny dyffer pada
Witam,
odebralem wczoraj moje sti type R, i juz po paru metrach dalo sie uslyszec takie klikanie za kazdym razem kiedy dodaje gazu, wydaje mi sie ze to z tylu ale moze byc rowniez z centralnego, wyglada na to jakby cos bylo luzne i kiedy dodaje sie gazu to cos dopiero jest natezone, i klika o cos innego.
prosze o pomoc moze ktos tak mial albo wie co to moze byc, niestety wiaze to z tylnym dyffrem poniewaz z tylu slysze dosc powazne szumy nie gwizdanie ale szumy, jesli zmienie DCCD na lock to szumy sa jeszcze wieksze,
czy jest jakas mozliwosc sprawdzenia czy DCCD wogole dziala?, na desce pokazuje ze sie zmienia ale jak mozna wiedziec czy faktycznie dziala?
wczoraj przy mocnym skrecie uslyszalem jakby wewnetrzne tylne kolo zapiszczalo, czy to nie oznacza ze dyff jest zablokowany?
odebralem wczoraj moje sti type R, i juz po paru metrach dalo sie uslyszec takie klikanie za kazdym razem kiedy dodaje gazu, wydaje mi sie ze to z tylu ale moze byc rowniez z centralnego, wyglada na to jakby cos bylo luzne i kiedy dodaje sie gazu to cos dopiero jest natezone, i klika o cos innego.
prosze o pomoc moze ktos tak mial albo wie co to moze byc, niestety wiaze to z tylnym dyffrem poniewaz z tylu slysze dosc powazne szumy nie gwizdanie ale szumy, jesli zmienie DCCD na lock to szumy sa jeszcze wieksze,
czy jest jakas mozliwosc sprawdzenia czy DCCD wogole dziala?, na desce pokazuje ze sie zmienia ale jak mozna wiedziec czy faktycznie dziala?
wczoraj przy mocnym skrecie uslyszalem jakby wewnetrzne tylne kolo zapiszczalo, czy to nie oznacza ze dyff jest zablokowany?
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Re: chyba tylny dyffer pada
Przejechać kawałek i zobaczyć różnice na różnych nastawach?Iskier pisze:czy jest jakas mozliwosc sprawdzenia czy DCCD wogole dziala?
Witam,zrób tak jak radzi Jarmaj,tzn. najlepiej zepnij dyfer na lock,a nastepnie pojedż kilkanascie metrów do przodu.Następnie skręc kolami w prawo-lewo nieważne i spróbuj cofnąc,kilka metrow jak się uda.Jak poczujesz opor zatrzymaj i daj na sam dól,rozepnij dyfer, na postoju powinno szarpnąc autem, tak jakbyś cos się zluzowalo.Latwe do wyczucia.Co do reszty nastawów to raczej nalezałoby sprawdzic w innych warunkach.To tak na szybko... 

- Iskier
- 1 gwiazdka
ok to tak dzisiaj zrobie, a czy ktos moze sie wypowiedziec do tego metalicznego klikania ktore jest za kazdym razem kiedy obciazam naped, czyli zmieniam biegi i i w momencie dodania gazu jest kilkanie, odpuszcze gaz dodaje znowu i jest kilkanie, czy to moze byc lozysko na wale napedowym, czymoze byc w srodku w dyfferencjale?
Iskier - podjedz, zobaczymy. Specem nie jestem wielkim, ale co dwie glowy to nie jedna.
A przynajmiej sie porowna z moim.
A przynajmiej sie porowna z moim.
Jacek "AMI" Rudowski
- Iskier
- 1 gwiazdka
ok, panowie dzisiaj sprawdzilem dyffer razem z AMI i jego type R, i wyglada ze wszystko ok, a te stuki to moga byc podpory walu napedowego, w tygodniu bede wiedzial bo jade na kanal to napisze jakies info.
- Iskier
- 1 gwiazdka
wlasnie panowie musze to zamowic przez internet gdzie to szukac moze ktos podeslac jakiegos linka najchetniej na strone uk, bo to mi najszybcie do IRL przyjdzie.
No wlasciwie o te mi dokladnie chodzilo - o przednie. O tym w kazdym razie mowilem koledze. I od ich sprawdzenia bym zaczal.
Koszt w sumie niewielki tylko troche roboty.
Pozdrawiam
Koszt w sumie niewielki tylko troche roboty.
Pozdrawiam
Jacek "AMI" Rudowski
AMI Ci pomoże zapewne. My możemy do IRL, w UK dobry wybór to Roger Clark Motorsport
Jak juz na PW wyslalem - numer czesci z katalogu powerflexa jest, ktorykolwiek dealer z ebaya to zalatwi - mozesz tez Iskier dokladnie zamowic w 4turbo w PL - przesylki ida roznie, do tygodnia czasu. Ale prawde mowiac z UK tez roznie bywa.
Ew. mozna zawsze do tutejszego aso jechac i zamowic oryginalne, gumowe.
Mysle, ze na kolejne kilka lat dadza rade :)
Roger Clark, poza tym, ze pewnie bedzie troche drozszy jest bardzo ok i pomocny. W sumie zreszta podobnie Scoobyclinic np.
Ale mysle, ze spokojnie sobie z tym poradzi ktorykolwiek dealer powerflexa.
Jedyna sprawa to to, ze dealerzy z ebaya czesto dopiero po zakupie zamawiaja czesci u Powerflexa, moze to wiec potrwac chwile dluzej.
Mozna tez sprobowac ktoregos ze sprzedawcow Superflexa.
Na ebayu generalnie tego w sumie pelno.
Ew. mozna zawsze do tutejszego aso jechac i zamowic oryginalne, gumowe.
Mysle, ze na kolejne kilka lat dadza rade :)
Roger Clark, poza tym, ze pewnie bedzie troche drozszy jest bardzo ok i pomocny. W sumie zreszta podobnie Scoobyclinic np.
Ale mysle, ze spokojnie sobie z tym poradzi ktorykolwiek dealer powerflexa.
Jedyna sprawa to to, ze dealerzy z ebaya czesto dopiero po zakupie zamawiaja czesci u Powerflexa, moze to wiec potrwac chwile dluzej.
Mozna tez sprobowac ktoregos ze sprzedawcow Superflexa.
Na ebayu generalnie tego w sumie pelno.
Jacek "AMI" Rudowski
- Iskier
- 1 gwiazdka
Azrael ile to u was kosztowaloby z przesylka do irlandii, aha i jak mozesz to sprawdz dla mnie cene galki zmiany biegow do sti 5mt, wiem ze macie ale cena jest wysoko ,nie mozesz nic tam urwac dla mnie?
Iskier, pogadaj z handlowcem, ja naprawdę staram się nie zajmować bezpośrednio sprzedażą i tak mam za dużo rzeczy na głowie. Cena gałek niestety jest wysoka bo taka jest :(
Iskier - napisz do Mariusza Szota, adres znajdziesz na stronie 4turbo.pl
Jacek "AMI" Rudowski