Remap Imprezy w VTG ??
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Remap Imprezy w VTG ??
To mój pierwszy post na tym forum więc najpierw się przywitam.
Mam Imprezę STI z 2002 roku, zrobiony wydech i dolot. Przymierzam się do remapu ale jeszcze nie wiem gdzie. Jako że człowiek jest z natury leniwy nie chce mi się gdzieś daleko jechać. W Warszawie jest VTG ale nic na forum nie mogę znaleźć opinii na temat tej firmy. Ktoś coś podpowie? Warto nie warto?? Cz jednak lepiej Maptek lub 4T????
Pozdrawiam
Strongi
Mam Imprezę STI z 2002 roku, zrobiony wydech i dolot. Przymierzam się do remapu ale jeszcze nie wiem gdzie. Jako że człowiek jest z natury leniwy nie chce mi się gdzieś daleko jechać. W Warszawie jest VTG ale nic na forum nie mogę znaleźć opinii na temat tej firmy. Ktoś coś podpowie? Warto nie warto?? Cz jednak lepiej Maptek lub 4T????
Pozdrawiam
Strongi
Re: Remap Imprezy w VTG ??
Maptek czy 4T zęby zjedli na Subarakach.
r.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- Iskier
- 1 gwiazdka
- Auto: Type-R, Type RA VI, Type RA III, i niestety EVO 8
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
VTG jest bardzo popularny w UK, ale szczerze to powim ci ze widzialem kilka subarakow robionych i Maptek nalepiej wypadal w moich oczach, 4T wydaje sie ze stawiaja bardziej na Diamenty, choc nie mozna im odmowic profesjonalizmu. Mptek Poznan wiec chyba blizej jesli nie lubisz jezdzic subarakiem :). Ale pamietaj ze to moja subiektywna opinia, niepotwierdzona zadnymi danymi technicznymi tylko obserwacjami subarakow na roznych pojezdzawkach i rozmowach z ich wlascicielami.
Pozdro.
Pozdro.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Czymś poparty wniosek?Iskier pisze: 4T wydaje sie ze stawiaja bardziej na Diamenty
Nie chcę wywoływać awantury, ale vtg sobie odpuść. Jedź do mapteka, czy mts przedstawiciela mapteka w warszawie, czy 4turbo. Na pewno bardziej przyłożą się do roboty.
http://subarulpg.pl
tel. +48 692 325 541
tel. +48 692 325 541
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Z awanturą to może być słabo. Za wielu entuzjastów vtg to ja tutaj nie znam (jedynie ja mam fotele z haftem vtg - niczym tego cholerstwa zakryć się nie da i siara ciągle....jako pisze:Nie chcę wywoływać awantury, ale vtg sobie odpuść.

Choć osobistych doświadczeń nie mam, to znam kilku "entuzjastów" VTG, którzy chętnie by im ten ich kurnik spalili 

Czarownica prawdę Ci powie :D
Iskier pisze: 4T wydaje sie ze stawiaja bardziej na Diamenty
Zdecydowanie nie jest to prawdą, jakby policzyć liczbę samochodów strojonych to pewnie jest 50/50 albo w pobliżu. Najmocniejsze auto jakie stroiliśmy też było Subaru. Z Evo natomiast łatwiej i dużo taniej uzyskuje się duże moce.
Jarmaj, weź może jakieś pokrowce pluszowe sobie chociaż załóż. Będzie mniejszy obciachjarmaj pisze:jedynie ja mam fotele z haftem vtg - niczym tego cholerstwa zakryć się nie da i siara ciągle....)

Najlepiej takie włochate, róziowe.

Czarownica prawdę Ci powie :D
Vagina Torque Gilotynen - tzn że niezły z Ciebie ogier
ja bym eksponował emblematy

projekt "Huragan" Carlos - 440/585

- Iskier
- 1 gwiazdka
- Auto: Type-R, Type RA VI, Type RA III, i niestety EVO 8
- Polubił: 0
tak jak napisalem wczesniej to tylko moja opinia, widzialem pare swinek po Mapteku i bardzo mi sie podobalo jak jezdza ale osobiscie jeszcze nic nie robilem ze swoim Type-R, wiec mozliwe ze 4T jest lepsze, npewno sa PRO...,
no zdecydowanie Maptek robi wiecej bokserow niz (moze i niezwyklych) ale rzedowek spod znaku Diamentow, mozna zaryzykowac stwierdzenie ze sie w tym specjalizuja...
ale jak tak siebei czytam to wyglada jakbym ich faworyzowal :), czasami tak chyba jest jak sobie cos czlowiek wbije do glowy to ciezko zmienic zdanie, i u mnie tak wlasnie jest dlatego ja sie bede stroil u nich (ooh ironio) na nastepna impreze 4Turbo :).
no zdecydowanie Maptek robi wiecej bokserow niz (moze i niezwyklych) ale rzedowek spod znaku Diamentow, mozna zaryzykowac stwierdzenie ze sie w tym specjalizuja...
ale jak tak siebei czytam to wyglada jakbym ich faworyzowal :), czasami tak chyba jest jak sobie cos czlowiek wbije do glowy to ciezko zmienic zdanie, i u mnie tak wlasnie jest dlatego ja sie bede stroil u nich (ooh ironio) na nastepna impreze 4Turbo :).
- pablonas
- 5 gwiazdek
- Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
- Polubił: 1 raz
Jarmaj znalazłem dla Ciebie rozwiązaniejarmaj pisze: ja mam fotele z haftem vtg - niczym tego cholerstwa zakryć się nie da i siara ciągle....)

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
odwal się, w nissanie były gorsze skrzynie (i bywają)ky pisze: Maptek czy 4T zęby zjedli na Subarakach.

Moja Wiśnia strojona w 4t, na seryjnym doładowaniu 0.9 bara (mam jeszcze seryjny uppipe), przy bardzo bezpiecznych parametrach etc 350Nm i 250KM - dużo fajniejsze auto - i najważniejsze wystrojone tak jak chciałem, bez atrakcji takich jak seryjny wydech i 1.2 bara (jedna 'stajnia' tak narobiła komuś). Auto oczywiście strojone na hamowni.
W PL Maptek i 4t są mniej więcej równe pod względem jakości i możliwości (choć technologie zdaje się inne). Ja wybrałem 4t, po koleżeńsku.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Właśnie o takich myślałem, tylko wolałbym w krowie łatki....zofija pisze:No, albo takie:

No dobra ale legendy krążą o cenach w 4t. Czy to jest prawda, że są aż tak drodzy?
U mnie w bydy strojenie na hamowni - 1200PLN. Nie znam efektu. Widziałem tylko jak stroją nówkę Fiestę do rallycrossu z 400 na 500 koni :) więc jest szansa, że się znają...
U mnie w bydy strojenie na hamowni - 1200PLN. Nie znam efektu. Widziałem tylko jak stroją nówkę Fiestę do rallycrossu z 400 na 500 koni :) więc jest szansa, że się znają...
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Nie wiem czy drodzy. Ceny 4t i mapteku są chyba dość podobne. Remap to ok 3k pln.
No cóż nie oszukujmy się ,że taka usługa będzie kosztowała 2 tys zł
. Na zachodzie np : Kochsubaru taki remapik na STI 2.0 na Ecuteku na 305 ps i 390 Nm kosztuje 1.100 euro
A takich maniaków jak my to najlepiej się goli

A takich maniaków jak my to najlepiej się goli

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Nie wiem co to Kochsubaru i na jakim zachodzie, ale w UK czy nawet w drogiej Irlandii ecutek jest sporo tanszy.
Ecutek z licencja w brdevelopements (Bob Rawle) to jakies 640 funtow z podatkiem.
W okolicach 1100e w UK mozna juz miec remap na SimTeku (no ok, bez ALS i LC - ale to chyba nie jest glowny temat w remapie z reguly).
Oczywiscie rozumiem, ze Polska to nie UK - rynek nieco mniejszy, mniejsza konkurencja nieco.
Ecutek z licencja w brdevelopements (Bob Rawle) to jakies 640 funtow z podatkiem.
W okolicach 1100e w UK mozna juz miec remap na SimTeku (no ok, bez ALS i LC - ale to chyba nie jest glowny temat w remapie z reguly).
Oczywiscie rozumiem, ze Polska to nie UK - rynek nieco mniejszy, mniejsza konkurencja nieco.
Jacek "AMI" Rudowski
Oj AMI, zapomniałeś już co to zachód ( nie zbierałeś puszek po piwiePiter 35 pisze: Nie wiem co to Kochsubaru i na jakim zachodzie

A o Kocha to proszę

I pewnie tu jest gwóźdź programu chybaAMI pisze: rynek nieco mniejszy, mniejsza konkurencja nieco.

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Piter 35 pisze: Oj AMI, zapomniałeś już co to zachód ( nie zbierałeś puszek po piwie)
Hehe - aczkolwiek jesli juz o ceny idzie, nie wnikajac w to, gdzie zachod, gdzie wschod itp. - nic nie stoi na przeszkodzie, zeby sie zebrala grupa forumowiczow i np. zaprosila na jakis weekend ktoregos z brytyjskich mapperow na wystepy goscinne.
Oczywiscie dochodza koszta jakiegos biletu lotniczego i hotelu, ale za to czesto dochodzi znizka za zakup grupowy. Przy jakichs tam ilosciach chetnych na remap moze sie to oplacic.
"Minus" taki - tu trzeba zwrocic honor np. 4turbo i jak mniemam Maptekowi takze - ze jest to strojenie na drodze - i trzeba miec gdzie postroic, bez fotoradarow i innych takich :)
W dyskusje nt. co lepsze - czy strojenie na hamowni czy na drodze - zaglebiac sie chyba nie ma sensu, bo temat przewalkowany wielu miejscach pewnie wielokrotnie.
Pozdrawiam
Jacek "AMI" Rudowski
A patrzac na te ceny Kocha itp. to juz chyba w ogole bym sie nie zastanawial nad kwestia remapu w UK.
Kwestia natomiast jest to, jak wyglada sprawa TUV przy remapie?
Kwestia natomiast jest to, jak wyglada sprawa TUV przy remapie?
Jacek "AMI" Rudowski
Myślę ,że tam się ikt nie bawi w pół środkiAMI pisze: Kwestia natomiast jest to, jak wyglada sprawa TUV przy remapie?

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa