Świece GC
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Świece GC
Tak jak napisałeś zalecane są NGK BKR6E-11. Przy czym "11" oznacza odległość pomiedzy elektrodami 1,1mm. Wg dokumentacji, jeżeli nie masz katalizatora szczelina musi miec 0,7-0,8 mm. Sprawdziłem i potwierdzam, że jest różnica.
czyli końcówka oznaczenia -07 ? 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

i wyjść na tym jak kolega od Koperowej zupy 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Dobrze że wymieniłem przed wylaniem zupy, bo bałbym sie dotykać. Ale zauważyłem że ostatnio lekko przytrzymuje mi prawy zacisk. Czy to może mieć coś wspólnego z wymianą świec - proszę pomóżcie 

zobacz czy "bright" działa, to newralgiczny guzik jestl_ewy pisze: Ale zauważyłem że ostatnio lekko przytrzymuje mi prawy zacisk. Czy to może mieć coś wspólnego z wymianą świec - proszę pomóżcie![]()

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
inquiz sprawdze, dzięki. A jeżeli nie działa to będę mógł kogoś obciążyć
zaznaczam, że swiece kupiłem i wymieniłem sam, pedał hamulca tez naciskam sam.

Mi ostatnio o inquiz-owej jeździe też zamarzł przedni prawy zacisk.
Ale tak jak pisał wcześniej Bright musi byc wyłączony, wtedy odmarza. 

l_ewy pisze: zaznaczam, że swiece kupiłem i wymieniłem sam, pedał hamulca tez naciskam sam.
chciałeś powiedzieć pingwin hamulca, prawda?

chlopaki chce jutro sam wymienic swiecie pod domem :) dostane jakies porady :P ? ( nawet nie wiem jakim kluczem i rozmiarem najlepiej podejsc ) co wymontowac ?
Uuu... wymiana swiec w Imprezie nie wyglada niestety na trywialne zadanie :)
Klucz to tylko czesc problemu - druga, nawet nie wiem, czy nie wieksza, to jak z tym kluczem podejsc do swiec w Imprezie ;)
Podobno wymontowanie polowy komory silnika pomaga ;) - zartuje, ale male chinskie raczki pewnie sie przydadza i tak.
Klucz to tylko czesc problemu - druga, nawet nie wiem, czy nie wieksza, to jak z tym kluczem podejsc do swiec w Imprezie ;)
Podobno wymontowanie polowy komory silnika pomaga ;) - zartuje, ale male chinskie raczki pewnie sie przydadza i tak.
Jacek "AMI" Rudowski
To co pamietam to klucz ten mniejszy, to jest chyba 17, zdemontuj obudowe filtru powietrza najlepiej wraz z odma. Po drugiej stronie, jezeli zajdzie potrzeba musisz wymontowac zbiornik spryskiwaczy i akumulator. U mnie wystarczylo odkrecic sruby mocujace i lekko przesunac. Powodzenia 

Pozwole sobie odgrzebac kotleta, ale mysle ze lepsze to niz zakladanie nowego watku o tym samym.
Nie potrafie znalezc ostatecznej informacji o tym, jaka szczelina powinna zostac ustawiona na swiecach w GT MY99 - czy ktos moglby definitywnie rozwiac moje watpliwosci czy to 0.6-0.7 czy moze 1.0-1.1 ?
---
Ok, wyglada na to ze NGK PFR6B sa P&P i nie potrzebuja zadnych mosyfikacji, a wiec odpowiedz to 1.1
Nie potrafie znalezc ostatecznej informacji o tym, jaka szczelina powinna zostac ustawiona na swiecach w GT MY99 - czy ktos moglby definitywnie rozwiac moje watpliwosci czy to 0.6-0.7 czy moze 1.0-1.1 ?
---
Ok, wyglada na to ze NGK PFR6B sa P&P i nie potrzebuja zadnych mosyfikacji, a wiec odpowiedz to 1.1