Duzy przeglad
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Duzy przeglad
kilometry leca, w weekend stuknelo 100kkm trzeba sie przymierzyc do duzego przegladu..
gdzie zrobic? jakie sa ceny u nas i co wchodzi w usluge?
przypomne autko: OBK MY '05 2.5 manual EU
wymienie z pamieci:
- rozrzad - pasek, rolki jesli trzeba
- pompa wody ???
- swieczki
- kable wn???
- plyny
widze w przednich drzwiach, ze szyby wychodza wyzej niz dawniej.. zakladam, ze jest jakas regulacja ogranicznikow?
co jeszcze?
gdzie robic? najchetniej oddal bym auto gdzies w okolicy Lodzi... ew. wycieczka do stolycy tez wchodzi w gre..
wymienie z pamieci:
- pompa wody ???
- swieczki
- kable wn???
- plyny
widze w przednich drzwiach, ze szyby wychodza wyzej niz dawniej.. zakladam, ze jest jakas regulacja ogranicznikow?
co jeszcze?
gdzie robic? najchetniej oddal bym auto gdzies w okolicy Lodzi... ew. wycieczka do stolycy tez wchodzi w gre..
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Re: Duzy przeglad
To chyba wymienia się w komplecie, czyli wszystko trzeba :)gregski pisze: - rozrzad - pasek, rolki jesli trzeba
A pompę niekoniecznie, wszystko zależy od jej stanu. Tak przynajmniej pisał kiedyś carfit.gregski pisze: - pompa wody ???
Sprawdzenie/regulacja zaworów? Ale przy LPG pewnie i tak robisz to częściej.
Chyba najlepiej będzie jeśli zrobisz listę i porównasz ceny w różnych serwisach. Lista jest ważna, żeby porównywać dokładnie ten sam zakres usług.
W Warszawie i okolicach wybór masz spory.
gregski, tak jak napisał Godlik - sprawdź czy porównujesz te same zakresy usług/te sama listę części bo to bardzo różnie wygląda. Wedle mojej wiedzy da się to dobrze zrobić w Warszawie, Katowicach i Krakowie, w Łodzi nie wiadomo mi o nikim dobrym (może istnieje ale ja nic nie wiem).
Az podrzucisz przyblizona oferte 4t na maila?
jesli o czyms zapomnialem to prosze o dopisanie..
aaaa do calosci dojdzie sprawdzenie przedniego zawiasu - pewnie laczniki drazka stab. .. bo puka juz..
jesli o czyms zapomnialem to prosze o dopisanie..
aaaa do calosci dojdzie sprawdzenie przedniego zawiasu - pewnie laczniki drazka stab. .. bo puka juz..
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Dokładne sprawdzenie zawiasu to chyba wchodzi w zakres standardowego przeglądu.gregski pisze: aaaa do calosci dojdzie sprawdzenie przedniego zawiasu - pewnie laczniki drazka stab. .. bo puka juz..
Pompe raczej nie, tak mi powiedzieli w serwisie, jezeli nie ma nic niepokojacego to sie nei wymienia przy 100kkm.gregski pisze: kilometry leca, w weekend stuknelo 100kkm trzeba sie przymierzyc do duzego przegladu..
wymienie z pamieci:
- pompa wody ???
jak masz LPG to moze warto zmienic, ja u siebie wymienilem przy okacji + ustawienie / spr zaworowgregski pisze: - swieczki
AFAIR to jest, ale jest z tym troche zabawygregski pisze: widze w przednich drzwiach, ze szyby wychodza wyzej niz dawniej.. zakladam, ze jest jakas regulacja ogranicznikow?
Tak jak pisza koledzy w ok. Wawy jest troche polecanyc warsztatow, ja przetesowalem 3 z czego jeden uwazam, ze bardzo ok a jeden za bardzo nie okgregski pisze:

Pozdrawiam
Marcin
Marcin
gregski, jeżeli nie chcesz robic w ASO .....np Koper
to zadzwoń do Grzeska E12 z Jutrzenki po wycenę 

-
robanio007
- 2 gwiazdki
- Auto: Niebieski Robur
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Gregski polecam Bajeczna 22(http://www.subaruauto.pl),byłem i są bardzo oki. 

...oleewam to,lubie te robote.
gregski pisze: sherif, ktore warsiawskie warsztaty polcecisz?
wyslalem Ci na priv

Pozdrawiam
Marcin
Marcin
- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
- Auto: SI
sherif pisze: wyslalem Ci na priv![]()
czekamymichal pisze: tu możesz śmiało pisać na publiku![]()

A ja polecam Jarka z Józefowa

michal pisze: tu możesz śmiało pisać na publiku![]()
Nie polecam zdecydowanie Nivetta (ASO)
Polecam bardzo za to Jarka z Józefowa, serwisuje u niego od dwóch lat.
Bajeczna .. mieszane uczucia, wole zdecydowanie jarka.
Nie chcialem pisac tutaj, bo coraz trudniej sie do Jarka umowic :)
Pozdrawiam
Marcin
Marcin
- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
- Auto: SI
gregski, ciężko tak wycenić , bo w jednym aucie więcej rzeczy "wyjdzie" w innym mniej. U mnie duży przegląd na 200kkm zamknął się w 5,5k
Rozrząd (pasek rolki) , luzy zaworowe (sprawdzenie), świece, filtry, oleje, sprzęgło (komplet), "zwykłe" czynności serwisowe - m.in sprawdzenie i serwis hamulców, regulacja ręcznego, jakieś dodatkowe pierdy wyszły - jakaś zaślepka/uszczelka z tyłu silnika (OEM plastik pęka. Wymieniona na alu), jakiś napinacz od klimy, naoliwienie skrzypiącego lewarka skrzyni, spinki zderzaka, spinki bagażnika, tu dokręcić tam naoliwić...Dwa dni bez auta.

A czy istnieje w ogóle jakaś lista czynności/części sprawdzanych/wymienianych/regulowanych przy dużym przeglądzie na 200kkm? pisujecie, że to wchodzi, to nie wchodzi w zakres itd...
Czy może zależne jest to od warsztatu ? - mnie też to czeka bo 198kkm zaraz będzię, więc temat na czasie
Czy może zależne jest to od warsztatu ? - mnie też to czeka bo 198kkm zaraz będzię, więc temat na czasie
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- piotruś
- 5 gwiazdek
- Auto: Giulietta Veloce / Hyundai I30N Performance / Ioniq 6 / był Forester 2,5XT
- Polubił: 320 razy
- Polubione posty: 202 razy
OBK H6, tutaj masz garść informacji (ale do 120kkm)
http://www.subaru.pl/docs/przeglady_okresowe_2010.pdf
piotruś dzięki, za linka - wiem teraz jakie koszty (jak się domyślam bez materiałów) mnie czekają - czy jest do tego jakaś lista sprawdzanych punktów w aucie, spis czynności serwisowych?piotruś pisze:OBK H6, tutaj masz garść informacji (ale do 120kkm)
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
no i wyszlo jak zawsze.
z obiecanych ofert nie dostalem zadnej, wiec sie nie bede dwa razy upraszal.
a poniewaz wlasnie przekroczylem 105 kkm wiec umowilem sie w najblizszym aso w Berlinie.
wstepny planowany koszt wymiany rozrzadu - 300 euro.
zraportuje jak finalnie wyszlo po wizycie.
a poniewaz wlasnie przekroczylem 105 kkm wiec umowilem sie w najblizszym aso w Berlinie.
gregski wymiana rozrządu w sensie, że pasek czy cały rozrząd? na Bajecznej swego czasu słyszałem o cenach od 2,5tys złociszy polskich w górę (to za części + robocizna 1,5 tys tych samych złociszy), więc to co piszesz jest alles gutgregski pisze:no i wyszlo jak zawsze.
no to dawajFUX pisze:Nie do końca...OBK H6 pisze: alles gut

- Godlik
- 6 gwiazdek
Bardzo dobra cena, moim zdaniem.gregski pisze: wstepny planowany koszt wymiany rozrzadu - 300 euro.
-
Sławek
- 3 gwiazdki
- Auto: Forester 2.0XT,Justy G3,Outback H6
- Polubił: 2 razy
Cena raczej małoprawdopodobna. Chyba same części. Kiedyś sprawdzałem to części+robocizna= ca500 EUR ale może się mylę.Godlik pisze: 2010-03-08, 20:29
gregski napisał(a):
Bardzo dobra cena, moim zdaniem.

400 eur bo doszedl napinacz do wymiany. stary juz sie pocil. wszystko oczywiscie na subarowskich czesciach. przy okazji podpowiedzieli co jeszcze trzeba zrobic (sprawdzili hamaki, filtry) wiedzac, ze pozostale czynnosci serwisowe wykonam albo sam albo w tanszym zakladzie w Polsce.
przy takim podejsciu do klienta chetnie tam wroce z kolejnymi 'wiekszymi' tematami.
przy takim podejsciu do klienta chetnie tam wroce z kolejnymi 'wiekszymi' tematami.