klikanie przy gaszeniu silnika

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
KAROL124
0 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

klikanie przy gaszeniu silnika

Post 20 mar 2011, o 21:45

witam posiadam subaru outback 2.5 l.rok 2006 automatycznia skrzynia biegow mianowicie mam taki problem gdy wlaczam skrzynie na R czyli wsteczny cos przez 3 sekundy klika jak elektrozawor klik klik klik i ustepuje tak jest za karzdym razem gdy wlaczam wsteczny oprocz tego jest to samo gdy gasze silnik te same klikanie i ciasza nie wiem co to jest glos dobiega z podspodu ,,,,nic sie nie swieci jesli chodzi o check engine ,dodam ze silnik pracuje dobrze biegi przelacza super nic nie szarpie nic nie stuka podczas jazdy moc ma normalna ,,prosze o pomoc dziekuje za odpowiedzi,

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 199 razy

Re: klikanie przy gaszeniu silnika

Post 20 mar 2011, o 22:43

KAROL124 pisze: nic sie nie swieci jesli chodzi o check engine ,dodam ze silnik pracuje dobrze biegi przelacza super nic nie szarpie nic nie stuka podczas jazdy moc ma normalna

Trochę głośniej radio i się nie przejmować ;-)

A na serio, to nie sądzę, aby ktoś na odległość coś Ci doradził, szczególnie że speców od AT to za wielu nie ma. Jak u mnie zaczęło coś niegroźnie szwankować to mechanik poradził, aby jeździć dalej, bo każda ingerencja kosztuje niemałe pieniądze, a nie gwarantuje sukcesu :-)
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

KAROL124
0 gwiazdek
Polubione posty: 0

Post 21 mar 2011, o 01:04

wiem ze tak jest ale ciezko uzywac samochod skoro wiesz ze cos nie tak....sprobuje sprawdzic jeszcze raz moze u jakiegos eksperta,,,tak jak mowisz,,,dzieki za odp

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 21 mar 2011, o 14:14

KAROL124, ja mam automata. Jak wjadę do garażu i nadstawię ucho, to jestem w stanie usłyszeć, że "skrzynia" pracuje. Jak zmienię bieg, to natężenie tego dźwięku, czy częstotliwość się zmienia. Coś tam może i klika. Nigdy specjalnie nie zwracałem na to uwagi.
Postaram się wsłuchać, co się dzieje, jak wrzucam wsteczny. ;-) Przynajmniej będziesz mógł porównać. Z drugiej strony auto autu nierówne...

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 21 mar 2011, o 20:58

KAROL124, elektrozaworów w automacie jak mrówków. Gdyby jakiś nie działał, skrzynia na pewno by mrugała po włączeniu zapłonu lampką "power". A to co obserwujesz to zapewne zwykłe odgłosy pracy skrzyni. Ale wiem że na początku użytkowania samochodu/ów człek ma tendencję do nasłuchiwania wszystkiego.

Potem ma już w dupie.

ODPOWIEDZ