klikanie przy gaszeniu silnika
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
klikanie przy gaszeniu silnika
witam posiadam subaru outback 2.5 l.rok 2006 automatycznia skrzynia biegow mianowicie mam taki problem gdy wlaczam skrzynie na R czyli wsteczny cos przez 3 sekundy klika jak elektrozawor klik klik klik i ustepuje tak jest za karzdym razem gdy wlaczam wsteczny oprocz tego jest to samo gdy gasze silnik te same klikanie i ciasza nie wiem co to jest glos dobiega z podspodu ,,,,nic sie nie swieci jesli chodzi o check engine ,dodam ze silnik pracuje dobrze biegi przelacza super nic nie szarpie nic nie stuka podczas jazdy moc ma normalna ,,prosze o pomoc dziekuje za odpowiedzi,
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 199 razy
Re: klikanie przy gaszeniu silnika
KAROL124 pisze: nic sie nie swieci jesli chodzi o check engine ,dodam ze silnik pracuje dobrze biegi przelacza super nic nie szarpie nic nie stuka podczas jazdy moc ma normalna
Trochę głośniej radio i się nie przejmować

A na serio, to nie sądzę, aby ktoś na odległość coś Ci doradził, szczególnie że speców od AT to za wielu nie ma. Jak u mnie zaczęło coś niegroźnie szwankować to mechanik poradził, aby jeździć dalej, bo każda ingerencja kosztuje niemałe pieniądze, a nie gwarantuje sukcesu

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

wiem ze tak jest ale ciezko uzywac samochod skoro wiesz ze cos nie tak....sprobuje sprawdzic jeszcze raz moze u jakiegos eksperta,,,tak jak mowisz,,,dzieki za odp
KAROL124, ja mam automata. Jak wjadę do garażu i nadstawię ucho, to jestem w stanie usłyszeć, że "skrzynia" pracuje. Jak zmienię bieg, to natężenie tego dźwięku, czy częstotliwość się zmienia. Coś tam może i klika. Nigdy specjalnie nie zwracałem na to uwagi.
Postaram się wsłuchać, co się dzieje, jak wrzucam wsteczny.
Przynajmniej będziesz mógł porównać. Z drugiej strony auto autu nierówne...
Postaram się wsłuchać, co się dzieje, jak wrzucam wsteczny.

KAROL124, elektrozaworów w automacie jak mrówków. Gdyby jakiś nie działał, skrzynia na pewno by mrugała po włączeniu zapłonu lampką "power". A to co obserwujesz to zapewne zwykłe odgłosy pracy skrzyni. Ale wiem że na początku użytkowania samochodu/ów człek ma tendencję do nasłuchiwania wszystkiego.
Potem ma już w dupie.
Potem ma już w dupie.