będę wdzięczny za pomoc, szukam ustawień geometrii zawieszenia Imprezy STI MY2004. Tył się mocno nierówno zużywa a poza tym auto myszkuje po drodze. Przyspieszając zjeżdza w prawo, zdejmując nogę z gazu, ściąga w lewo.
Czy lepiej ustawić geometrię na ustawieniach fabrycznych czy zastosować jakieś modyfikacje, żeby np. lepiej tyłem skręcał.
dziękuję za pomoc
ustawienia geometrii STI MY2004
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: ustawienia geometrii STI MY2004
Zalezy chyba glownie od tego, czego oczekujesz od auta.
Ale na codzien bym chyba ustawil zbieznosc na 0 przod i tyl, ale pochylil kola troche - nie wiem ile da sie pochylu zrobic w new age tak prosto z fabryki bez aftermarketowych srub, ale pewnie w okolicach -1 stopien?
Z tym, ze nadal bedzie pewnie troche bardziej od srodka opony zjadac, ale te mozna za czas jakis przelozyc stronami.
Ale na codzien bym chyba ustawil zbieznosc na 0 przod i tyl, ale pochylil kola troche - nie wiem ile da sie pochylu zrobic w new age tak prosto z fabryki bez aftermarketowych srub, ale pewnie w okolicach -1 stopien?
Z tym, ze nadal bedzie pewnie troche bardziej od srodka opony zjadac, ale te mozna za czas jakis przelozyc stronami.
Jacek "AMI" Rudowski
Jak jest prosta buda, to powinno wyjść minimalnie powyżej 1 stopnia :)AMI pisze: nie wiem ile da sie pochylu zrobic w new age tak prosto z fabryki bez aftermarketowych srub, ale pewnie w okolicach -1 stopien?
Ja miałem -2 przód, -1*45" tył, przód zbieżność 0, tył po kilka minut rozbieżnie.
Zaaajebiście było :)

411KM @ 575Nm
Ogolnie pewnie fajnie, ale to taki setup bardziej na fajne zakrety raczej :)owoc666 pisze:Ja miałem -2 przód, -1*45" tył, przód zbieżność 0, tył po kilka minut rozbieżnie.
Dlatego dobrze by bylo wiedziec, w jaki sposob glownie uzytkowany jest samochod pytajacego.
Jacek "AMI" Rudowski
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
a po co robic setup nie na zakrętyAMI pisze: Dlatego dobrze by bylo wiedziec, w jaki sposob glownie uzytkowany jest samochod pytajacego.