Nakładki na progi Legacy III kombi

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
wojto79
0 gwiazdek
Auto: Legacy '99 M/T srebrne kombi Antyk 1.8 '90 M/T sedan
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Nakładki na progi Legacy III kombi

Post 28 wrz 2011, o 08:48

Witam,
Planuję założyć nakładki na progi do swojego auta i tu pytanie, jak są one montowane?
Dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam.

sheki
2 gwiazdki
Auto: Subaru legacy III

Re: Nakładki na progi Legacy III kombi

Post 28 wrz 2011, o 20:06

Witaj!

Mam takie założone fabrycznie,ale jeśli ich nie masz,to sobie odpuść,myślę,ze nie warto,przepraszam Cię,ale to moje zdanie.

A teraz sprawy techniczne :mrgreen: od dołu są nawiercone w progu otwory na kołki,podobne jak do montażu zderzaka,tylko rozmiar większe jest ich chyba sześć sztuk,ale jeśli chcesz to dokładnie policzę ;-) natomiast od czoła progu są także otwory,jest ich kilka(też mogę policzyć,na jutro)kołki są podobne jak do tapicery i są wkładane w plastikowy próg i całość jest wciskana w próg w aucie i są jeszcze uszczelki od góry pomiędzy nakładką progową,a progiem auta,takie wyprofilowane i w kolorze nadwozia.Choć te uszczelki to porażka...w pewnym serwisie stwierdzili,że u nich występują razem z progiem :o ale,walić to,dorobiłem jedną uszkodzoną.
A na koniec nadmienię Ci,że jak będę miał ku temu sposobność,to zaspawam te otwory i pozbędę się tych progów :giggle:

Miłego wieczoru,
Pozdrawiam.

PS...
w razie co,pytaj śmiało,jeśli będę potrafił,to udzielę Ci każdej informacji,na temat nakładek na progi.

wojto79
0 gwiazdek

Post 29 wrz 2011, o 08:51

Witam,
dzięki za odpowiedź, zaczepiłem ostatnio progiem i myślałem, że założe nakładki a uszkodzenie pod nakładką zakonserwuję i będzie łatwiej, ale z tego co piszesz to naprawię próg, będzie zgodnie ze sztuką:) Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.

sheki
2 gwiazdki
Auto: Subaru legacy III

Post 29 wrz 2011, o 09:48

Dzień dobry:)

Myślę,że to będzie dobry pomysł :thumb: zważywszy na to,że z tymi nakładkami,to próg jest jeszcze niżej,co zapewne w ekstremalnych sytuacjach może sprawiać,że prędzej zahaczy się o coś,z tą nakładką niż bez niej,tak myślę ;-) a kasę lepiej przeznaczyć,na markowe lepsze żarówki H7,bo teraz się ciemności egipskie zaczną,taka pora.

Pozdrawiam.

wojto79
0 gwiazdek

Post 29 wrz 2011, o 11:53

Co do żarówek to dobrze we mnie trafiłeś:) Muszę wrzucić fotki to będzie wiadomo o co chodzi. Mam u siebie pod rejestracją 4 szt. halogenów dalekosiężnych (co prawda małe ale wg. mnie fajnie wyglądają).
Dzięki za odp. Pozdrawiam.
Kuba

ODPOWIEDZ