Witam,
Planuję założyć nakładki na progi do swojego auta i tu pytanie, jak są one montowane?
Dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
Nakładki na progi Legacy III kombi
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Nakładki na progi Legacy III kombi
Witaj!
Mam takie założone fabrycznie,ale jeśli ich nie masz,to sobie odpuść,myślę,ze nie warto,przepraszam Cię,ale to moje zdanie.
A teraz sprawy techniczne
od dołu są nawiercone w progu otwory na kołki,podobne jak do montażu zderzaka,tylko rozmiar większe jest ich chyba sześć sztuk,ale jeśli chcesz to dokładnie policzę
natomiast od czoła progu są także otwory,jest ich kilka(też mogę policzyć,na jutro)kołki są podobne jak do tapicery i są wkładane w plastikowy próg i całość jest wciskana w próg w aucie i są jeszcze uszczelki od góry pomiędzy nakładką progową,a progiem auta,takie wyprofilowane i w kolorze nadwozia.Choć te uszczelki to porażka...w pewnym serwisie stwierdzili,że u nich występują razem z progiem
ale,walić to,dorobiłem jedną uszkodzoną.
A na koniec nadmienię Ci,że jak będę miał ku temu sposobność,to zaspawam te otwory i pozbędę się tych progów
Miłego wieczoru,
Pozdrawiam.
PS...
w razie co,pytaj śmiało,jeśli będę potrafił,to udzielę Ci każdej informacji,na temat nakładek na progi.
Mam takie założone fabrycznie,ale jeśli ich nie masz,to sobie odpuść,myślę,ze nie warto,przepraszam Cię,ale to moje zdanie.
A teraz sprawy techniczne

A na koniec nadmienię Ci,że jak będę miał ku temu sposobność,to zaspawam te otwory i pozbędę się tych progów

Miłego wieczoru,
Pozdrawiam.
PS...
w razie co,pytaj śmiało,jeśli będę potrafił,to udzielę Ci każdej informacji,na temat nakładek na progi.
-
wojto79
- 0 gwiazdek
- Auto: Legacy '99 M/T srebrne kombi Antyk 1.8 '90 M/T sedan
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Witam,
dzięki za odpowiedź, zaczepiłem ostatnio progiem i myślałem, że założe nakładki a uszkodzenie pod nakładką zakonserwuję i będzie łatwiej, ale z tego co piszesz to naprawię próg, będzie zgodnie ze sztuką:) Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
dzięki za odpowiedź, zaczepiłem ostatnio progiem i myślałem, że założe nakładki a uszkodzenie pod nakładką zakonserwuję i będzie łatwiej, ale z tego co piszesz to naprawię próg, będzie zgodnie ze sztuką:) Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
Dzień dobry:)
Myślę,że to będzie dobry pomysł
zważywszy na to,że z tymi nakładkami,to próg jest jeszcze niżej,co zapewne w ekstremalnych sytuacjach może sprawiać,że prędzej zahaczy się o coś,z tą nakładką niż bez niej,tak myślę
a kasę lepiej przeznaczyć,na markowe lepsze żarówki H7,bo teraz się ciemności egipskie zaczną,taka pora.
Pozdrawiam.
Myślę,że to będzie dobry pomysł

Pozdrawiam.
-
wojto79
- 0 gwiazdek
- Auto: Legacy '99 M/T srebrne kombi Antyk 1.8 '90 M/T sedan
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Co do żarówek to dobrze we mnie trafiłeś:) Muszę wrzucić fotki to będzie wiadomo o co chodzi. Mam u siebie pod rejestracją 4 szt. halogenów dalekosiężnych (co prawda małe ale wg. mnie fajnie wyglądają).
Dzięki za odp. Pozdrawiam.
Kuba
Dzięki za odp. Pozdrawiam.
Kuba