[S] Sprzedam Forka 2.0 NA MY06 / z polski

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
SirCastic
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: NX, 530xi
Polubił: 0
Polubione posty: 0

[S] Sprzedam Forka 2.0 NA MY06 / z polski

Post 26 cze 2010, o 12:40

...Czołem..

Szukając mocniejszych subarowych wrażeń, chyba sprzedam swojego srebrnego kredensa o parametrach :

Forester SG5, 2.0 N/A MY06 manual, produkcja 2005, 1'sza i jedyna rejestracja luty 2006.
Bezwypadkowy, bezstłuczkowy, nie bity, pierwszy i jedyny właściciel ( ja, prywatnie)
Kupiony w Łodzi w Subaru Point. Od tego czasu kredens przejechał 39 tys km.
Głównie po mieście (Starogard, 3miasto) i autostradzie A1 (Gdańsk-Starogard albo Starogard-Toruń),
na dalsze trasy mam więksiejsze auto, ale też japońskie :)
Serwisowany był co roku u Zdanowicza, w tym roku przegląd (4'ty) mu się jeszcze należy od wiosny...
(Już 2 podejścia z zaskoczenia miałem spalone, a umówić się z wyprzedzeniem jakoś nie daję rady..)

Z niefabrycznych rzeczy ma :
Głośniki Hertza p+t (stare "głośniki" chyba do muzeum śmiesznych rzeczy pójdą)
Przednią szybę Piklingtona (kamień na obwodnicy)
Gałkę aluminiową (oryginalna gdzies się pałęta)
Obszytą kierownicę
... siatkę w bagażniku ma fordowską...

Stan - jak subaru po 38 tys. prawie nówka ogólnie bez zarzutu. (jak subaru czyli - od nowości maglownica wali, wsteczny czasem nie wchodzi...)
Wsiadam i jadę. Oleju nie bierze w ogóle.

Opony ma jeszcze z fabryki, felgi stalowe 16" (należy im się regeneracja, ale jako że może do ludzi pójdzie to wolę pokazać jak wyglądają a nie podpadać...)
Jakies ryski na drzwiach ma, próbowałem zdjęcie zrobić ale nie mogłem ostrości złapać, takoż na tylnym zderzaku od góry (zdarzało się niecierpliwego psa raz do roku do veta zawieźć... no i jakiś odprysk na kancie tu i ówdzie też się znajdzie.

Reasumując:
CENA 55'000,-

..Nie piszę że do negocjacji, bo parcia na sprzedaż nie mam (to jest jednak zarąbiście fajne i zaufane autko ),
a jak Seby R. wrx spadnie z tablicy, to mi parcie jeszcze fest zmaleje... (Bo US'y mnie nie kręcą ni dudu)

Co do zamian - :-) chętnie widziałbym się w wrx MY06 (nawet w kombi), Foresterze XT MY06, rozważę Legaca/Outbacka 3.0 i Mazdę 6 MPS.
;-) ...tylko kto się zamieni, desperat chyba jaki, no coś tam bym do lepszego dopłacił :->

To tyle. Jakby co to pytać. Zdjęcia jakieś mam, zaraz spróbuję zamieścić.

SirCastic

---
Już rok bez Subaru...

SirCastic
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Re: [S] Sprzedam Forka 2.0 NA MY06 / z polski

Post 28 cze 2010, o 20:33

Wstępne zdjęcia owego....
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

----
TU BYŁO ZDJĘCIE KOMORY SILNIKA W STANIE FEST ZAKURZONYM :-p
----

W ramach wyrażonego tu i uwdzie ostrożnego zainteresowania precyzuję :

1) Zaległy serwis sam opłacę w ASO - mogę serwisować w obecności poważnego klienta - w Gdańsku lub ewentualnie Bydgoszczy,
żeby już ów nie musiał potem dublować. Ewentualmą - nie robię owego i obniżam cenę. Przegląd "inspekcyjny" - a proszę bardzo, może sobie klient zlecić, byle mnie to za dużo czasu nie kosztowało. Ale nie wykluczam.
2) Nie paliłem w aucie never ever. Gumę żułem.
3) Sprzedaję bo dojrzałem do turbo. Mało jeżdżę (vide przebieg po 4 latach) i spalanie 2,5T mi już nie takie straszne.
4) co tam jeszcze pytali.. a! Samochód zazwyczaj do poglądania w Starogardzie Gdańskim po umówieniu się przez priva. Rzadziej w 3mieście.
Tamże (na privie) mogę i numeru telefonu udzielić, jakby kto chciał mój aksamitny głos usłyszeć i o co popytać.
5) Preferuję kontakt mailowy albowiem jest duża szansa że maila przeczytam i nań rzeczowo odpowiem. Telefonu zdaża mi się czasem nie odebrać (brak pola, więcej niż na dwa telefony na raz nie ogarniam).
Ostatnio zmieniony 30 cze 2010, o 23:39 przez SirCastic, łącznie zmieniany 1 raz.
---
Już rok bez Subaru...

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 29 cze 2010, o 17:12

SirCastic, czemu masz taki brudny silnik? Nie masz osłony od spodu?

SirCastic
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 29 cze 2010, o 21:47

Brudny bo.... bo nie czyszczony. Osłonę mam taką, jak wszystkie Forki 2.0 MY06 dostały z fabryki.
Może jak auto nie jeździ za dużo i za szybko to nie ma jak sie kurz wydmuchać ...
Mytego silnika nigdy nie miał, jeszcze fabryczne woskowanie się trzyma, a kurz owego woskowania...
Odkurzony nieco pylesosem komór silnikowy wygląda tak :
Obrazek
---
Już rok bez Subaru...

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 30 cze 2010, o 10:14

SirCastic pisze: Może jak auto nie jeździ za dużo i za szybko to nie ma jak sie kurz wydmuchać ...

To może być uzasadnienie. Moja żona jeździ jak szatan, dziw, że jej samej jeszcze nie wydmuchało ;-)
Teraz silnik wygląda duuużo lepiej :)

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 30 cze 2010, o 12:41

Konto usunięte pisze: To może być uzasadnienie. Moja żona jeździ jak szatan, dziw, że jej samej jeszcze nie wydmuchało ;-)

Czyżby przemawiała przez Ciebie zazdrość, że jeździ szybciej od Ciebie? :mrgreen:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 25 lip 2010, o 20:23

SirCastic pisze: od nowości maglownica wali

Ten model nie ma problemów z maglownicą :-> wymień sobie drążki stabilizatora... :cofee:

Driv3r
0 gwiazdek
Auto: Szukam Subaru :)

Post 26 lip 2010, o 08:08

SirCastic, czy ma ksenony (dobrze by było) i czy ma skórę (dobrze by było, aby nie miał).

Cena nadal aktualna, czy może już niższa? :-)

SirCastic
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 28 lip 2010, o 22:17

Hmm, jak nie ma problemów z maglownicą, to się dwa ASO nie znają, bo zgłaszałem upierdliwie stukanie co roku... zawsze TTTM....
po gwarancji mi się znudziło.... Wreszcie się wyrywam na przegląd, bo się 40 tys zbliża, więc te drążki też obadam...

Ksenonów nie ma. Skórę ma na kierownicy. Niefabryczną.

Co do obniżania ceny... ja tam go nawet specjalnie sprzedawać nie chcę :) Serce mi się kraje na samą myśl... i córcia też ryczy :)
.... Jak mu zara oleje i filtry wymienię i jeszcze to pukanie zlikwiduję to już w ogóle mi się odechce, kupie sobie jakie GT za pare złotych i będę nadrabiał weekendowo braki w adrenalinie i już :)

Jak kto chce coś prawie tak samo dobre, ale deko tańsze to śwagier sprzedaje Legacy 2.0 MY06 rocznik 2005 przebieg ze 60 tys km.
Parkuje w roboczogodziny obok mojego. Nie jest to forester ale zawszeć subaru :)
---
Już rok bez Subaru...

kmk
1 gwiazdka

Post 30 lip 2010, o 17:02

SirCastic pisze: Jak kto chce coś prawie tak samo dobre, ale deko tańsze to śwagier sprzedaje Legacy 2.0 MY06 rocznik 2005 przebieg ze 60 tys km.
Parkuje w roboczogodziny obok mojego. Nie jest to forester ale zawszeć subaru :)

Witam.

Można więcej info na temat szwagrowego legacy?
najbardziej interesuje mnie:
- moc (czy to już ten mocniejszy motor)
- manual/automat
- czy ma otwierany dach
i cała reszta z ceną włącznie ;-)

SirCastic
Awatar użytkownika
0 gwiazdek