WRC Wales Rally GB

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
ODPOWIEDZ
vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK
Polubił: 0
Polubione posty: 0

WRC Wales Rally GB

Post 10 cze 2009, o 23:42

Podczas luźnej rozmowy z vibowitem pojawił się pomysł wypadu na Rajd Walii. Mały 5150 wyraził zainteresowanie. Wezwany wcześniej do tablicy niuniek zupełnie zignorował zaczepkę vibka :whistle: Mały zasugerował założenie nowego wątku, bo "jak zaczniemy drzeć mordę to może się ktoś zdecyduje". A ja niewiele myśląc, wziąłem i założyłem.

Termin: 22-25 Październik 2009

Miejsce: okolice Cardiff - Walia

Stronka: http://www.walesrallygb.com/

Jak na razie informacji jest niewiele, ale niedługo powinno się coś pojawić. Ja zaznaczam od razu, że nigdy rajdu na żywo nie miałem okazji oglądać :oops: Także w temacie jestem laikiem. Mogę za to spróbować ogarnąć temat noclegów, w zależności od liczby chętnych. Do Cardiff jest ode mnie około 300 km, także raczej za daleko, żeby moje mieszkanie stanowiło bazę wypadową na OES-y :mrgreen: Jednakże jest jeszcze kupa czasu, także myślę, że można będzie poszukać noclegowni za rozsądne pieniądze w pobliżu trasy. Postaram się także pomóc z transferami do/z lotniska i w czymkolwiek jeszcze będę mógł pomóc.

Ja mieszkam w Chester, w północno-zachodniej Anglii, tuż obok "granicy" z Walią. Najbliższe lotnisko to Liverpool. Z głównych polskich miast są połączenia obsługiwane przez tanie linie: Ryanair, WizzAir, EasyJet
Zaraz obok jest też Manchester, na który latają normalne linie (tylko z przesiadkami). Wypróbowane to Lufthansa, SwissAir, KLM, Air France.

Takżeeee.... otwieram listę:
1. vicu

PS. Wszelkie sugestie, wskazówki, pomoc, uwagi itd. itp. mile widziane, a wręcz wskazane! 8-)

Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło
Polubione posty: 1 raz

Re: WRC Wales Rally GB

Post 11 cze 2009, o 00:03

vicu pisze: Takżeeee.... otwieram listę:
1. vicu
To ja bezczelnie :mrgreen: :
1. vicu
2. mały
3. vibowit (brata odwiedzisz a jak Natasza się zgodzi to liwit też chętnie pojedzie :mrgreen: )
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 11 cze 2009, o 02:39

Ważne że na Rally GB nie da się przemieszczać między odcinkami!!!! Ja z tego powodu już 2 razy odpuściłem

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło
Polubione posty: 1 raz

Post 11 cze 2009, o 10:16

Jak to? To znaczy, że pojedziemy na odcinek usadzimy zady i koniec? Azrael o co chodzi?
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 442 razy

Post 11 cze 2009, o 12:27

mały 5150 pisze:Jak to? To znaczy, że pojedziemy na odcinek usadzimy zady i koniec? Azrael o co chodzi?
No, ponoć tak tam jest.

Zresztą teraz na Mazurach należy liczyć się z podobnym efektem (brak możliwości przemieszczania)

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 11 cze 2009, o 13:17

Dokładnie tak. Ze względu na słabą sieć dróg nie da się dojechać z odcinka na odcinek między pętlami.

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 12 cze 2009, o 15:26

Porozmawiam z gościem w pracy, który kiedyś jeździł jako pilot rajdowy. Może podpowie jak to wszystko wygląda - bo spodziewam się, że bywał na Rajdzie Walii. Odezwę się też na kropce w wątku wyspiarzy, bo prawdopodobnie ktoś od nich się będzie wybierał w tym roku.
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 242 razy
Polubione posty: 522 razy

Post 12 cze 2009, o 15:45

vicu, cóż za poświęcenie ;-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 12 cze 2009, o 15:51

Chloru, pijesz do czegoś? ;-)
Obrazek

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 242 razy
Polubione posty: 522 razy

Post 12 cze 2009, o 16:34

vicu pisze: Chloru, pijesz do czegoś? ;-)

Do monitora :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 14 cze 2009, o 01:57

Chloru pisze:
takie czasy, ze na impreze w trojke siadamy z 3 kompami :mrgreen:

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 14 cze 2009, o 11:28

remek pisze:
Chloru pisze:
takie czasy, ze na impreze w trojke siadamy z 3 kompami :mrgreen:
I rozmawiacie przez shoutboxa? :-)
Obrazek

Baficzka
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Centi i nogi dwie ;>

Post 14 cze 2009, o 19:22

nie było czasu na rozmowę... za dużo edukacyjnych gier jest w sieci... ;-)
Life's too short to get upset.

Obrazek

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 14 cze 2009, o 19:24

Baficzka pisze: za dużo edukacyjnych gier jest w sieci...
:mrgreen:

niuniek
4 gwiazdki
Auto: impka

Post 21 cze 2009, o 16:43

vicu pisze:Podczas luźnej rozmowy z vibowitem pojawił się pomysł wypadu na Rajd Walii. Mały 5150 wyraził zainteresowanie. Wezwany wcześniej do tablicy niuniek zupełnie zignorował zaczepkę vibka :whistle: Mały zasugerował założenie nowego wątku, bo "jak zaczniemy drzeć mordę to może się ktoś zdecyduje". A ja niewiele myśląc, wziąłem i założyłem.

Termin: 22-25 Październik 2009

Miejsce: okolice Cardiff - Walia

Stronka: http://www.walesrallygb.com/
Ja mieszkam w Chester, w północno-zachodniej Anglii, tuż obok "granicy" z Walią. Najbliższe lotnisko to Liverpool. Z głównych polskich miast są połączenia obsługiwane przez tanie linie: Ryanair, WizzAir, EasyJet
Zaraz obok jest też Manchester, na który latają normalne linie (tylko z przesiadkami). Wypróbowane to Lufthansa, SwissAir, KLM, Air France.

Takżeeee.... otwieram listę:
1. vicu
Jaką zaczepke, dementuje - pewnie mówił Bart'owi a ten ... no ten tego nie przekazał. Ja jestem chętny choć prawde mówiąc myślałem o Fince ale Walia też może być. Byleby mi później Wolak nic nie sugerował, insynuował bo tam dużo błota :mrgreen:
Obrazek

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 22 cze 2009, o 02:04

Jest już podana trasa. Oficjalna publikacja ma być 29 czerwca.

Kod: Zaznacz cały

Wales Rally GB 2009 itinerary

Thursday October 22
Ceremonial start - Cardiff 1830

Friday October 23
SS1 Hafren 1 (32.14km) 0955
SS2 Sweet Lamb 1 (5.13km) 1036
SS3 Myherin 1 (27.88km) 1054
Remote service - Builth Wells
SS4 Hafren 2 (32.14km) 1404
SS5 Sweet Lamb 2 (5.13km) 1445
SS6 Myherin 2 (27.88km) 1503

Saturday October 24
SS7 Rhondda 1 (35.57km) 0833
SS8 Crychan 1 (14.86km) 1031
SS9 Halfway 1 (18.37km) 1058
Service - Cardiff
SS10 Rhondda 2 (35.57km) 1456
SS11 Crychan 2 (14.86km) 1654
SS12 Halfway 2 (18.37km) 1721

Sunday October 25
SS13 Port Talbot 1 (17.40km) 0828
SS14 Rheola 1 (22.40km) 0927
SS15 Port Talbot 2 (17.40km) 1108
SS16 Rheola 2 (22.40km) 1207
Finish - Cardiff 1440

Total of 215.92 miles of stages.
Rozmawiałem też z jednym z managerów w pracy, który jak się okazało jeździł kiedyś jako pilot rajdowy, m.in. autkiem grupy B :thumb: Koleś twierdzi, że powinno się dać ogarnąć Sweet Lamb i Myherin w piątek. Te miejscówki są 125km od Chester, także myślę, że spokojnie można zakładać nocleg z czwartku na piątek w Chester i wczesny wyjazd na OSy.
Sobotnie Crychan i Halfway położone są obok siebie, a 170km od Chester - i tutaj albo można robić podobnie jak w piątek (czyli dojazd z Chester), albo szukać noclegu gdzieś bliżej trasy, mając już na względzie odcinki niedzielne. Może ankietka? :mrgreen:

Tutaj jest mapka z zeszłego roku, większość OeSów jest ta sama, więc można się zorientować co i jak jest rozmieszczone: http://www.walesrallygb.com/documents/2 ... ll_Map.pdf

Ja sobie doskonale zdaję sprawę, że teraz wszyscy żyjecie wyjazdem na Rajd Polski i się wcale nie dziwię. Sam bym chciał tam z wami być :-/ Jednak piszę o Rally GB z dużym wyprzedzeniem, żeby każdy mógł przemyśleć i ewentualnie za budżetować wyjazd. W miarę jak się wyklaruje liczba zainteresowanych będę wiedział jak organizować sprawę noclegów (przy mniejszej ilości mogę ulokować brygadę u siebie i znajomych, więc odchodzi koszt 1-2 noclegów. Przy większej grupie zarezerwuję jakieś B&B np.).

Lista:
1. vicu
2. mały
3. vibowit (brata odwiedzisz a jak Natasza się zgodzi to liwit też chętnie pojedzie :mrgreen: )
4. niuniek
Obrazek

ODPOWIEDZ