Podczas luźnej rozmowy z
vibowitem pojawił się pomysł wypadu na Rajd Walii.
Mały 5150 wyraził zainteresowanie. Wezwany wcześniej do tablicy
niuniek zupełnie zignorował zaczepkę vibka
Mały zasugerował założenie nowego wątku, bo "jak zaczniemy drzeć mordę to może się ktoś zdecyduje". A ja niewiele myśląc, wziąłem i założyłem.
Termin: 22-25 Październik 2009
Miejsce: okolice Cardiff - Walia
Stronka:
http://www.walesrallygb.com/
Jak na razie informacji jest niewiele, ale niedługo powinno się coś pojawić. Ja zaznaczam od razu, że nigdy rajdu na żywo nie miałem okazji oglądać

Także w temacie jestem laikiem. Mogę za to spróbować ogarnąć temat noclegów, w zależności od liczby chętnych. Do Cardiff jest ode mnie około 300 km, także raczej za daleko, żeby moje mieszkanie stanowiło bazę wypadową na OES-y

Jednakże jest jeszcze kupa czasu, także myślę, że można będzie poszukać noclegowni za rozsądne pieniądze w pobliżu trasy. Postaram się także pomóc z transferami do/z lotniska i w czymkolwiek jeszcze będę mógł pomóc.
Ja mieszkam w Chester, w północno-zachodniej Anglii, tuż obok "granicy" z Walią. Najbliższe lotnisko to Liverpool. Z głównych polskich miast są połączenia obsługiwane przez tanie linie:
Ryanair,
WizzAir,
EasyJet
Zaraz obok jest też Manchester, na który latają normalne linie (tylko z przesiadkami). Wypróbowane to Lufthansa, SwissAir, KLM, Air France.
Takżeeee.... otwieram listę:
1. vicu
PS. Wszelkie sugestie, wskazówki, pomoc, uwagi itd. itp. mile widziane, a wręcz wskazane!