Młody niezły jest,pewnie mega impreza się szykuje. Wypuść go już z pod schodów albo łańcuch poluzuj to nie będzie krzyczał przez ramięDido pisze: Woła przez ramię, że dostał 30 pw , że jest fajny![]()
Chlejady gastronomiczne - Dworek pod Lipą, 14/16.06.2013
Re: Chlejady gastronomiczne - czerwiec czy lipiec?
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Re: Chlejady gastronomiczne - czerwiec czy lipiec?
No ja właśnie pacze na fejsie i tłiterze, i sam nie wiem, czy zostać z wami w tej nadnidziańskiej dziczy czy walić do Stolycy na imprę u Fido-dżunioraKruszyn pisze: Młody niezły jest,pewnie mega impreza się szykuje.
- WiS
- 6 gwiazdek
Re: Chlejady gastronomiczne - Dworek pod Lipą, 14/16.06.2013
A teraz serio:
1. Zmodyfikowałem tytuł wątku i pierwszy post. Wszystkie wazniejsze komunikaty będę dawał także tam, żeby nie trzeba było grzebać w oceanie offtopu. Również w pierwszym poście będę co pewien czas aktualizowal listę.
2. Warto się z wolna zastanawiać, czy pozostajemy przy pierwotnym pomyśle przywożenia własnych dań czy odpuszczamy i nie komplikujemy, tzn. jemy co dadzą, a tylko alkohole przywozimy swoje. Sugestie są dla mnie o tyle ważne, że zaleznie od tego będę zamawial na miejscu albo górę żarcia, albo tylko pagórek
3. Kto się jeszcze nie zapisał, a chciałby - proszę się nie krępować i nie przejmować magiczną szesnastką. Podejrzewam, że coś się da zrobić - niekoniecznie przepłacając u Rrosiaka, a może nawet bez np. mordowania Kruszyna
4. Nadal czekam na brakujące deklaracje co do planowanego terminu przyjazdu.
1. Zmodyfikowałem tytuł wątku i pierwszy post. Wszystkie wazniejsze komunikaty będę dawał także tam, żeby nie trzeba było grzebać w oceanie offtopu. Również w pierwszym poście będę co pewien czas aktualizowal listę.
2. Warto się z wolna zastanawiać, czy pozostajemy przy pierwotnym pomyśle przywożenia własnych dań czy odpuszczamy i nie komplikujemy, tzn. jemy co dadzą, a tylko alkohole przywozimy swoje. Sugestie są dla mnie o tyle ważne, że zaleznie od tego będę zamawial na miejscu albo górę żarcia, albo tylko pagórek
3. Kto się jeszcze nie zapisał, a chciałby - proszę się nie krępować i nie przejmować magiczną szesnastką. Podejrzewam, że coś się da zrobić - niekoniecznie przepłacając u Rrosiaka, a może nawet bez np. mordowania Kruszyna
4. Nadal czekam na brakujące deklaracje co do planowanego terminu przyjazdu.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 131 razy
- Polubione posty: 201 razy
WiS pisze: 4. Nadal czekam na brakujące deklaracje co do planowanego terminu przyjazdu.
Wstępnie piątek, bo sobota bez sensu przecież
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.
- WiS
- 6 gwiazdek
Też tak myślę, no ale przecie wszystkich nie zmuszęrrosiak pisze: sobota bez sensu przecież
Kruszyn pisze:
Młody niezły jest,pewnie mega impreza się szykuje
Obstawiam, że Młody nie zdąży wócić do tego czasu, po świętowaniu końca maturWiS pisze: czy walić do Stolycy na imprę u Fido-dżuniora![]()
Za wcześnie na takie fetyszeKruszyn pisze: Wypuść go już z pod schodów albo łańcuch poluzuj to nie będzie krzyczał przez ramię![]()
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 256 razy
- Polubione posty: 533 razy
danikl, konkretnie to w nocy z piątku na niedzielę?

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Zamawiaj jedzenie, nie będzie czasu na gotowanie,zwiedzać trzeba ,zdjęcia robić.... 
FUX, oczywiście ale nie Sołowowa tylko .... jednego co mu parapety już odpadająFUX pisze: Pojedziemy dom Sołowowa oglądać?![]()
- WiS
- 6 gwiazdek
Przecież to oczywiste, że jak się w piątek ściemni, to.... trochę zejdzie do przejasnieniaChloru pisze: w nocy z piątku na niedzielę?
Też mi się tak wydaje.Kruszyn pisze: nie będzie czasu na gotowanie,zwiedzać trzeba ,zdjęcia robić....
A bajdełej, masz na myśli, rzecz jasna, zdjęcia kiecek z miejscowych dziewic i ewentualne zwiedzanie tamtejszych pagórków, chaszcz i rozpadlin...?
Czy jednak Pałac Biskupów Krakowskich, Raj, Muzeum Zegarów, Skansen Wsi Kieleckiej w Tokarni?
Słyszalem, że tam bilety bardzo podrożałyKruszyn pisze: jednego co mu parapety już odpadają
Ostatnio zmieniony 3 kwie 2013, o 22:08 przez WiS, łącznie zmieniany 1 raz.
WiS, a koło której się zwlecze towarzycho w piątek?
Tam już byłem ostatnim razem ....WiS pisze:
Czy jednak Pałac Biskupów Krakowskich, Raj, Muzeum Zegarów, Skansen Wsi Kieleckiej w Tokarni?![]()
Wejdziemy na gapęWiS pisze: Słyszalem, że tam bilety bardzo podrożały![]()
- WiS
- 6 gwiazdek
To nie do mnie pytanie - niech się towarzystwo określa.FUX pisze: koło której się zwlecze towarzycho w piątek?
Ale myslę, że jak już, to jest sens celować najpóźniej na jakąś 18-19, żeby się jeszcze nacieszyć towarzystwem, a nie w środku nocy. Choć oczywiście, z przyczyn zawodowych pewnie nie wszystkim się uda.
Co do gastronomii to moja propozycja jest taka, aby na piątkowy i sobotni wieczór nie zamawiać tylko własnym sumptem zgodnie z ideą tego spotkania przywieźć coś od siebie. Gospodarze powinni udostępnić grill i jakieś zaplecze kuchenno-lodówkowe.
Śniadania jak najbardziej i to raczej treściwe, do tego obiad w sobotę aby do wieczora dotrwać.
Śniadania jak najbardziej i to raczej treściwe, do tego obiad w sobotę aby do wieczora dotrwać.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- WiS
- 6 gwiazdek
barbie pisze: My też piątek-niedziela
Oczywiście mogę negocjować taki wariant, ale IMHO to trochę przesada, z różnych względów.inquiz pisze: na piątkowy i sobotni wieczór nie zamawiać tylko własnym sumptem zgodnie z ideą tego spotkania przywieźć coś od siebie. Gospodarze powinni udostępnić grill i jakieś zaplecze kuchenno-lodówkowe.
Ewentualnie mogę nie zamawiać kolacji w piątek (rzecz do dyskusji/przegłosowania), ale całej imprezy sobotniej tylko na własnej twórczości to stanowczo bym nie opierał. Własne specyały mogą być fajnym dodatkiem, ale chyba prościej będzie zamowić hurtem typowo grillowe dania i niech to obrabiają fachowcy, plus chlebek, smalczyk, ogórasy i inne takie - niż się za przeproszeniem pieprzyć z wożeniem swojego mięcha w upał, przechowywaniem, marynowaniem i pichceniem.
Ja w każdym razie nie podejmuję się ogarniać/koordynować produkcji na ciepło.
Tutaj jestem za, z oczywistych powodów. Zobaczę co oferują za te 12.50 i ewentualnie dorzucę jakiegoś antykacowego żurku, albo coś w tym typie.inquiz pisze: Śniadania jak najbardziej i to raczej treściwe,
Nie jestem przekonany.inquiz pisze: obiad w sobotę aby do wieczora dotrwać.
To zadupie jest, i raczej w sobotę po śniadaniu pojedziemy gdzieś w trasę, więc łatwiej będzie zjesć wczesnym popołudniem gdzie indziej, niż wracać tam na obiad.
Ale na wypadek gdyby ktoś miał inne plany, zapytam o opcjonalne domówienie sobotniego obiadu na miejscu.
ja się nie upieram.WiS pisze: Oczywiście mogę negocjować taki wariant, ale IMHO to trochę przesada, z różnych względów.
może to faktycznie wystarczyWiS pisze: Ewentualnie mogę nie zamawiać kolacji w piątek
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
poza tym pichcenie na trzeźwo różnie może wychodzić 
w piątek bez kolacji po trasie? no jakże to tak
na pusty żołądek wlewać herbatę? 
w piątek bez kolacji po trasie? no jakże to tak
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- WiS
- 6 gwiazdek
Nie bez kolacji, tylko bez kolacji zamówionej u gospodarzy.busik pisze: w piątek bez kolacji po trasie? no jakże to tak
To by mialo sens, żeby pozostać wiernym pierwotnej idei "poczęstowania się wlasnymi wyrobami" - ale jest jeden szkopuł. Mianowicie, zeby to zagrało, wszyscy (lub przynajmniej większość) powinni sie stawić i spotkac przy stole o jakiejś wspólnej godzinie.
A szczerze mówiąc, marnie to widzę...
Jesli będziemy się zjeżdżać co godzine, to skonczy się to tak, że każdy zje swoje
Nie wiem, rzucajta pomysły i argumenty, a ja coś z tego złapię i wykorzystam.
a co do godziny przyjazdu - stolnyca ma bliżej, ja pogonię trochę z pyrlandii - ale raczej wolne w robocie wezmę na pt, żeby na jakąś max 18tą dojechać
Marta, tylko jak weźmiecie kamerę, to nie dopuszczaj reportera do kamery, albo nie pozwól mu zarządzać materiałem - bo on się znowu wytnie z filmu
Marta, tylko jak weźmiecie kamerę, to nie dopuszczaj reportera do kamery, albo nie pozwól mu zarządzać materiałem - bo on się znowu wytnie z filmu
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
busik, pociągiem do wawy i wozem transmisyjnym się zabierasz

wole nie ryzykować, że mnie reporter zostawi gdzieś po drodzeKruszyn pisze:busik, pociągiem do wawy i wozem transmisyjnym się zabierasz![]()