I Wielki Forumowy Bal Karnawałowy - 13.02.2010

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
ODPOWIEDZ
mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: I Wielki Forumowy Bal Karnawałowy - 13.02.2010

Post 9 lis 2009, o 23:05

W morskie fale 5-go listopada powstał wątek. Wieczorem, zatem tego dnia nie liczę. W cztery dni wzięły i nasrały sześć stron - kuuuuu...a :!:
Jestem za wersją łagodną :razz:

1.-2. Mag i WiS;
3.-4 Kruszyn (sierotka losująca )
5.-6 Beatka i Piter 35
7-8. Zośka i MIchał
9-10. Bafi i Chlor
11-12 Adminowa z nieślubnym
13-14 esilon i Bona
15-16 MAZI i Przylepka
17-18 Arti i Ola
19-20 damazie i replika Garfilda
21-22 liwit, vibowit (dumam czy Kody nie wziąć na Garfilda )
23-24 wil3, wil3ca
25-26 Wit i Marta (szwagier i siostra wil3cy),
27-28 rrosiak z lepszą połową
29-30 So What! plus Lepsza Połowa (wstępnie)
31. mały - cały na biało :evilgrin: wstępnie, bo nie wiem czy w świat nie pojadę :roll:
Ostatnio zmieniony 9 lis 2009, o 23:10 przez mały 5150, łącznie zmieniany 1 raz.

Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 9 lis 2009, o 23:08

mały 5150 pisze:31. mały - cały na biało :evilgrin:
No nareszcie :thumb:

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 9 lis 2009, o 23:13

Kroi się fajna impreza , towarzystwo doborowe no może z wyjątkiem mnie bo ja ze wsi :mrgreen: ale postaram się podszkolić z Savoir-vivre :mrgreen:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 9 lis 2009, o 23:18

Chloru pisze: ja i np. ky musielibyśmy włożyć nastoletnie slipy z rudobrązowymi plamami tu i ówdzie.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
remek pisze: najgorzej to by było cały wieczór na rękach chodzić
Fakt, za to - dzięki brakowi dużego spoilera na tyłku - mógłbyś czasem usiąść :evilgrin:
mały 5150 pisze: W cztery dni wzięły i nasrały sześć stron - kuuuuu...a
Nie narzekaj, jakbyś dłużej się obcyndalał i zajrzał pojutrze - miałbyś ze 12 8-) I nawet nie żartuj, z tym wyjazdem w świat. Znowu coś zgubisz, a z nami - ewentualnie tylko znajdziesz... ;-)
mały 5150 pisze: Jestem za wersją łagodną
Na to się zanosi - hardkor budzi narastający sprzeciw, także cichy i domowy :whistle:
barbie pisze: No nareszcie
Lista Wielkich-Nieobecnych uległa istotnemu skróceniu... ale wciąż jeszcze wielu osób mi tu brak :cofee:
Śmiało. Dodam, że zamawiamy na imprezę Ducha Zamku. Mam mu powiedzieć, żeby poszedł Was straszyć po domach...?Jak raz pozna adres, może się nie odczepić :whistle:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 244 razy
Polubione posty: 524 razy

Post 9 lis 2009, o 23:22

mały 5150 pisze: 31. mały - cały na biało :evilgrin: wstępnie, bo nie wiem czy w świat nie pojadę :roll:

Jak masz znowu zgubić kamerę to lepiej wśród swoich. Przynajmniej kompromitujące filmy nie zginą :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 9 lis 2009, o 23:28

Chloru pisze: Jak masz znowu zgubić kamerę to lepiej wśród swoich. Przynajmniej kompromitujące filmy nie zginą :mrgreen:

Zawsze ktoś znajdzie i będzie miał nowy nabytek. mały 5150, tylko nowy sprzęt zakup :mrgreen:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Baficzka
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Centi i nogi dwie ;>
Polubione posty: 0

Post 9 lis 2009, o 23:30

mały 5150 pisze: 31. mały - cały na biało :evilgrin:
Obrazek :?:
Life's too short to get upset.

Obrazek

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 lis 2009, o 23:31

Baficzka, jego wystarczy pomalować na biało :mrgreen:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 9 lis 2009, o 23:37

WiS pisze: Fakt, za to - dzięki brakowi dużego spoilera na tyłku - mógłbyś czasem usiąść :evilgrin:
o przepraszam, ja mam zgrabny... naleśniczek, a nie bufet :mrgreen:

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło

Post 10 lis 2009, o 00:03

WiS pisze: I nawet nie żartuj, z tym wyjazdem w świat. Znowu coś zgubisz, a z nami - ewentualnie tylko znajdziesz... ;-)
WiS, kochanieńki dlatego napisałem wstępnie ;-) Dla takiego utracjusza jak ja plan na luty to letko daleko :mrgreen: A pewnie, że z Wami to tylko znaleźć :evilgrin:
Chloru pisze: Jak masz znowu zgubić kamerę to lepiej wśród swoich. Przynajmniej kompromitujące filmy nie zginą :mrgreen:
Ujęcia bratku, piękne ujęcia a nie filmy :mrgreen: I nie zgubiłem tylko zostawiłem i nie kamerę tylko komplet kamerkę z aparacikiem :oops:

Bafi :thumb:
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Post 10 lis 2009, o 00:34

mały 5150, chcesz się przebrać za dziurę w zębie? :mrgreen:

Dido
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: To samo stado

Post 10 lis 2009, o 12:42

mały 5150 pisze: W cztery dni wzięły i nasrały sześć stron - kuuuuu...a :!:
Mały 5150, a zauważyłeś ile "pingwiny" nasrały ? :giggle:
michal pisze: mały 5150, chcesz się przebrać za dziurę w zębie? :mrgreen:
Michał, dziura w zębie to akurat całkiem czarna jest, więc może być przebranie "negatyw dziury w zębie" ale podejrzewam, że Mały wymyślił coś bardziej zaskakującego :evilgrin:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 lis 2009, o 13:57

Ogłoszenie parafialne.

Wstępne czynności operacyjno-rozpoznawcze doprowadziły do stworzenia krótkiej listy obiektów, które spełniają nasze wymagania imprezowe.
Okazało się przy tym, ze ostatnia sobota karnawału spięta z walentynkami to niestety jest data taka, że część co fajniejszych miejsc już ma swoje plany (tzn. organizuje swoje własne bale i to na nie zaprasza, np. zamek w Baranowie Sandomierskim) albo już zostały poczynione rezerwacje (zamek w Sobkowie).

Nasz faworyt, w tej sytuacji, to Pałac Tarnowskich w Ostrowcu Świętokrzyskim:

http://www.palac.tara.kielce.pl/

Zalety: fajny klimat, dobry standard spania i żarcia, cały obiekt dla nas (najprawdopodobniej), dogodny dojazd, dla narciarzy - dość blisko do stoków.
Koszt imprezy od sztuki powinien się zamknąć kwotą 200-250 (zależnie od zakresu usług i wypasu na stole). Plus oczywiście alkohole - można we własnym zakresie.

Nieco bardziej pasztetowo i sielsko:
http://www.hotel-palac.pl/html/second.htm

Też "pasztetowiej", ale w zdecydowanie odmiennych klimatach - byłoby tu:
http://www.ameliowka.pl
(z Ameliówki mam już ofertę cenową "specjalnie dla nas": od 80 zł wzwyż za obiad z deserem i nocny bufet, alkohole ichnie, noclegi po 70 zł ze śniadaniem, ew. 600 zł didżej)

W odwodzie ostatecznym jeszcze to:
http://www.lesnydwor.com.pl
ale tu nie będzie najtaniej, a poza tym raczej mała szansa, że będziemy sami.

Jutro jadę na oględziny w terenie i szczegółowe negocjacje. Zawczasu proszę więc o sugestie i opinie.

PS. Info dla Damazi - kota akceptują wszędzie.

Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
Polubił: 29 razy
Polubione posty: 85 razy

Post 10 lis 2009, o 14:22

Dobrze, że Bergen nie zebrał brygady i przyjeżdża sam bo to co w Ustrzykach Górnych jest warunkami
kawiorowymi w porównaniu z tym co przedstawił Wis zasługuje raczej na miano
mega hit pasztetówa .
Legio Patria Nostra

"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 10 lis 2009, o 14:24

Dido pisze:
Michał, dziura w zębie to akurat całkiem czarna jest, więc może być przebranie "negatyw dziury w zębie" ale podejrzewam, że Mały wymyślił coś bardziej zaskakującego :evilgrin:

gdy Mały pomalowany cały na biało podniesie wysoko nogę to wtedy przebranie będzie w pełni działające :mrgreen:

wil3
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Pustynna Burza

Post 10 lis 2009, o 15:27

Dwie pierwsze pozycje OK, natomiast
WiS pisze: Też "pasztetowiej", ale w zdecydowanie odmiennych klimatach - byłoby tu:
http://www.ameliowka.pl
(z Ameliówki mam już ofertę cenową "specjalnie dla nas": od 80 zł wzwyż za obiad z deserem i nocny bufet, alkohole ichnie, noclegi po 70 zł ze śniadaniem, ew. 600 zł didżej)
Nie mam za ciekawych wspomnień z tego miejsca. Tzn powiem tak, za czasów studenckich imprezy tam były ok, jeśli wiecie co mam na myśli.
WiS pisze: W odwodzie ostatecznym jeszcze to:
http://www.lesnydwor.com.pl
ale tu nie będzie najtaniej, a poza tym raczej mała szansa, że będziemy sami.
Brałem tam ślub (dosłownie tam) i weseliłem się. Mogę powiedzieć same dobre rzeczy o tym lokalu. Na pewno nie będziemy sami, bo tam są dwie sale, ALE oddzielone od siebie. W czasie wesela ani razu nie widziałem gości z sąsiedniego wesela (wyjścia są osobne i po dwóch różnych stronach). Trochę mały parking, pewnie część się załapie na uliczkę dojazdową do tego dworku. Pokoje mega czyste, z wykładziną, łazienki super. No i budzenie się na kacu w środku lasu - bezcenne. Niedaleko stadnina koni, jakby ktoś był zainteresowany. Z innych atrakcji, jeszcze niedawno można tam było również zarobić kulkę, bo obok był poligon wojskowy, ale się przenieśli :evilgrin:
Szymon Wilczyński
Obrazek

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 lis 2009, o 17:16

WiS, fajne miejsca znalazłeś. Trzeba będzie się za hrabiego przebrać. Dobrze ,że ma się to w genach :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone

Post 10 lis 2009, o 20:28

Uffff... Gdyby nie Piter, to bym wątek przegapił... DZIĘKI!!

BTW, remek, czy jest jakaś możliwość, żeby KAŻDY zarejestrowany na forum dostawał maila z powiadomieniem o nowo utworzonych wątkach z działu "spotkania forumowe"?? To by ułatwiło znacznie trzymanie ręki na pulsie osobom, które nie mają czasu/zapominają wchodzić na forum przez strone główną...

No to zabieram się do czytania tych 7 stron... :cofee: Ale i tak już wiem, że lista będzie wyglądała tak:

1.-2. Mag i WiS;
3.-4 Kruszyn (sierotka losująca )
5.-6 Beatka i Piter 35
7-8. Zośka i MIchał
9-10. Bafi i Chlor
11-12 Adminowa z nieślubnym
13-14 esilon i Bona
15-16 MAZI i Przylepka
17-18 Arti i Ola
19-20 damazie i replika Garfilda
21-22 liwit, vibowit (dumam czy Kody nie wziąć na Garfilda )
23-24 wil3, wil3ca
25-26 Wit i Marta (szwagier i siostra wil3cy),
27-28 rrosiak z lepszą połową
29-30 So What! plus Lepsza Połowa (wstępnie)
31. mały
32-33 eMTi, Pati

Nie wiem jeszcze, czy ktoś już tego nie proponował, ale może hotel na przeciwko Toru Kielce? Może udałoby się wynająć na jakiś czas tor i pośmigać? Wiem, że rezerwacje na nim są na dłuuugo w przód, zwłaszcza w weekendy, ale kto wie...
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 lis 2009, o 20:37

eMTi pisze: Nie wiem jeszcze, czy ktoś już tego nie proponował, ale może hotel na przeciwko Toru Kielce? Może udałoby się wynająć na jakiś czas tor i pośmigać?

eMTi, pośmigasz na miotle jak sie za strzygę przebierzesz :mrgreen:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 lis 2009, o 20:57

eMTi pisze: BTW, remek, czy jest jakaś możliwość, żeby KAŻDY zarejestrowany na forum dostawał maila z powiadomieniem o nowo utworzonych wątkach z działu "spotkania forumowe"??
da się zrobić wszystko, ale ja bym ubił takiego upierdliwego admina, a adres forum jest ogólnie znany ;-)

Proponuję częściej korzystać z kalendarza, na głównej stronie wyświetlają się trzy pierwsze (nadchodzące) wpisy.

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 10 lis 2009, o 21:33

WiS, odnośnie sugestii miejsca imprezowo-spoczynkowego, to jak dla mnie dwie pierwsze opcje:
- Pałac Tarnowskich (pomimo tego że ze zdjęć wygląda trochę jak zamek Drakuli - ale to w sam raz na przebieraną imprezę ;-) )
- Pałac Czyżów Szlacheckich (miejscowość Zawichost - żondzi :giggle: )
zupełnie poważnie są najlepsze.

Jakby się udało ogarnąć weekend za 200-250 zł za to wydaje mi się, że będzie ok.

Co do Ameliówki, to standard znacznie niższy niż w opcji 1, a koszty niewiele mniejsze wychodzą bo ok ~150, a biorąc pod uwagę "alkohole ichnie" to pewnie trochę (dużo?) więcej, więc chyba nie ma sensu.

Jeśli chodzi o opcję "Leśny Dwór", to obawiam się, że może on przekraczać możliwości budżetowe niektórych forumowiczów (ja np. jestem biedny student :razz: ), no i byłoby trochę szkoda, gdyby ktoś z tych względów miał nie pojechać. No i fajnie jednak, mimo wszystko, byłoby być samemu.

Jeszcze jedno - taka mała rada. Najgorsze co możesz zrobić organizując cokolwiek, to dać ludziom wybór :giggle:
Zemści się to jeszcze na Tobie. Zobaczysz. Choć wcale Ci tego nie życzę :mrgreen:
Czarownica prawdę Ci powie :D

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 10 lis 2009, o 22:05

zofija pisze: Jeszcze jedno - taka mała rada. Najgorsze co możesz zrobić organizując cokolwiek, to dać ludziom wybór
Aaaa, to prawda... :giggle: większości ludzi będzie wszystko pasowało ale zawsze znajdzie się przynajmniej jeden malkontent, który na wszystko będzie kręcił nosem. :giggle:
Obrazek

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 lis 2009, o 23:11

eMTi, co do toru - jeśli ktoś ma ochotę negocjować z A-klubem, służę numerem telefonu. Ja do nich nie mam zdrowia... tak to nazwijmy, delikatnie ;-)
Z pojeżdżawek po MG chętnie korzystam natomiast, gdy organizuje je ktoś inny (np. waszka), a ja tylko płacę i przyjeżdżam jako gość. Tak jest dużo zdrowiej dla psychiki i mojej, i niektórych gości "stamtąd" :whistle:
BTW - najbliższy TJS bodaj 30.11.
Będę dorzynał swoje sześcioletnie zimówki - zapraszam chętnych do współudziału :evilgrin:
Kruszyn pisze: fajne miejsca znalazłeś. Trzeba będzie się za hrabiego przebrać.
zofija pisze: ze zdjęć wygląda trochę jak zamek Drakuli - ale to w sam raz na przebieraną imprezę
No nie da się ukryć, że te wnętrza trochę mi modyfikują koncepcje przebierania 8-)
zofija pisze: dla mnie dwie pierwsze opcje:
- Pałac Tarnowskich (...)
- Pałac Czyżów Szlacheckich (...)
zupełnie poważnie są najlepsze.
Też tak sądzę - ale pewność będę miał jutro.
Albo i nie... :whistle:
zofija pisze: Jakby się udało ogarnąć weekend za 200-250 zł za to wydaje mi się, że będzie ok.
Uwaga - nie cały weekend, a tylko jeden skromny bal ;-)
Ale i tak myślę, że kwota za tę ofertę nie jest szaleńcza. Zwłaszcza, jesli porównać ją do kwoty, którą co niektórzy puszczą z dymem z rur wydechowych, żeby dojechać na miejsce ;-)
zofija pisze: Najgorsze co możesz zrobić organizując cokolwiek, to dać ludziom wybór
O, nie. Jesli chodzi o zalety demokracji - jestem pilnym uczniem Wowy Władimirowicza. A on postanowił dać Rosjanom wybór. Mogą wybierać? Mogą. I wybierają!
I wszyscy są zadowoleni.
I o to chodzi, nie? 8-)
Arti pisze: zawsze znajdzie się przynajmniej jeden malkontent, który na wszystko będzie kręcił nosem.
Na taką przypadłość mamy Michala, i nie zawahamy się go użyć. :evilgrin:
eMTi pisze: Gdyby nie Piter, to bym wątek przegapił...

I to jest ważne wskazanie - brakuje Wam na liście znajomych, których chcielibyście tam widzieć - poganiajcie ich. Pit - pochwała przed frontem kompanii ;-)
Miejsc raczej nie zabraknie, najbardziej prawdopodobne lokale mają jeszcze spory zapas przestrzeni tanecznej, jadalnej i spalnej.

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 11 lis 2009, o 00:24

eMTi,

1. Przypominajki dla wszystkich zainteresowanych - noł! Śledzić, patrzeć i już :P
2. Tor Kielce przy balu? IMO założeniem jest bal a nie torowanie - więc jezdem zdecydofanie przecif!

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 lis 2009, o 00:26

michal pisze: 2. Tor Kielce przy balu? IMO założeniem jest bal a nie torowanie - więc jezdem zdecydofanie przecif!
jup. Latanie bokami, przy okazji jak będzie 5 minut czasu ;-)

no max. 3 godzinki ;-)

ODPOWIEDZ