Zima w górach AD. 2012-2013

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
ODPOWIEDZ
Ciara
4 gwiazdki
Auto: Impreza GL 2.0
Polubił: 0
Polubione posty: 2 razy

Re: Zima w górach AD. 2012-2013

Post 2 mar 2013, o 22:38

Noclegi da rade zorganizowac na przyszly sezon :-d .

cyqan na nastepny sezon mozemy sie ustawiac nad ranem tak jak Arti i reszta. Ja po prostu nie wiedzialem ze jezdzicie bo zawsze mozna wziasc wolne w pracy i do was dolaczyc :-)

brahu wspomniales o Kartynii i radoche booSTIego z tego ze mnie wyprzedzil wiec wrzuce wam moj najbardziej wstydliwy filmik tego roku do obejrzenia :whistle:

Link: http://www.youtube.com/watch?v=CE2sb8Kl ... e=youtu.be

booSTI masz kreche za porzucenie towarzysza w potrzebie w przeciwienstwie do braha ! :-p

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Black Devil STi
Polubione posty: 0

Post 3 mar 2013, o 00:16

Kup se szpere to wyjedziesz :-p

Ciara
4 gwiazdki

Post 3 mar 2013, o 00:34

Tu nie chodzi o szpere tylko o to ze wyjechalem i drugi raz sam wjechalem ale juz bokiem :lol:

Powaznie zastanawiam sie czy z fuch nie odlozyc na GTka ... A moze Audi :whistle:

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubione posty: 4 razy

Post 3 mar 2013, o 10:48

Ciara pisze:zastanawiam sie czy z fuch nie odlozyc na GTka ... A moze Audi :whistle:

Ciara
4 gwiazdki

Post 3 mar 2013, o 16:35

cyqan sugerujesz zebym nie kombinowal i zostal przy swoim GL'ku i dalej bil booSTIego poki sie dobrze nie naucze panowac nad tym co mam ? :whistle:

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 3 mar 2013, o 16:57

Nic nie sugeruje. Jak ktoś wchodzi na level upalania, to żaden gt, czy wrx. Tylko gc8 sti się kupuje moim skromnym zdaniem :p

brahu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 3 mar 2013, o 19:32

Może się mylę, jeśli tak to poprawcie mnie, ale Eweliny nie są takie złe, a chodzi mi tu o III, IV, czy V, porównując do gc8 sti, mając na myśli auto do upalanki (a VI TME, to już fajny rodzyn). Chodzi mi głównie o to, że jak już sie kiedyś zdecydujesz i będziesz miał do wyboru zdrową i pewną Ewkę, a jakieś zajechane STi, to raczej bez sentymentów.
Mam nadzieje, że nie dostane bana? bo na lincz jestem gotowy :razz:
Ciara pisze: booSTI masz kreche za porzucenie towarzysza w potrzebie w przeciwienstwie do braha
w sumie gdyby nie to, że jechałem jako ostatni, to pewnie też bym się nie zatrzymał, a tak, to nie miałem wyjścia :giggle:

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 4 mar 2013, o 18:17

Sorry za nie wiedzę, ale czym się różni gt od gc8?

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 4 mar 2013, o 18:41

booSTI pisze: gt od gc8?
Impreza GT jest europejską nazwą Imprezy WRX w budzie GC8 (93-00)

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: niebieskie

Post 4 mar 2013, o 20:15

Inaczej. GC8 to rodzaj nadwozia, czyli impreza sedan z lat 93-00. Kombi i coupe miały inne oznaczenie. GC8 to buda, która odnosiła największe sukcesy w rajdach, pewnie dlatego popularnie gc8 nazywa się wszystkie imprezy z tamtych lat. Zarówno GT i STI mogą być w budzie GC8, lecz nie wszystkie GC8 muszą być GT, bądź STI ;)
Marcin

-_-

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 235 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 4 mar 2013, o 21:02

http://filmixxy.pl/13904/Rajdy?autoplay ... ka%20przeróbka
Uważajcie bez tych kolców...
;-)

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 4 mar 2013, o 21:06

czyli gt to wrx w nadwoziu gc8

gl to NA w gc8?
a sti w gc8? type r/ra?

Jeszcze próbuje rozszyfrować co cygani cygan:
cyqan pisze: Jak ktoś wchodzi na level upalania, to żaden gt, czy wrx.
żaden gt (wrx w gc8), czy wrx (new age wrx [bug, blob, hawk] )?

siewcu
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 4 mar 2013, o 22:44

GT to nie WRX GC8, raczej odpowiednik Turbo 2000 z UK. Jak do upalnia, to STi, Type-R albo Type-RA :)
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 4 mar 2013, o 22:48

Fajne GC8, to JDM'y, czyli japońce produkowane od roku 96 do 00, czyli te co miały 280KM.
Najfajniejsze z ekonomicznego punktu widzenia są wersje 99-00 tj. nowszy adoptujący się ECU, bardzo dobra skrzynia 5MT, moc 280-300KM, moc i moment w zupełnie innym zakresie obrotów, niska waga, automatyczna klima w wersjach STi oraz WRX. Ponadto Type-R (niezbyt przyjazne cenowo) oraz spartańskie Type RA STi z szybami na korbkę, bez klimy, bez konserwacji podwozia z chudymi szybami i aluminiowym dachem (do amatorskich zastosowań przerost formy nad treścią...).

PS. Wyraźnie napisałem "GC8 STI" vs. "GT tudzież WRX". Te dwa ostatnie to okrojone paździochy - nie jest to żadna tajemnica. Oczywiście wszystkim można się "bawić", ale jak już napisałem.......... "wyższy level" :giggle:

PPS. Wiem bo miałem i większością z powyższych miałem okazję się bryknąć :-p :-p :-p

Pozdr

Ciara
4 gwiazdki

Post 5 mar 2013, o 00:28

A ja to sie boje takich mocy :razz: , Zreszta wszystko jest zalezne od zasobnosci portfela z czym cienko u mnie :-/ . Boje sie tego ze jak juz sie zakredytuje do konca zycia na auto to w razie malej awarii auto bedzie 10 lat pod domem stalo z powodu obroconej panewki czy jakiekolwiek wiekszej naprawy :-(

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 mar 2013, o 00:38

siewcu pisze: GT to nie WRX GC8
akszyli, GT to WRX ;-)
a to, że do dżapanezji trochę inaczej były wyposażone, czy strojone to inna sprawa.

To co określiłeś jako WRX GC8 też niewiele mówi, ponieważ Impreza z turbiną z lat 93-00 pod nazwą WRX nie była oferowana tylko w Japonii. Np. w Australii tak samo się nazywała, a coś mi się zdaje, że było to co w UK nazywali Turbo, albo w Europie GT. ;-)

TERZO pisze: impreza sedan z lat 93-00
zawsze zapominam o kombiaczkach, mimo, że bardzo je lubię. Jakoś tak z automatu ;-)
cyqan pisze: Te dwa ostatnie to okrojone paździochy
bzdura. Nic nie jest okrojone. Trzeba na to patrzeć tak, że STI to inny, tunowany fabrycznie model.
GT/WRX jest najmocniejszą wersją imprezy.

STI to nie są trzy literki, które dodali japońce na zasadzie: a dodajmy coś fajnego, żeby pasowało do WRX. To jest właśnie nazwa tegoż nadwornego tunera.

Wg tego co mówisz Mercedes SLS jest okrojonym paździerzem, bo przecież jest w ofercie SLS AMG.

Ciara
4 gwiazdki

Post 5 mar 2013, o 02:39

GT, WRX, GC8, STI. Ale wy mi tu miksujecie mózg :lol: . W razie czego bede polowac na GT/WRX a nie tam zadne wynalazki, kodery i takie tam :-p

Swoja droga porownanie Alana z tym Mercem SLS jest bardzo trafne :evilgrin:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 244 razy
Polubione posty: 523 razy

Post 5 mar 2013, o 11:23

O właśnie ja nie mam jakiejś tam Xsary... ja mam Xsarę VTS. Zupełnie inny model! Od Picasso to już żadna część nie pasuje :mrgreen: :lol:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 5 mar 2013, o 12:07

Ciara pisze:GT, WRX, GC8, STI. Ale wy mi tu miksujecie mózg :lol: . W razie czego bede polowac na GT/WRX a nie tam zadne wynalazki, kodery i takie tam :-p

Swoja droga porownanie Alana z tym Mercem SLS jest bardzo trafne :evilgrin:
Też mi się mózg lasuje jak czytam te wasze wywody o GC8, WRX, GT. To wygląda tak jakbyście sami nie wiedzieli czym jeździcie :-p

Ciara, jak się boisz panewki, to wchodź w audi, tam żadnych klęsk żywiołowych nie uświadczysz. Jak turbina kopci, to wrzucasz następną za 300-400zł i heja. No i w takim quattro z lat 90 możesz mieć 3wd (czyli torsen bądź blokada w dupie).

jdm
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: impreza gc8 jdm

Post 5 mar 2013, o 17:18

Ciara mam dla Ciebie furę pisz na PW!
Sliki w lecie, kolce w zimie zawsze wierny Subarynie :-)

jdm
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: impreza gc8 jdm

Post 5 mar 2013, o 17:19

Tak ogólnie od niedzieli 5 na minusie i śnieg, więc tankować fury i szykować się w góry! :-)
Sliki w lecie, kolce w zimie zawsze wierny Subarynie :-)

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 5 mar 2013, o 18:39

Alan, Alan, Alan! pisze:
cyqan pisze: Te dwa ostatnie to okrojone paździochy
bzdura. Nic nie jest okrojone. Trzeba na to patrzeć tak, że STI to inny, tunowany fabrycznie model.
GT/WRX jest najmocniejszą wersją imprezy.

STI to nie są trzy literki, które dodali japońce na zasadzie: a dodajmy coś fajnego, żeby pasowało do WRX. To jest właśnie nazwa tegoż nadwornego tunera.
Oczywiście, że jest okrojona. Pomijając fakt innych silników, hamulców, sprężyn, amorów, stabilizatorów, wahaczy, skrzyni biegów, układów chłodzenia, komputerów, układów dolotowych, wydechowych, innych prędkości obrotowych silników, innych przekładni kierowniczych, aż po takie akcenty jak szyby, maski, dachy, fotele, mechanizmów anten, klimatyzacje...

Tak na dzień dobry różnice w moich oczach laika.....
Tak więc uważam, że warto uświadamiać osoby niewtajemniczone, że Impreza Imprezie nie równa. Budowana z myślą o rajdach miała być p&p, ale na tym koniec. GT, czy WRX, sorry, ale to trochę mocniejsze rodzinne dupowozy dla mnie. Co z tego że ma 230 kunia jak osiąga to w górnym zakresie obrotów w dodatku połączony z tą żałosną skrzynią biegów z mega długą 1-ką i 2-ką i przekładnią kierowniczą jak w dużym fiacie, połączoną z mega wielką kierownicą.

Alan, Alan, Alan! pisze: Wg tego co mówisz Mercedes SLS jest okrojonym paździerzem, bo przecież jest w ofercie SLS AMG.
Z tego co mówię: AMG jest udoskonalonym SLS'em.
Natomiast WRX new age, czy GT jest okrojoną wersją dużo lepszych konstrukcji, które żółtki zrobiły lata wcześniej, ale z racji dopasowania się do popytu postanowili je "uszczuplić" oferując Klientowi kompromis, pomiędzy przystępną ceną, a samochodem sportowym, czy jak tam kiedyś pisałeś, samochodu dla Australijskich studentek :-p

Pozdr
Ostatnio zmieniony 5 mar 2013, o 23:07 przez cyqan, łącznie zmieniany 2 razy.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 mar 2013, o 18:42

cyqan pisze: Oczywiście, że jest okrojona. Pomijając fakt innych silników, hamulców, sprężyn, amorów, stabilizatorów, wahaczy, skrzyni biegów, układów chłodzenia, komputerów, układów dolotowych, wydechowych, innych prędkości obrotowych silników, innych przekładni kierowniczych, aż po takie akcenty jak szyby, maski, dachy, fotele, mechanizmów anten, klimatyzacje...

Poważnie? :o :o :o
Cholera ja myślałem, że to tylko konie. :mrgreen:

cyqan, za dużo pijesz chyba :mrgreen:

Jeszcze raz. Nic nie jest okrojone. STI powstaje z GT/WRX. Nikt nie twierdzi, że jest prawie takie samo, albo że po co przepłacać. Poczyta, poduma.

To nie było tak, że z Agr zrobili STi, a z tego wymontowali co cenniejsze, opierdzielili na tokijskim targu, a resztę wciskają jako GT.
All WRX sold between 1992 and 2000 have the beginning chassis code of GC8 sedan or GF8 hatchback;
In 1994, Subaru introduced Subaru Tecnica International (STI) versions of the Impreza WRX in Japan. These models were upgraded from the standard WRX in many categories, including blueprinted performance-tuned engines, transmissions, and suspensions. The STI versions of the Impreza were immensely successful in rallies and popular among street racers but were only sold in the Japanese market. Compared to the WRX, the STI had mostly mechanical modifications.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 mar 2013, o 18:58

cyqan pisze: połączoną z mega wielką kierownicą, której wielkość tłumaczy jedynie chęć zmniejszenia liczby jej obrotów.
nie wiem czy zauważyłeś, ale zwróć uwagę jak wsiądziesz do auta, że kierownica nie toczy się po obwodzie tylko obraca wokół osi ;-)
cyqan pisze: GT, czy WRX, sorry, ale to trochę mocniejsze rodzinne dupowozy dla
cholera, a już kupowałem klatkę i przeglądałem listę zgłoszeń w klasie WRC :mrgreen:

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 5 mar 2013, o 19:24

Alan, Alan, Alan! pisze: nie wiem czy zauważyłeś, ale zwróć uwagę jak wsiądziesz do auta, że kierownica nie toczy się po obwodzie tylko obraca wokół osi ;-)
Każdy swoje chwali, ale ciężko w tym przypadku przekonywać do lepsiejszości GT nad WRX, czy STI.
Nie mniej jednak na otarcie łez specjalnie dla Ciebie Remuś iście cygański i wśniowy prezent:

Obrazek

ODPOWIEDZ