booSTi pisze:Czarnuchowi chyba się spodobało w MTSie i zamierza tam spędzić zimę![]()
Zima w górach 2013/2014
- wojtas.
- 5 gwiazdek
- Auto: Impreza R 06,turbo dziadek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Zima w górach 2013/2014
bedzie dobrze, doczytalem juz o problemach sprzeglowych. Jednego nie kapuje - jesli dajesz tarcze grubszą o X mm i o tyle samo - X - staczasz kolo zamachowe - to co zyskujesz? Po mojemu - sprzeglo sie skonczy tak jak przy "normalnym ukladzie" , pomimo tego ze okladziny beda jeszcze grube. Uzyteczny zakres pracy sprzegla pozostaje chyba ten sam? To tylko takie moje przemyslenia - przez praktyków pewnie juz zweryfikowane niejednokrotnie. Przepraszam za OT
Pozdrawiam - wszystkich z mijanych po drodze su
Poszukuję - ciekawych pomysłów na iOS /Android
Poszukuję - ciekawych pomysłów na iOS /Android
brahu pisze:No właśnie walają się u brata w garażu jakieś 16 wypiaskowane, chyba na złom miały iść
No. Odwiedzajcie go czasem, bo ja mam za dalekowojtas. pisze: booSTi napisał(a):
Czarnuchowi chyba się spodobało w MTSie i zamierza tam spędzić zimę
co TY gadasz ???
hati, dobrze kminisz. Tarcze muszą być grubsze bo nabijane, nie napylane, stąd cały ambaras z tymi grubościami, ale Radzik mówi, że tak czy siak musi działać. Sprzęgło wraca do niego na przegląd, testy i wyrok.
wojtas., to jest bez sensu totalnie, ponieważ zwykłe sprzęgo Exedy do STi, które idzie na pierwszy montaż, wraz z N-grupowym dociskiem wytrzymuje spokojnie okolice 400KM
Wychodzi taniej i prościej.
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Ciekaw jestem jaki będzie finał tej historii, bo problem dość ciekawy.
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
- wojtas.
- 5 gwiazdek
No własnie czytałem żę Exedy robi robotę i pewnie kiedys założe taki zestaw,a pytam dlatego ze po zdjęciu skrzyni okazało się że mam właśnie spieka od R.eMTi pisze:wojtas., to jest bez sensu totalnie, ponieważ zwykłe sprzęgo Exedy do STi, które idzie na pierwszy montaż, wraz z N-grupowym dociskiem wytrzymuje spokojnie okolice 400KMWychodzi taniej i prościej.
wojtas., cena za nowe przystępna w sumie: http://allegro.pl/sprzeglo-exedy-oem-su ... 86063.html
Używki 500 zł.
A co się dokładnie u CIebie działo/dzieje, że skrzynia poszła w dół ?
Używki 500 zł.
Ostatnio zmieniony 25 lis 2013, o 18:58 przez ryjeks, łącznie zmieniany 1 raz.
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
- Auto: "22B" RX Colin
Ja i Colin już jesteśmy gotowi. Nokiany wskoczyły, chlapaki też. Zabawy trochę było, ale już gotowe. Jak by ktoś pytał, to śrubki poszły zwykłe. Już nie miałem ochoty jeździć po całym Wrocku. Teraz po prostu będę sobie z przypadku sprawdzał sklepy motoryzacyjne i jak trafię, to kupię i podmienię. No, może jeszcze do tych Faborów wpadnę, jak będę w okolicy.
Aha - jesteśmy gotowi na 98 %, bo jeszcze płyn zimowy, tylko żeby wskoczył płyn, to muszę pompkę spryskiwaczy reflektorów wymienić, a dziś już nie ogarnąłem. Jeszcze trzeba poświęcić chwilę Błękitnej dzisiaj, o ile pewien hrabia będzie w warsztacie

Aha - jesteśmy gotowi na 98 %, bo jeszcze płyn zimowy, tylko żeby wskoczył płyn, to muszę pompkę spryskiwaczy reflektorów wymienić, a dziś już nie ogarnąłem. Jeszcze trzeba poświęcić chwilę Błękitnej dzisiaj, o ile pewien hrabia będzie w warsztacie
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW

drogo, ja ostatnio dawałem 1350 ;)ryjeks pisze: cena za nowe przystępna w sumie
pawlaswrc, szacun, że chcesz Colinem przyatakować w paszczę potwora
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
eMTi, inflacja była 
Tu już za 1500: http://allegro.pl/sprzeglo-exedy-subaru ... 03563.html
Jeszcze 150 zł musze urwać
Tu już za 1500: http://allegro.pl/sprzeglo-exedy-subaru ... 03563.html
Jeszcze 150 zł musze urwać
Ostatnio zmieniony 25 lis 2013, o 19:13 przez ryjeks, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojtas.
- 5 gwiazdek
"Trójka" przy szybkiej zmianie czy to w górę czy w dół czasami wchodziłe ze zgrzytem,więc żeby nie czekać aż udeży boleśnie po kieszeni zdjeliśmy teraz i czekam na diagnozę!ryjeks pisze:wojtas., cena za nowe przystępna w sumie: http://allegro.pl/sprzeglo-exedy-oem-su ... 86063.html
Używki 500 zł.
wojtas., spiek nie chciał współpracować z 3 biegiem 
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
EDIT
Yyyy, coś nie poszło
Yyyy, coś nie poszło
Ostatnio zmieniony 25 lis 2013, o 19:29 przez pawlaswrc, łącznie zmieniany 1 raz.

pawlaswrc pisze: Ja i Colin już jesteśmy gotowi.
Ponoć już 17 minut temy byliście gotowi
- wojtas.
- 5 gwiazdek
Być może,jestem za szybki na spieka!!ryjeks pisze:wojtas., spiek nie chciał współpracować z 3 biegiem
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
Z tym atakowaniem, to wiesz jak jest - mnie wiecznie Wasze terminy nie pasują, no i jeszcze CB nie mam, ale "Zimę w mieście" czas zacząć. Choć może wreszcie w tym roku uda się wpaść w górki. Poza tym Błękitna jeszcze nie gotowa, no i nią raczej bym się nie odważyłeMTi pisze: pawlaswrc, szacun, że chcesz Colinem przyatakować w paszczę potwora![]()

wojtas. pisze: Być może,jestem za szybki na spieka!!
I wszystko w temacie
a do czego je se założysz pytam się?booSTi pisze: Jeszcze nie zmonsterniały?
ha! czyli nie będę musiał sam opisywać latarni pod tescopawlaswrc pisze: ale "Zimę w mieście" czas zacząć
bo jak Ty już wrzucasz 3, to Twoja skrzynia myśli, że jest jeszcze na "jedynce"wojtas. pisze: Być może,jestem za szybki na spieka!!
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
phiii, też mi coś, latarnie. Moja zeszłoroczna zdobycz, to Rondo Powstańców. Ślady na aucie do dziśbrahu pisze: latarni pod tesco
Chyba powoli bezcześcimy święty wątek, więc trzeba się zacząć gryźć w jęzory/paluchy

to fakt... OT po bandziepawlaswrc pisze: Chyba powoli bezcześcimy święty wątek, więc trzeba się zacząć gryźć w jęzory/paluchy
grubopawlaswrc pisze: Moja zeszłoroczna zdobycz, to Rondo Powstańców.
Ostatnio zmieniony 25 lis 2013, o 20:26 przez brahu, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojtas.
- 5 gwiazdek
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
U nas tym bardziej, ale utęsknione pierwsze białe płateczki już widziałemwojtas. pisze:a wracając do tematu to - NIE MA WARUNKÓW