Wrocławskie spociki
Re: Wrocławskie spociki
kris, to jeszcze się okaże, że trzeba będzie sędziów zabrać, co to byśmy się nie pozabijali
Tym razem trasę opracujemy na kompie, przed wyjazdem na tor, bo musi być 100% bezkolizyjna, jak ma być więcej fur 
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
- Auto: "22B" RX Colin
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Najpierw musisz zobaczyć czy będą Ci pasowały, bo jednak takie idealne nie są, a gdybym nie jechał na Rakietową, to możemy się jutro po 16 gdzieś spotkać.
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW

pawlaswrc, wpadaj koniecznie! Zdecydowanie wolałbym wiedzieć przed jazdą ile będzie osób, bo później ciężko będzie się porozliczać, ale na pewno coś wymyślimy
eMTi, a masz gdzieś mapkę toru?
Jeszcze tak na wszelki wypadek mój numer telefonu, gdyby coś komuś w ostatniej chwili wypadło, czy też wpadło do głowy: 602 702 083.
eMTi, a masz gdzieś mapkę toru?
Jeszcze tak na wszelki wypadek mój numer telefonu, gdyby coś komuś w ostatniej chwili wypadło, czy też wpadło do głowy: 602 702 083.
Dobra jak bedziesz to lookniemy. Moje nie sa jakies strasznie zniszczone ale no wyglada to nieestetycznie :D Wpadaj nie marudz, poogladamy sobie twojego potwora ;)pawlaswrc pisze:![]()
![]()
![]()
Najpierw musisz zobaczyć czy będą Ci pasowały, bo jednak takie idealne nie są, a gdybym nie jechał na Rakietową, to możemy się jutro po 16 gdzieś spotkać.
Ja będę na zimówkach i nie zamierzam ich oszczędzać :) A ślisko będzie na pewno. Maciek plisss pomóż nam ustawić tor :)
kraftpol, nie powinno być raczej problemu. Na kropce jest też kilku chętnych, więc byłoby pewnie 8-10 samochodów.
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
myślę, że Twoje zimówki spiszą się lepiej, niż moje RE070.. Ale zmienię chyba dopiero po WOŚP, na które oczywiście się wybierasz?
@lbert i kris też będą, może jeszcze kilka osób. - mówię oczywiście o WOŚP.
Ja postaram się coś pomyśleć nad trasą.. Myślałem jeszcze, aby może przygotować 2 warianty trasy, w zależności od warunków. Jak by było relatywnie sucho i przyczepnie, to trasa normalna, a jak będzie mokro, to driftowa
Tak żeby bez napiny bokami polatać....
Ja postaram się coś pomyśleć nad trasą.. Myślałem jeszcze, aby może przygotować 2 warianty trasy, w zależności od warunków. Jak by było relatywnie sucho i przyczepnie, to trasa normalna, a jak będzie mokro, to driftowa
kraftpol, oczywiście, że tak!
Trochę nas będzie
Na kropce Krzysztal zaproponował peiwn setup trasy, eMTi też będzie cos opracowywał
Trasa musi być bezkolizyjna i nie może przebiegac przez białą matę poslizgową.
Jeszcze raz przypominam, że ważne jest, żeby wszyscy byli najpóźniej o 8 na parkingu pod torem.
Pojawił sie problem taki, że możemy nie mieć do dyspozycji pachołków... Czy ktoś z Was może ma i mógłby ewentualnie przywieźć? Jeżeli nie to najwyżej cos pokombinujemy na miejscu z opon.
Trochę nas będzie
Na kropce Krzysztal zaproponował peiwn setup trasy, eMTi też będzie cos opracowywał
Jeszcze raz przypominam, że ważne jest, żeby wszyscy byli najpóźniej o 8 na parkingu pod torem.
Pojawił sie problem taki, że możemy nie mieć do dyspozycji pachołków... Czy ktoś z Was może ma i mógłby ewentualnie przywieźć? Jeżeli nie to najwyżej cos pokombinujemy na miejscu z opon.
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
Będę na 99%
Do Zo 

dobra, na kropce już wrzucałem, kopiuję tutaj:
Dobra misie malinowe, coś tam pobazgroliłem, trochę tego wyszło... Można by jeszcze element w drugiej połowie trasy jeszcze zmodyfikować w co najmniej 3 sposoby, ale mi się już rysować nie chce
Warianty są pogrupowane, na początku macie różnice w początku, potem w sekcji środkowej, a na końcu różne warianty końca. Ja osobiście myślałem, żeby na rondzie zrobić beczkę, co to byśmy mogli poćwiczyć element obrotu o 360st, jak na karowej, ale co po niektórzy nie mają ponoć ręcznego, więc sobie darowałem :P Możecie też zrobić jeszcze jakiś mix z poniższych wersji. Wjazdu na start i metę bym nie ruszał, bo to jedyna bezpieczna opcja. Praktycznie po ostatniej nawijce na betonkę odpuszczamy całkowicie, żeby na spokojnie dotoczyć się na placyk. Wylatywanie z ronda po skosie odpada, bo nie będzie jak się zhamować przed placykiem, a tam może być tłoczno. Trasa nie może mieć ani elementów przecinających się, ani fragmentów biegnących jeden tuż obok drugiego w przeciwnym kierunku, ani jeden fragment nie może być pod kątem prostym do drugiego - to na wypadek, jakby komuś nawaliły heble i wleciałby komuś tuż przed maskę. Generalnie trasę konfigurujcie tak, aby podczas ewentualnego zwiedzania pobocza nie dać komuś niespodziewanie buzi
No to wy sobie myślcie, a ja idę jeść. Niech to też ktoś wydrukuje, bo ja nie mam jak.
poniżej miniaturka, a na końcu link do pliku, bo jest za duży, żeby się zmieścił na forum.
http://dl.dropbox.com/u/12744128/trasy.jpg
Dobra misie malinowe, coś tam pobazgroliłem, trochę tego wyszło... Można by jeszcze element w drugiej połowie trasy jeszcze zmodyfikować w co najmniej 3 sposoby, ale mi się już rysować nie chce
No to wy sobie myślcie, a ja idę jeść. Niech to też ktoś wydrukuje, bo ja nie mam jak.
poniżej miniaturka, a na końcu link do pliku, bo jest za duży, żeby się zmieścił na forum.
http://dl.dropbox.com/u/12744128/trasy.jpg
dobra, po wspólnej konsultacji wypracowaliśmu kompromis. Ta trasa jest najbezpieczniejsza i najbardziej wypośrodkowana między techniczną a szybką. Wkuwać na pamięć, jutro kartkówka
http://dl.dropbox.com/u/12744128/finalna.jpg
http://dl.dropbox.com/u/12744128/finalna.jpg
Dzieki wszystkim za dobra organizacje. Super sie jezdzilo. Wszyscy sprawnie ogarniali ;)
Teraz czakamy na biale ;)
eMTI dzieki za przejazd na prawym... Zazdroszcze umiejetnosci i samochodu
pawlaswrc - dzieki za poratowanie "gumą"
masz piwko ;)
Teraz czakamy na biale ;)
eMTI dzieki za przejazd na prawym... Zazdroszcze umiejetnosci i samochodu
pawlaswrc - dzieki za poratowanie "gumą"
ojtamojtam, fura sama jedziePavel pisze: Zazdroszcze umiejetnosci i samochodu
było miło, zapraszamy do oleśnicy, będzie jeszcze grubiej
Dopiero dziś wszedłem na forum - w sobotę było baaaaardzo fajnie - cieszę się, że tylu nas było! Myślę, że warto by było np raz w miesiącu urządzać podobny spot! Co wy na to? :-D
Mam nadzieję, że do zobaczenia w niedzielę! Mi się coś popsuło... Nie wiem czy od tego mojego zwiedzania trawników i niekontrolowanych obrotów 180st. połączonych z dość drastycznym gaszeniem silnika nie przeskoczył mi rozrząd... Turbo pompuje dobrze, nawet trochę ponad dobrze, a mocy jakoś brak... zwłaszcza powyżej 4000 obrotów... Mam jeszcze kilka dni na naprawę, więc liczę na to, że w niedzielę pojadę
Mam nadzieję, że do zobaczenia w niedzielę! Mi się coś popsuło... Nie wiem czy od tego mojego zwiedzania trawników i niekontrolowanych obrotów 180st. połączonych z dość drastycznym gaszeniem silnika nie przeskoczył mi rozrząd... Turbo pompuje dobrze, nawet trochę ponad dobrze, a mocy jakoś brak... zwłaszcza powyżej 4000 obrotów... Mam jeszcze kilka dni na naprawę, więc liczę na to, że w niedzielę pojadę
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
Panowie - umyliscie już furki? Ja jeszcze nie zdążyłem i ludzie na mieście patrzą jak bym co najmniej w barwach SWRT jeździł
Aha, a na kropce Tomek Śliwa ogłosił, że WOŚP w Oleśnicy nie będzie!!!!
Aha, a na kropce Tomek Śliwa ogłosił, że WOŚP w Oleśnicy nie będzie!!!!

no wiem, lipa straszna, zaraz to będę nagłaśniał tutaj. No nic, trzeba stanąć na wysokości zadania i pojechać na niskie łąki
Jak już pawlaswrc wspomniał, wojsko się wypięło i nie udostępni terenu za darmo. Wobec czego imprezy w Oleśnicy nie będzie. Tak więc wszystkich chętnych, którzy chcieli wpaść (czy to jako uczestnicy, czy widzowie) zapraszam na Niskie Łąki:
http://rallyonline.pl/ind...=pnews&&s=35370
http://niskielaki.com.pl/event/view/37/info
http://rallyonline.pl/ind...=pnews&&s=35370
http://niskielaki.com.pl/event/view/37/info
No my z krisem sie na myjce spotkalismy po spocie :D
Widzimy sie na Niskich - przyjade popatrzec
kris82 - ogarniaj sprzet mam nadzieje, ze nic powaznego... GT'ki to twarde sztuki!
Widzimy sie na Niskich - przyjade popatrzec
kris82 - ogarniaj sprzet mam nadzieje, ze nic powaznego... GT'ki to twarde sztuki!
Pavel, Ty nie patrz, tylko bierz udział! 
10 zmieniam amorki i powiedzialem sobie ze juz tych nie bede katowal wiecej bo jeszcze do Marka nie dojade... :DeMTi pisze:Pavel, Ty nie patrz, tylko bierz udział!
Robi się białooo
Wybieram się na lekkie przeszuranie parkingów w okolicy bielan, ma ktoś ochotę?
toż to wszystko od razu spłynęło...
- hemi112
- 5 gwiazdek
- Auto: Były: Justy, szutrowy killer GF, jest perełeczka GC
- Polubione posty: 13 razy
jak wiecie mamy pomysł z Igim na grillowo-integracyjna pojeżdżawkę na naszym lotnisku (lotnisko krzywa 10km od bolesławca,przy autostradzie tam gdzie jest KFC,ok 60km od granicy,z legnicy jakies 30km),mamy wolny pas startowy,ponad 30 pachołków i chęci do bezpiecznej (brak niepotrzebnych ludzi,którym będzie przeszkadzać warczenie silników czy tez innych krawężnikowo-dziurowych atrakcji) zabawy autem :D
na nastepny tydzień zapowiadaja mniejszy mróz ,ale ma sypnąc sniegiem!!
Jesli cos spadnie ,sie utrzyma i będzie po czym jeździć to proponuje SOBOTA 11.02.2012r.
a jak nic nie spadnie i będzie fajna pogoda (względnie ciepło i bez opadów) to też można by się spotkac na małym spociku;)
na nastepny tydzień zapowiadaja mniejszy mróz ,ale ma sypnąc sniegiem!!
Jesli cos spadnie ,sie utrzyma i będzie po czym jeździć to proponuje SOBOTA 11.02.2012r.
a jak nic nie spadnie i będzie fajna pogoda (względnie ciepło i bez opadów) to też można by się spotkac na małym spociku;)
kiedy człowiek naprawdę chce żyć,to medycyna jest bezsilna:)