Wrocławskie spociki

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
ODPOWIEDZ
eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: Wrocławskie spociki

Post 30 gru 2011, o 00:17

kris, to jeszcze się okaże, że trzeba będzie sędziów zabrać, co to byśmy się nie pozabijali ;-) Tym razem trasę opracujemy na kompie, przed wyjazdem na tor, bo musi być 100% bezkolizyjna, jak ma być więcej fur :idea:

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: "22B" RX Colin
Polubione posty: 0

Post 30 gru 2011, o 00:18

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Najpierw musisz zobaczyć czy będą Ci pasowały, bo jednak takie idealne nie są, a gdybym nie jechał na Rakietową, to możemy się jutro po 16 gdzieś spotkać.
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW
Obrazek

kris82
2 gwiazdki
Auto: GT '99

Post 30 gru 2011, o 00:26

pawlaswrc, wpadaj koniecznie! Zdecydowanie wolałbym wiedzieć przed jazdą ile będzie osób, bo później ciężko będzie się porozliczać, ale na pewno coś wymyślimy :-)
eMTi, a masz gdzieś mapkę toru?
Jeszcze tak na wszelki wypadek mój numer telefonu, gdyby coś komuś w ostatniej chwili wypadło, czy też wpadło do głowy: 602 702 083.

kraftpol
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: sti ra

Post 30 gru 2011, o 02:38

Ja mógłbym się dolaczyć ?

Pavel
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Było: SI GT MY00

Post 30 gru 2011, o 10:00

pawlaswrc pisze::mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Najpierw musisz zobaczyć czy będą Ci pasowały, bo jednak takie idealne nie są, a gdybym nie jechał na Rakietową, to możemy się jutro po 16 gdzieś spotkać.
Dobra jak bedziesz to lookniemy. Moje nie sa jakies strasznie zniszczone ale no wyglada to nieestetycznie :D Wpadaj nie marudz, poogladamy sobie twojego potwora ;)
A R C H I T E K T U R A
P R O J E K T Y
W I Z U A L I Z A C J E

http://pawelosmak.com

krzysiek
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Impreza WRX blue

Post 30 gru 2011, o 18:52

Ja będę na zimówkach i nie zamierzam ich oszczędzać :) A ślisko będzie na pewno. Maciek plisss pomóż nam ustawić tor :)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 gru 2011, o 18:53

kraftpol, nie powinno być raczej problemu. Na kropce jest też kilku chętnych, więc byłoby pewnie 8-10 samochodów.
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

krzysiek
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Impreza WRX blue

Post 30 gru 2011, o 18:53

kraftpol, wpadaj. Im więcej tym lepiej

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 gru 2011, o 18:55

myślę, że Twoje zimówki spiszą się lepiej, niż moje RE070.. Ale zmienię chyba dopiero po WOŚP, na które oczywiście się wybierasz? :evilgrin: @lbert i kris też będą, może jeszcze kilka osób. - mówię oczywiście o WOŚP.

Ja postaram się coś pomyśleć nad trasą.. Myślałem jeszcze, aby może przygotować 2 warianty trasy, w zależności od warunków. Jak by było relatywnie sucho i przyczepnie, to trasa normalna, a jak będzie mokro, to driftowa 8-) Tak żeby bez napiny bokami polatać....

kris82
2 gwiazdki

Post 30 gru 2011, o 18:59

kraftpol, oczywiście, że tak! :-)
Trochę nas będzie :thumb:
Na kropce Krzysztal zaproponował peiwn setup trasy, eMTi też będzie cos opracowywał :-) Trasa musi być bezkolizyjna i nie może przebiegac przez białą matę poslizgową.
Jeszcze raz przypominam, że ważne jest, żeby wszyscy byli najpóźniej o 8 na parkingu pod torem.
Pojawił sie problem taki, że możemy nie mieć do dyspozycji pachołków... Czy ktoś z Was może ma i mógłby ewentualnie przywieźć? Jeżeli nie to najwyżej cos pokombinujemy na miejscu z opon.

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 gru 2011, o 20:59

Będę na 99% :evilgrin: :thumb: Do Zo :evilgrin:
Obrazek

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 gru 2011, o 22:12

dobra, na kropce już wrzucałem, kopiuję tutaj:

Dobra misie malinowe, coś tam pobazgroliłem, trochę tego wyszło... Można by jeszcze element w drugiej połowie trasy jeszcze zmodyfikować w co najmniej 3 sposoby, ale mi się już rysować nie chce :mrgreen: Warianty są pogrupowane, na początku macie różnice w początku, potem w sekcji środkowej, a na końcu różne warianty końca. Ja osobiście myślałem, żeby na rondzie zrobić beczkę, co to byśmy mogli poćwiczyć element obrotu o 360st, jak na karowej, ale co po niektórzy nie mają ponoć ręcznego, więc sobie darowałem :P Możecie też zrobić jeszcze jakiś mix z poniższych wersji. Wjazdu na start i metę bym nie ruszał, bo to jedyna bezpieczna opcja. Praktycznie po ostatniej nawijce na betonkę odpuszczamy całkowicie, żeby na spokojnie dotoczyć się na placyk. Wylatywanie z ronda po skosie odpada, bo nie będzie jak się zhamować przed placykiem, a tam może być tłoczno. Trasa nie może mieć ani elementów przecinających się, ani fragmentów biegnących jeden tuż obok drugiego w przeciwnym kierunku, ani jeden fragment nie może być pod kątem prostym do drugiego - to na wypadek, jakby komuś nawaliły heble i wleciałby komuś tuż przed maskę. Generalnie trasę konfigurujcie tak, aby podczas ewentualnego zwiedzania pobocza nie dać komuś niespodziewanie buzi :lol:

No to wy sobie myślcie, a ja idę jeść. Niech to też ktoś wydrukuje, bo ja nie mam jak.

poniżej miniaturka, a na końcu link do pliku, bo jest za duży, żeby się zmieścił na forum.

http://dl.dropbox.com/u/12744128/trasy.jpg
Załączniki
thumb.jpg

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 31 gru 2011, o 00:02

dobra, po wspólnej konsultacji wypracowaliśmu kompromis. Ta trasa jest najbezpieczniejsza i najbardziej wypośrodkowana między techniczną a szybką. Wkuwać na pamięć, jutro kartkówka :mrgreen:

http://dl.dropbox.com/u/12744128/finalna.jpg

Pavel
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 31 gru 2011, o 12:55

Dzieki wszystkim za dobra organizacje. Super sie jezdzilo. Wszyscy sprawnie ogarniali ;)

Teraz czakamy na biale ;)

eMTI dzieki za przejazd na prawym... Zazdroszcze umiejetnosci i samochodu :mrgreen:
pawlaswrc - dzieki za poratowanie "gumą" :mrgreen: masz piwko ;)
A R C H I T E K T U R A
P R O J E K T Y
W I Z U A L I Z A C J E

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 31 gru 2011, o 22:42

Pavel pisze: Zazdroszcze umiejetnosci i samochodu
ojtamojtam, fura sama jedzie :-p
było miło, zapraszamy do oleśnicy, będzie jeszcze grubiej :evilgrin:

kris82
2 gwiazdki

Post 3 sty 2012, o 14:57

Dopiero dziś wszedłem na forum - w sobotę było baaaaardzo fajnie - cieszę się, że tylu nas było! Myślę, że warto by było np raz w miesiącu urządzać podobny spot! Co wy na to? :-D
Mam nadzieję, że do zobaczenia w niedzielę! Mi się coś popsuło... Nie wiem czy od tego mojego zwiedzania trawników i niekontrolowanych obrotów 180st. połączonych z dość drastycznym gaszeniem silnika nie przeskoczył mi rozrząd... Turbo pompuje dobrze, nawet trochę ponad dobrze, a mocy jakoś brak... zwłaszcza powyżej 4000 obrotów... Mam jeszcze kilka dni na naprawę, więc liczę na to, że w niedzielę pojadę :->

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 sty 2012, o 15:54

Panowie - umyliscie już furki? Ja jeszcze nie zdążyłem i ludzie na mieście patrzą jak bym co najmniej w barwach SWRT jeździł :giggle:
Aha, a na kropce Tomek Śliwa ogłosił, że WOŚP w Oleśnicy nie będzie!!!!
Obrazek

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 sty 2012, o 16:02

no wiem, lipa straszna, zaraz to będę nagłaśniał tutaj. No nic, trzeba stanąć na wysokości zadania i pojechać na niskie łąki

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 sty 2012, o 16:23

Jak już pawlaswrc wspomniał, wojsko się wypięło i nie udostępni terenu za darmo. Wobec czego imprezy w Oleśnicy nie będzie. Tak więc wszystkich chętnych, którzy chcieli wpaść (czy to jako uczestnicy, czy widzowie) zapraszam na Niskie Łąki:

http://rallyonline.pl/ind...=pnews&&s=35370
http://niskielaki.com.pl/event/view/37/info

Pavel
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 3 sty 2012, o 17:14

No my z krisem sie na myjce spotkalismy po spocie :D

Widzimy sie na Niskich - przyjade popatrzec ;-)

kris82 - ogarniaj sprzet mam nadzieje, ze nic powaznego... GT'ki to twarde sztuki!
A R C H I T E K T U R A
P R O J E K T Y
W I Z U A L I Z A C J E

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 sty 2012, o 17:28

Pavel, Ty nie patrz, tylko bierz udział! :-)

Pavel
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 3 sty 2012, o 17:45

eMTi pisze:Pavel, Ty nie patrz, tylko bierz udział! :-)
10 zmieniam amorki i powiedzialem sobie ze juz tych nie bede katowal wiecej bo jeszcze do Marka nie dojade... :D
A R C H I T E K T U R A
P R O J E K T Y
W I Z U A L I Z A C J E

Lafoo
0 gwiazdek

Post 21 sty 2012, o 22:06

Robi się białooo :-) Wybieram się na lekkie przeszuranie parkingów w okolicy bielan, ma ktoś ochotę?

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 sty 2012, o 12:58

toż to wszystko od razu spłynęło...

hemi112
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Były: Justy, szutrowy killer GF, jest perełeczka GC
Polubione posty: 13 razy

Post 4 lut 2012, o 01:49

jak wiecie mamy pomysł z Igim na grillowo-integracyjna pojeżdżawkę na naszym lotnisku (lotnisko krzywa 10km od bolesławca,przy autostradzie tam gdzie jest KFC,ok 60km od granicy,z legnicy jakies 30km),mamy wolny pas startowy,ponad 30 pachołków i chęci do bezpiecznej (brak niepotrzebnych ludzi,którym będzie przeszkadzać warczenie silników czy tez innych krawężnikowo-dziurowych atrakcji) zabawy autem :D

na nastepny tydzień zapowiadaja mniejszy mróz ,ale ma sypnąc sniegiem!!

Jesli cos spadnie ,sie utrzyma i będzie po czym jeździć to proponuje SOBOTA 11.02.2012r.

a jak nic nie spadnie i będzie fajna pogoda (względnie ciepło i bez opadów) to też można by się spotkac na małym spociku;)
kiedy człowiek naprawdę chce żyć,to medycyna jest bezsilna:)

ODPOWIEDZ