czy ktoś użyczy mi samochodu na test STi?

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
radxcell
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: LIttle Red Riding Fiesta
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: czy ktoś użyczy mi samochodu na test STi?

Post 11 maja 2009, o 19:54

esilon pisze:radxcell, właściciele Sti dozują sobie starannie upalanie, kupuja specjalnie na takie okazje opony, dmuchaja i chuchaja na silniczki aby sie nie przegrzały a Ty chcesz od razu trzy godziny naparzać takie auto ,
ja prosze o gwiazdkę z nieba juz ze 20 lat i nic, ale nie zrażaj sie

moim zdaniem zacząłes od d. strony, jakby nie patrzec temat na bloga i tak masz
tematow mam wiecej niz czasu zeby je opisywac. mam jakies 60Kb czystego ascii zapisane pomyslami i szkicami artkow.

ale tu nie o to idzie.

panowie, czytajcie ze zrozumieniem. 3h chce jezdzic, a poupalac chwile. gdzie ja napisalem ze 3h chce katowac Subarke? :) tam bylo napisane trochę upalić

poza tym, STi to ideał. WRX tyż pikny.

pozdr, rdx

radxcell
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 11 maja 2009, o 19:55

Piter 35 pisze:Ależ skąd :giggle:
oczywiscie ze nie. tutaj ironia wybiegła zza rogu z wyraźnym zamiarem kopnięcia mnie w tyłek. dobrze że się uchyliłem... :)

pozdr, rdx

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 11 maja 2009, o 19:55

radxcell, no to prościej: przyjedź na jakieś spotkanko forumowe, poznaj ludzi, daj się poznac, może ktos zaryzykuje ;-)

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 11 maja 2009, o 19:56

Esi dasz poupalać Forkiem :?: :giggle:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

esilon
6 gwiazdek

Post 11 maja 2009, o 19:57

Kruszyn, Tobie ?

musze sie zastanowić :giggle:

radxcell
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 11 maja 2009, o 19:58

EterycznyŻołądź pisze:Ja bym powiedział, że właścicieli. :whistle:
oj kolego. Ty chyba nie po nauki tu przysieł a ino co by dostać po pysku :lol:

a tak poważnie, ad personam? na tym etapie dyskusji? co Cię tak mocno boli, moze cos pomozemy?

pozdr, rdx

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 11 maja 2009, o 19:58

Koledzy!

To nie jest do końca tak. W KAZDEJ marce samochodu znajdą się debile, którzy dorwali sie do auta, jak nie porównując małpa do brzytwy!!!!!
Ten facet z filmiku jest palantem, który dostał nieodpowiedni samochód w swoje ręce.
Stąd rodzą się aksjomaty, że użytkownicy bmw to półgłówki, dresy, karki, etc. Inni użytkownicy bmw będa zgrzytać zębami, że kolejny chwast potwierdza zasadę.
Pamiętacie filmik o pojeżdżawce w subarynie z Wałbrzycha i święte(lub udawane) oburzenie na " . "

Ta panna z Voyagera, którego fotę na drzewie wkleilem, to była mądra, żeby tak naginać na mokrym?
Nie!
Dolce far niente ;-)

radxcell
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 11 maja 2009, o 19:59

esilon pisze:radxcell, no to prościej: przyjedź na jakieś spotkanko forumowe, poznaj ludzi, daj się poznac, może ktos zaryzykuje ;-)
piękna rada. dziękuję, faktycznie jest to pomysł, choć dużo bardziej czasochłonny.

pozdr, rdx

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 maja 2009, o 20:01

esilon pisze: Kruszyn, Tobie ?

musze sie zastanowić :giggle:

No mi a komu ....artykuł napiszę o najszybszym kieleckim Forku :giggle:

radxcell
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 11 maja 2009, o 20:02

FUX pisze:Stąd rodzą się aksjomaty, że użytkownicy bmw to półgłówki, dresy, karki, etc.
ależ przecież są. jestem, to wiem ;)

pozdr, rdx

ps. po prostu nie mogłem się powstrzymać :)

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 maja 2009, o 20:05

radxcell, Ty prowadziłeś na filmie z YT :?: :giggle:

esilon
6 gwiazdek

Post 11 maja 2009, o 20:06

Kruszyn pisze: artykuł napiszę o najszybszym kieleckim Forku

to musisz gadać z kims innym, mój nie jest najszybszy :whistle:

ale próbuj próbuj , kolor ładny jest, prawda ?

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 maja 2009, o 20:07

Wiedziałem ,ze nie podejmiesz rękawicy :giggle:

radxcell
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 11 maja 2009, o 20:10

Kruszyn pisze:radxcell, Ty prowadziłeś na filmie z YT :?: :giggle:
jesli masz na mysli Czechy, to moje umiejetności są niewystarczajace jak na razie, zeby bezpiecznie z taka predkością pojechać. moze jeszcze się nauczę.

jesli masz na mysli na przyklad http://miniurl.pl/poslizg (też YT), to tak. :)

pozdr, rdx

esilon
6 gwiazdek

Post 11 maja 2009, o 20:12

Kruszyn pisze: Wiedziałem ,ze nie podejmiesz rękawicy

nie rozumiem, znaczy sie co ? ścigamy się ,ja w Twoim legacku a Ty moim forkiem po Wawie ?

Ok tylko Wawy nie znam a mapy z Garmina nie zaktualizowałem choc prosiła :mrgreen:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 maja 2009, o 20:15

Po wawie to Yariską Cię objadę :giggle:

adam.str
2 gwiazdki
Auto: GiejTek

Post 11 maja 2009, o 20:17

gość z filmiku pojechał w las na zamkniętym torze, gdzie zapewne na torze uczył się jeździć, więc nie rozumiem zdania: "dlaczego nie należy wyjeżdżać na tor jeżeli nie umie się jeździć”
chwała kolesiowi za to, że na publicznej drodze tak nie zrobił i nie skończył na przystanku z dziećmi czekającymi na autobus do szkoły.
Ale zawsze fajniej na jakimś blogu napisać że koleś jadący jak idiota beemką jest kozak, a inny co próbował w bezpiecznym miejscu i nie wyszło jest debilem.

radxcell
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 11 maja 2009, o 20:21

adam.str pisze:gość z filmiku pojechał w las na zamkniętym torze, gdzie zapewne na torze uczył się jeździć, więc nie rozumiem zdania: "dlaczego nie należy wyjeżdżać na tor jeżeli nie umie się jeździć”
chwała kolesiowi za to, że na publicznej drodze tak nie zrobił i nie skończył na przystanku z dziećmi czekającymi na autobus do szkoły.
imho nawet na torze trzeba sobie manewry dozować. tor jest po to - popraw mnie jesli sie myle - zeby bezpiecznie cwiczyc manewry przy wiekszych predkosciach, bo jest trawa, lagodne pobocze itp.

a tutaj gosc ewidentnie przegial, bo nie dosc ze wylecial z toru to jeszcze pokonal kawal łąki zeby wjechac w las. niszczac sobie przy okazji drogie auto.

poniewaz nie do konca rozumiem, co on zle zrobil (jako ze podstawowe bledy pokazuje ponizej na moim przykladzie i one koncza sie zupelnie inaczej), jednym z mozliwych do wyciagniecia wnioskow jest ze dal w szpule kompletnie nie przygotowany na to, jak moze zareagowac samochod i spanikowal.

mam nadzieje, ze to wyjasnia moj punkt widzenia. :)

pozdr, rdx

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 11 maja 2009, o 20:23

Ależ blog, dodaje do ulubionych. :mrgreen:
Obrazek

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 11 maja 2009, o 20:24

Kruszyn, masz za wolny samochód. Mnie sam kierownicę wciskał, tak się chciał pochwalić, aż mi ciężko było odmawiać. :mrgreen:

radxcell pisze: oj kolego. Ty chyba nie po nauki tu przysieł a ino co by dostać po pysku :lol:
Dlaczego mówisz o sobie w drugiej osobie? :? Ja tu jestem od lat, ty tu przyszedłeś. :whistle:

Powiem ci tak z grubej rury, bo inni się trochę boją, a ja i tak dawno zaprzepaściłem swoje dobre wychowanie. Przychodzisz tu mając bmw dizel jak dobrze rozumiem, ale nazywasz je Mką (tutaj na osoby mające WRXa z naklejkami STi patrzą jak na idiotów). Później załączasz wątpliwe wyczyny i tłumaczysz, że to "przeginanie pały" nie jest przeginaniem pały, a do tego chcesz pojeździć cudzym, droższym i szybszym autem. Przy okazji tłumaczysz, że ty tak nie jeździsz, ale tylko dlatego, że nie umiesz. Tutaj siedzą same racjonalizatorskie pierniki (poza jednym osiołkiem), które jeżdżą przepisowo lub prawie, uważające, że jak się nie umie jeździć to trzeba się uczyć koniecznie na torze (z czego ty się śmiejesz), a nie na ulicy.

adam.str
2 gwiazdki
Auto: GiejTek

Post 11 maja 2009, o 20:24

radxcell pisze: imho nawet na torze trzeba sobie manewry dozować. tor jest po to - popraw mnie jesli sie myle - zeby bezpiecznie cwiczyc manewry przy wiekszych predkosciach, bo jest trawa, lagodne pobocze itp.

a tutaj gosc ewidentnie przegial, bo nie dosc ze wylecial z toru to jeszcze pokonal kawal łąki zeby wjechac w las. niszczac sobie przy okazji drogie auto.

poniewaz nie do konca rozumiem, co on zle zrobil (jako ze podstawowe bledy pokazuje ponizej na moim przykladzie i one koncza sie zupelnie inaczej), jednym z mozliwych do wyciagniecia wnioskow jest ze dal w szpule kompletnie nie przygotowany na to, jak moze zareagowac samochod i spanikowal.

może w RWD nie odpuścił gazu w poślizgu, jak piszesz poniżej że powinien :giggle: :giggle:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 11 maja 2009, o 20:32

radxcell, wyjdź z tej swojej nory, przestań bredzić na pms :mrgreen:, przyjedź na jakieś Chlejady albo inne forumowe upalanie i kontakt z STi z całą pewnością stanie się łatwiejszy... (niekoniecznie realny) :razz: .

Piszesz na swoim blogu "Samochód bardzo podobny do M3 z punktu widzenia kierowania i momentu obrotowego.". Chcesz powiedzieć, że Twój diesel ma podobny przebieg momentu obrotowego jak M3... ? :cofee:

Fajnie, że lubisz upalać (takie założenie). Rozgość się tutaj, nie napinaj się zazbytnio, wpadnij od czasu do czasu na jakieś forumowe spożywanie (czy to obiadu czy też mozelskiego wina ;-) ) a tematów do dyskusji o motoryzacji i wszytskich podobnych Ci nie brakuje. I jak to mawiają analitycy giełdowi albo zostaniesz albo nie... 8-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło
Polubione posty: 1 raz

Post 11 maja 2009, o 20:32

radxcell pisze:
esilon pisze:radxcell, no to prościej: przyjedź na jakieś spotkanko forumowe, poznaj ludzi, daj się poznac, może ktos zaryzykuje ;-)
piękna rada. dziękuję, faktycznie jest to pomysł, choć dużo bardziej czasochłonny.

pozdr, rdx
redxcell, nie wiem skąd jesteś, ale najlepszy według mnie pomysł to pojawić się kiedyś na SJS, na torze w Kielcach. Równo, bezpiecznie nawet jak się lekko przeholuje. Zawsze znajdzie się GT, WRX i oczekiwany przez Ciebie STI. Na prawym, na szkoleniu zawsze możesz posiedzieć. Może ktoś się skusi i da Ci chwilę pojeździć :roll: Wiesz jak jest każdy chucha i dmucha jak Esilon napisał. Z vibowitem ostatnio na SJS na chwilę się zamieniłem, ale jemu ufam. Mało tego byliśmy już po 3-4 godzinach i podjar na wyrżnięcie gdzieś w bandę albo w las lekko opadł :-) Ale tak ogólnie to prędzej bym żonę... dobra nie kończę, bo mnie zlinczują :-d
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

minimus
5 gwiazdek
Auto: kiedyś OBK MY06 2.5L

Post 11 maja 2009, o 20:39

radxcell, masz prawko?

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 11 maja 2009, o 20:42

mały 5150 pisze:Ale tak ogólnie to prędzej bym żonę... dobra nie kończę, bo mnie zlinczują :-d
Ale ja też wychodzę z takiego samego zdania. Baby, szczoteczki do zębów i auta się nie użycza innym. ;-)

No może od tego ostatniego czasem robię wyjątki, ale baaaardzo nieliczne i tylko w stosunku do dosłownie paru osób, co do których mam zaufanie i co najważniejsze znam ich umiejętności.

ODPOWIEDZ