Rajdy 2008
- pablonas
- 5 gwiazdek
- Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
Dokładnie tak. Ale to nie wszystko.Vert pisze: ale wcale nie jest powiedziane ze jak by wsiad do subaraka to by tak ogarnol.jednak predkosci sa mega rozne.
Każdy kto ganiał kaszlem w amatorkach potwierdzi moje słowa. Żeby maluch przy takiej prędkości wjechał (i wyjechał ;) ) z zakrętu MUSI zostać tak rzucony. Ze względu na małą masę przodu auta, koła skrętne mają nikłą przyczepność i przy większej prędkości samo skręcenie spowoduje prześliczną, książkową podsterowność :)
Z moich jazd kaszlem pamiętam, że 90% wszelkich trudniejszych zakrętów brało się na zasadzie: kiera w drugą stronę, bieg w dół i strzał ze sprzęgła. Po czym autko jechało ślicznie bokiem najpierw w jedną a później w drugą stronę i można było się ładnie wpisać w zakręt

- Interceptor
- 3 gwiazdki
- Polubił: 0
- Marko Rally
- 2 gwiazdki
- Auto: Impreza WRC (w planach)
-
samochodzik
- 1 gwiazdka
- Marko Rally
- 2 gwiazdki
Autoklub:
Lider mistrzostw świata, Sebastien Loeb stracił 3,5 minuty na czwartym odcinku specjalnym Rajdu Szwedzkiego, 22-kilometrowym Mangen. C4-ka dachowała 19,8 km od startu, docierając do mety z wgniecionym dachem i urwanym skrzydłem.
- To był lewy zakręt - opowiadał Sebastien. - Koło znalazło się za blisko bandy i postawiło mnie bokiem. Wykonaliśmy jeden obrót przez dach. Teraz nie mam sprzęgła. Spróbujemy dotrzeć do serwisu, ale to tylko zdalny serwis i sytuacja nie wygląda dobrze. Martwię się o silnik.
Jari-Matti Latvala skompletował oesowy hat trick, dokładając Hirvonenowi 17,4 sekundy. Po pętli oddalił się na 23 sekundy od kolegi z teamu. - Na drodze leżało dużo śniegu i przeżyliśmy parę dużych momentów - powiedział lider rajdu. - Najważniejsze, że jesteśmy tutaj i teraz możemy się trochę zrelaksować.
Drugi czas na OS 4 należał do Henninga Solberga, obecnie trzeciego w łącznych wynikach. - Wszystko dobrze działa. Robię co mogę. Samochód jest perfekcyjny, a ja jestem happy - brzmiała kwestia Henninga.
Lider mistrzostw świata, Sebastien Loeb stracił 3,5 minuty na czwartym odcinku specjalnym Rajdu Szwedzkiego, 22-kilometrowym Mangen. C4-ka dachowała 19,8 km od startu, docierając do mety z wgniecionym dachem i urwanym skrzydłem.
- To był lewy zakręt - opowiadał Sebastien. - Koło znalazło się za blisko bandy i postawiło mnie bokiem. Wykonaliśmy jeden obrót przez dach. Teraz nie mam sprzęgła. Spróbujemy dotrzeć do serwisu, ale to tylko zdalny serwis i sytuacja nie wygląda dobrze. Martwię się o silnik.
Jari-Matti Latvala skompletował oesowy hat trick, dokładając Hirvonenowi 17,4 sekundy. Po pętli oddalił się na 23 sekundy od kolegi z teamu. - Na drodze leżało dużo śniegu i przeżyliśmy parę dużych momentów - powiedział lider rajdu. - Najważniejsze, że jesteśmy tutaj i teraz możemy się trochę zrelaksować.
Drugi czas na OS 4 należał do Henninga Solberga, obecnie trzeciego w łącznych wynikach. - Wszystko dobrze działa. Robię co mogę. Samochód jest perfekcyjny, a ja jestem happy - brzmiała kwestia Henninga.
-
samochodzik
- 1 gwiazdka
- Marko Rally
- 2 gwiazdki
-
samochodzik