impreza gt :)
-
CrazyKrulik
- 0 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Pomoc w wyborze Subaru
Witam ! Mam do was prośbe w wyborze Subaru, chodzi mi o to na co zwrócic szczególną uwage, jakie są wady, co najczęsciej siada itd. Przymierzam sie do kupienia Subaru Imprezy pierwszej generacji 2.0 TURBO 218KM i chciałbym zebyscie mi cos powiedzieli o tym modelu ze swoich doświadczeń itd :)
Z góry dziękuje za informacje Pozdrawiam :)
Z góry dziękuje za informacje Pozdrawiam :)
Re: Pomoc w wyborze Subaru
Rozumiem, że pisząc Impreza pierwszej generacji masz na myśli Imprezę GT. 218 koni miały jej ostatnie wersje od roku '99.
Na początek polecam wątek: http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... 74#p102474
A jeśli dalej będziesz zainteresowany i będziesz miał pytania, to chętnie odpowiemy.
Na początek polecam wątek: http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... 74#p102474
A jeśli dalej będziesz zainteresowany i będziesz miał pytania, to chętnie odpowiemy.

Ostatnio zmieniony 22 maja 2009, o 14:23 przez vibowit, łącznie zmieniany 1 raz.
czarne jest piękne...
Nu, nu - od MY'99 jest 218HP.vibowit pisze: 218 koni miały jej ostatnie wersje od roku '98.
- eddie_gt4
- 4 gwiazdki
- Auto: zono-woz FXT MY'16 & daily WRX MY'15 & fun-car Celica GT-Four MY'96
- Polubił: 1 raz
WuRcus, jak juz jestes taki przyczepski, to:WRC fan pisze:Nu, nu - od MY'99 jest 218HP.vibowit pisze: 218 koni miały jej ostatnie wersje od roku '98.
- vibowit nie napisal przecie od MY'98, ino "od roku '98", co w sumie jest prawda, bo niektore MY'99 byly, jak wiadomo, wyprodukowane w '98
- poza tym, nie 218HP, tylko 218PS... HP (SAE) to nie to samo co PS (DIN)
ot Tobie i nu, nu...

Jezdzic nie umiem, ale bardzo lubie 

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
No nie...? GTek to GTek. Fajnie wygląda i fajnie jeździvibowit pisze: Sami puryści.![]()

-
CrazyKrulik
- 0 gwiazdek
- Polubił: 0
Tak chodzi mi o tą GT 218PS
oglądałem kiedys jedną niestety nieprowadziłem ale czuć było ze zawiecha do roboty i niby sie maska nieotwierała bo linka pękła.... albo cos bardzo nie tak było i niechciał koles pokazac. Ale ogólnie tak to ładna była niebieska, złote fele
no i przyśpiecha ładna
i co tez ważne auto ma potencjał do modów 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
CrazyKrulik pisze: i niby sie maska nieotwierała bo linka pękła.... albo cos bardzo nie tak było i niechciał koles pokazac
Dobre, jeszcze o czymś takim nie słyszałem. Zerwana linka... biedaczek

Taaaa...tak właśnie czułem, że się do tego doczepiszeddie_gt4 pisze:WuRcus, jak juz jestes taki przyczepski, to:WRC fan pisze:Nu, nu - od MY'99 jest 218HP.vibowit pisze: 218 koni miały jej ostatnie wersje od roku '98.
- vibowit nie napisal przecie od MY'98, ino "od roku '98", co w sumie jest prawda, bo niektore MY'99 byly, jak wiadomo, wyprodukowane w '98
- poza tym, nie 218HP, tylko 218PS... HP (SAE) to nie to samo co PS (DIN)
ot Tobie i nu, nu...![]()

Re: impreza gt :)
a ja mam takie pytanko,apropo właśnie gt, bo teraz posiadam imprezę z 1994r silniczek 1.6 90 kucy, niby nic wielkiego ale robi robotę, interesuje mnie spalanie gt?(nie których to może odstraszyć).opłaca się kupować takie autko? czy lepiej kupić coś bardziej ekonomicznego?
Tadek, brutalna prawda jest taka, że jak się zastanawiasz nad ekonomią w GT to lepiej poszukać czegoś innego :/
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Czy możesz zdefiniować, co rozumiesz pod pojęciem "opłaca"?Tadek pisze:opłaca się kupować takie autko??
Bo to wcale nie jest jednoznaczne.
Jak weźmiesz pod uwagę stosunek: koszt utrzymania (tu zresztą zużycie paliwa jest niewielką częścią kosztów) - fun z jazdy, to bardzo bardzo się opłaca.

Subaru Impreza GT podoba mi się nie tylko za wygląd, bo jest piękna, daje pewnie ogromny fuuuun z jazdy
piękny dźwięk boxera, i co najważniejsze Subaru to rzadkość na POLSKICH drogach, jest wyjątkowe i unikalne, każdy się za nim ogląda lub śni po nocy.a co opłacalności zakupu, czy opłaca się kupować takie auto by nie zjadło mnie z butami, bo równie dobrze można kopić sobie jakiegoś dieselka, tylko że to nie będzie to, a każdy forumowicz to przyzna, sam nie wiem co zrobię w przyszłości, GT to moje marzenie, ale są realia

- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
Tadek pisze: Subaru Impreza GT podoba mi się nie tylko za wygląd, bo jest piękna, daje pewnie ogromny fuuuun z jazdypiękny dźwięk boxera, i co najważniejsze Subaru to rzadkość na POLSKICH drogach, jest wyjątkowe i unikalne, każdy się za nim ogląda lub śni po nocy.
Przespałeś ostatnie 4-5 lat.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Oczywiscie, ze lepiej miec cos ekonomicznegoTadek pisze: opłaca się kupować takie autko? czy lepiej kupić coś bardziej ekonomicznego?

Impreza GT z zalozenia nie ma byc ekonomiczna - w koncu to auto sportowe i dlatego sie je kupuje - ekonomie w tym przypadku trzeba lekko przedefiniowac i dodac parametr 'fun'.
Co do spalania to jak vicu napisal - 10 - 30. Przyjmij, ze w normalnym uzytkowaniu bedzie palic 14 - 16 i nie ludz sie, ze skoro mozna uzyskac spalania 10/100 to bedzie tak czesto. Takie auto prowokuje do dokrecania.
Mnie się 10l/100 nie udało osiągnąć.
Raz wyszło 11/100 na trasie z Edynburga do Chester (ok. 350 km), z czego jakieś 1/3 jechałem malowniczą drogą, prędkości 120-180, a resztę autostradą w granicach 140-160km/h.

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
No właśnie może nie do końca. Wszystko zeleży gdzie się mieszka/jeździ. W Kraku czy Warszawie Imprez faktycznie na pęczki. Ale jak nie ruszam się z Gliwic, to częsciej inną Imprezę widzieć, niż raz na miesiąc, raczej mi się nie zdarza.Witek pisze:Tadek pisze: Subaru Impreza GT podoba mi się nie tylko za wygląd, bo jest piękna, daje pewnie ogromny fuuuun z jazdypiękny dźwięk boxera, i co najważniejsze Subaru to rzadkość na POLSKICH drogach, jest wyjątkowe i unikalne, każdy się za nim ogląda lub śni po nocy.
Przespałeś ostatnie 4-5 lat.
Jak to mój kuzyn powiedział to taka zabaweczka
będę musiał przemyśleć czego oczekuje auta i czy będzie mnie stać na paliwo do gt

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Jeżeli zastanawisza się nad paliwem do GTTadek pisze:Jak to mój kuzyn powiedział to taka zabaweczkabędę musiał przemyśleć czego oczekuje auta i czy będzie mnie stać na paliwo do gt