Subaru Diesel / Klekot
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Re: Subaru Diesel / Klekot
EterycznyŻołądź, rozumiem, że Justy jest "troche jedynie tanszy " od M3 ? Oj chłopaku, żebyś Ty był tak samo wyszczekany IRL 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
eteryczny czasem potrafi palnac jak łysy o beton. no co, zadzra sie.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Się Chlopaka czepiacie. Nowe buty ma; nie wiadomo, czy dopasował rozmiar...
Dolce far niente 

-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Chloru pisze: żebyś Ty był tak samo wyszczekany IRL
Jestem. Ale tylko dla bardzo dobrych znajomych.

Chloru pisze: rozumiem, że Justy jest "troche jedynie tanszy " od M3
To jest ANALOGIA. Arno porównał topowe auto jednej marki ( STI) z dołowym drugiej (Merol B czy coś takiego), ja porównałem tylko topowe bmw z dołowym subaru. Co wy tacy jacyś niekumaci i o buty zazdrośni?

nie zawsze można porównać zEterycznyŻołądź pisze: topowe auto jednej marki ( STI)
EterycznyŻołądź pisze: topowe bmw
Zdarza się, nie topowe kombi BMW w dyszlu z automatem 6s do 100km/h 245 vmax, dokłada temu nietopowemu 6s 209vmax...
O wyposażeniu i jakości wykonania, ten ostatni może se tylko pomarzyć.
No, ale jeden woli synową, a drugi podpicowaną pod publiczkę teściową... Że teściowa, to STi, to chyba nie muszę dodawać...
Dolce far niente 

-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
Jeden woli z młodą, zwinną Oshimoko pojechać pod namioty, mimo, że japońskiego ni w ząb nie rozumie, a drugi do hotelu z pulchną Helgą, która za to herbatę potrafi zaparzyć, kapcie przynieść itp. Niektórzy po prostu nie mają jaj, na wyjazd na łono natury i tyle. Ja to rozumiem, nie wszyscy mogą być orłami, bo by zdechli z głodu. Szanowne pozdrowienia dla pawi i bażantów. 

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Nie no, idziecie tu trochę po bandzie i porównujecie gruszki do kasztanów.
STi ma zapierdalać, ryczeć, iść bokiem w zakrętach, palić hamulce, demolować opony, rywalizować z Evo itp.
I do takiej jazdy powinno być robione i kiedyś było (czy teraz jest nie wiem, bo MY08 nie jeździłem).
Jak komuś to nie pasi, to STI nie dla niego. Niech szuka dupowozu.
STi ma zapierdalać, ryczeć, iść bokiem w zakrętach, palić hamulce, demolować opony, rywalizować z Evo itp.
I do takiej jazdy powinno być robione i kiedyś było (czy teraz jest nie wiem, bo MY08 nie jeździłem).
Jak komuś to nie pasi, to STI nie dla niego. Niech szuka dupowozu.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
EterycznyŻołądź pisze: Jestem. Ale tylko dla bardzo dobrych znajomych.Spytaj choćby Kropka.
![]()
Tani chwyt Wituś... no ale dzięki temu Barthol poczuje się się wyróżniony

EterycznyŻołądź pisze: To jest ANALOGIA. Arno porównał topowe auto jednej marki ( STI) z dołowym drugiej (Merol B czy coś takiego), ja porównałem tylko topowe bmw z dołowym subaru. Co wy tacy jacyś niekumaci i o buty zazdrośni?![]()
Witia - to jest pieprzenie a nie analogia. Topowym autem Subaru nie jest Impreza STi tylko bardziej Legacy STi albo podobne wydumki. Impreza STi to raczej taki archetyp Subaraka turbo. Poza tym Arno porównał auta podobne cenowo jeżeli chodzi o zakup. Porównaj sobie lepiej jakąś biedną wersję LAmborghini z jakąś biedną wersją Chevroleta... może być Spark. Wolak Ci pomoże...

jarmaj, tru tru.
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
Chloru pisze: Tani chwyt Wituś... no ale dzięki temu Barthol poczuje się się wyróżniony![]()
Nie wiem o co Ci chodzi z tym tanim chwytem. Po prostu prawdę napisałem.

Ja nie jestem Wiktor.Chloru pisze: Witia

Chloru pisze: Topowym autem Subaru nie jest Impreza STi tylko bardziej Legacy STi albo podobne wydumki. Impreza STi to raczej taki archetyp Subaraka turbo. Poza tym Arno porównał auta podobne cenowo jeżeli chodzi o zakup. Porównaj sobie lepiej jakąś biedną wersję LAmborghini z jakąś biedną wersją Chevroleta... może być Spark. Wolak Ci pomoże...![]()
STI jest topowym modelem Imprezy, tak jak M3 topową trójką. Subaru ma jeszcze Legacy, a bmw choćby 5,6,7. Porównywanie cen przeglądów wyżyłowanego taniego sportowego auta, z drogim byle jakim dupowozem mija się z celem co chciałem przekazać. Wiadomo, że sportowe auto będzie miało droższe hamulce, że będzie się je częściej wymieniać, podobnie z olejem itp.
Zaletą Subaraka jest to, że jak się upala i w coś przywali lub nie wyda, to cena naprawy będzie mniejsza niż jakiegokolwiek niemieckiego rywala. Pewnie, jak ktoś tory wyścigowe widział tylko na obrazku, a w zakręty szybko nie wchodzi, bo niewygodnie i z fotela spada, to taki niemiecki samochód będzie lepszy.
STi było adresowane do innej grupy ludzi. Lubiących inne rzeczy i trochę mniej zamorznych, a jako bonus dostawało się możliwość utrzymania się na zwykłej drodze za Porsche, czy M3 itp. Jak ktoś chce się wozić i takie bonusy nie są mu potrzebne to niech to sobie robi w spokoju i zostawi posiadaczy, lub przyszłych posiadaczy STi w spokoju, zwłaszcza na tym forum, w nazwie którego ni jak nie mogę dopatrzeć się bmw, za to subaru jak najbardziej. Myślę, że są fora bmw gdzie można spokojnie pogadać o tym jakie to są najlepsze na świecie i w ogóle oraz ponarzekać jak im ten wstrętny Polak bruździ w uberteamie.
- Chloru
- 6 gwiazdek
EterycznyŻołądź pisze: STI jest topowym modelem Imprezy
Zmieniasz założenia

Witek, wiemy co to jest STi i wiemy co to jest C klasa. Arno dokonał porównania kosztów serwisowania aut o podobnej cenie. Owszem targetowanych zupełnie inaczej. Ty próbowałeś porównać auta o zupełnie różnych cenach i zupełnie inaczej targetowanych.
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
Chloru pisze: Ty próbowałeś porównać auta o zupełnie różnych cenach i zupełnie inaczej targetowanych.
Dokładnie. Po przez przerysowanie, chciałem pokazać, że porównanie Arnowe mija się z celem. Po prostu, a tu wyszła jakaś chora, bezsensowna dyskusja.

A dlaczego chora bezsensowana dyskusja???
Gadamy sobie o autach i tyle.
Sądzę, że więcej mogłby powiedzieć ktoś, kto przez więcej niż kilkadziesiąt km ogarniał jeden i drugi pojazd.
Jeżeli Ci się bmw, merc, audi, chevrolet, ferrari nie podoba, tylko subaruwrx czy sti, to okej.
Z uwagi na to, że przejechalem się i bumami i subarakami, to mogę chyba sie w tej kwestii wypowiedzieć.
Nie wprowadzaj tutaj EŻ cenzury, jak kiedyś kolega Przemeq mnie zbanowal, za wypisywanie takich porównań.
Tam ani buma, ani toyota czy inny model nie był mile widziany.
Zacznij gadać na argumenty a nie uprawiaj populizmu.
Gadamy sobie o autach i tyle.
Sądzę, że więcej mogłby powiedzieć ktoś, kto przez więcej niż kilkadziesiąt km ogarniał jeden i drugi pojazd.
Jeżeli Ci się bmw, merc, audi, chevrolet, ferrari nie podoba, tylko subaruwrx czy sti, to okej.
Z uwagi na to, że przejechalem się i bumami i subarakami, to mogę chyba sie w tej kwestii wypowiedzieć.
Nie wprowadzaj tutaj EŻ cenzury, jak kiedyś kolega Przemeq mnie zbanowal, za wypisywanie takich porównań.
Tam ani buma, ani toyota czy inny model nie był mile widziany.
Zacznij gadać na argumenty a nie uprawiaj populizmu.

Dolce far niente 

Ale o jakich argumentach mamy rozmawiać. Przecież z góry wiadomo, że ta dyskusja zmierza donikąd.FUX pisze:Zacznij gadać na argumenty a nie uprawiaj populizmu.
Nie ma czegoś takiego jak obiektywna "lepszość" auta.
Dla jednego to, że auto ryczy jak wściekłe będzie wadą, dla drugiego zaletą.
Dla jednego to, że auto jest twarde jak taboret będzie wadą, dla drugiego zaletą.
Dla jednego liczy się przyśpieszenie, dla drugiego jazda w zakrętach, a dla trzeciego lans.
Pewnie, że możemy sobie podyskutować, ale nie oczekujmy jakichś rzeczowych wniosków.
czarne jest piękne...
- Chloru
- 6 gwiazdek
vibowit, ale tutaj nie było dyskusji lepsze/gorsze. Było najpierw porównanie auta za 200 kPLN z autem za 200kPLN a potem jakies dorabianie do tego chorych teorii zza klawiatury bo IRL strach głosić takie herezje 

-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
vibowit, gdyby nie fakt, że teraz Twoje rogaliki ma Devlin, pomyślałbym, że jesteś stronniczy.
Chloru, było porównanie wyżyłowanego auta stricte sportowego z dupowozem. Ja wiem, że można sobie porównywać nawet kajak z lotniskowcem, ale trochę się to mija z celem co podałem jako przykład. Rozumiem też, że dla waz kwoty za jakie można zrobić porządny remont silnika w subaraku, są dla was groszami i w razie czego moglibyście tyle wydać na np. wahacz w uberwagenie. Ja nie, jest to dla mnie i plus STi i powód, przeciwko porównaniu tych aut. Wyraziłem swoją opinię. Nie zrozumieliście, albo nie chcecie zrozumieć trudno. Szczerze mnie to grzeje, jednak powód aby mnie obrażać, wybacz, co najmniej śmieszny.
Nie wiem coś się tak czepił tego IRA, to że nie chodzę po ulicy z kałachem i nawalony ginesem, akurat podoba się większości ludzi, których znam, więc dla Ciebie jednego nie będę tego zmieniał. Mam nadzieję, że to przeżyjesz i nie rzucisz się z mostu, bo sądząc z tego jakie wrażenie, wywarło na Tobie to, że widziałeś mnie dwa razy po 5 minut i później zacząłeś się troszczyć o moich terrorystów (IRL), moje obawy są uzasadnione.
FUX, ależ ja gadam na argumenty. Forum-SUBARU i temat o SUBARU DIESEL. Nawet czytane wspak nie wychodzi bmw, o którym co chwila coś piszesz i bez przerwy się podniecasz niczym 10 latek na widok Syrenki Warszawskiej. Porównać sobie można, ale nie codziennie pisać jakie to bmw jest fajne, w co trzecim wątku. Jeździłem jednym i drugim, wolę Subaru i z tego co wiem to do tego jestem na forum subaru, więc nachalny marketing na korzyść bawarczyków trochę zaczyna mnie już nudzić. O dziwo.
Posądzanie mnie o cenzurę jest dość zabawne, zważywszy ile się na . nawalczyłem, ale jak tak bardzo już chcesz ,być bardziej niemiecki niż Ślunzak to poproś Remka o pomarańczowy nick, załóż sobie wątek o bmw i prowadź tam swoją indoktrynację. Nikt Ci złego słowa nie powie, a i łatwiej będzie się nam na wzajem nie czytać. I akwarium i ciastko.
Z mojej strony EoT.
EOT.

Chloru, było porównanie wyżyłowanego auta stricte sportowego z dupowozem. Ja wiem, że można sobie porównywać nawet kajak z lotniskowcem, ale trochę się to mija z celem co podałem jako przykład. Rozumiem też, że dla waz kwoty za jakie można zrobić porządny remont silnika w subaraku, są dla was groszami i w razie czego moglibyście tyle wydać na np. wahacz w uberwagenie. Ja nie, jest to dla mnie i plus STi i powód, przeciwko porównaniu tych aut. Wyraziłem swoją opinię. Nie zrozumieliście, albo nie chcecie zrozumieć trudno. Szczerze mnie to grzeje, jednak powód aby mnie obrażać, wybacz, co najmniej śmieszny.
Nie wiem coś się tak czepił tego IRA, to że nie chodzę po ulicy z kałachem i nawalony ginesem, akurat podoba się większości ludzi, których znam, więc dla Ciebie jednego nie będę tego zmieniał. Mam nadzieję, że to przeżyjesz i nie rzucisz się z mostu, bo sądząc z tego jakie wrażenie, wywarło na Tobie to, że widziałeś mnie dwa razy po 5 minut i później zacząłeś się troszczyć o moich terrorystów (IRL), moje obawy są uzasadnione.
FUX, ależ ja gadam na argumenty. Forum-SUBARU i temat o SUBARU DIESEL. Nawet czytane wspak nie wychodzi bmw, o którym co chwila coś piszesz i bez przerwy się podniecasz niczym 10 latek na widok Syrenki Warszawskiej. Porównać sobie można, ale nie codziennie pisać jakie to bmw jest fajne, w co trzecim wątku. Jeździłem jednym i drugim, wolę Subaru i z tego co wiem to do tego jestem na forum subaru, więc nachalny marketing na korzyść bawarczyków trochę zaczyna mnie już nudzić. O dziwo.
Posądzanie mnie o cenzurę jest dość zabawne, zważywszy ile się na . nawalczyłem, ale jak tak bardzo już chcesz ,być bardziej niemiecki niż Ślunzak to poproś Remka o pomarańczowy nick, załóż sobie wątek o bmw i prowadź tam swoją indoktrynację. Nikt Ci złego słowa nie powie, a i łatwiej będzie się nam na wzajem nie czytać. I akwarium i ciastko.
Z mojej strony EoT.
EOT.
Rozumiem Eteryczny że ci się właśnie okres zaczął?
Bywa.
A ja twierdzę, że takie porównana maja sens, kiedy się wybiera nowe auto może trzeba się zdecydować, czy pójść w jedna czy drugą stronę.
Mamy określone mniej więcej budżety i staramy sie w nowej radarowej rzeczywistosci i w nowej Subarowej rzeczywistości na coś rozsądnego sie zdecydować.
Po co kupować nowe SUbaru, skoro inne auta dają więcej czego innego a trche tego samego? Po co przepłacać? itede....
Takich porównań jest masa. Na dodatek można sobie porównywac jeszcze lepiej Jak niszowo się czuję w wypasionym Defenderze a jak w nowej Imprezie.
Tu masz dopiero dwa kompletnie inne światy. A jednak i między takimi autami można wybierać.
I jednego skusi BMW drugiego Allroad trzeciego Mercedes a czwartego może Lexus albo Pajero. Wszystko jest mozliwe i dozwolone. I pisanina o tym tak samo.
ETERYCZNY - piszesz, że to Forum SUBARU i Watek Subaru Diesel - aha, czyli ze o innych rzeczach nie wolno tu pisać? TU nie wolno? NA TYM FORUM NIE WOLNO? A od kiedy to?
Zupełnie jakbym się cofnął na kropkę. Zdaje się, że również przez taką ortodoksję sie tu zjawiliśmy, co?
Bywa.
A ja twierdzę, że takie porównana maja sens, kiedy się wybiera nowe auto może trzeba się zdecydować, czy pójść w jedna czy drugą stronę.
Mamy określone mniej więcej budżety i staramy sie w nowej radarowej rzeczywistosci i w nowej Subarowej rzeczywistości na coś rozsądnego sie zdecydować.
Po co kupować nowe SUbaru, skoro inne auta dają więcej czego innego a trche tego samego? Po co przepłacać? itede....
Takich porównań jest masa. Na dodatek można sobie porównywac jeszcze lepiej Jak niszowo się czuję w wypasionym Defenderze a jak w nowej Imprezie.
Tu masz dopiero dwa kompletnie inne światy. A jednak i między takimi autami można wybierać.
I jednego skusi BMW drugiego Allroad trzeciego Mercedes a czwartego może Lexus albo Pajero. Wszystko jest mozliwe i dozwolone. I pisanina o tym tak samo.
ETERYCZNY - piszesz, że to Forum SUBARU i Watek Subaru Diesel - aha, czyli ze o innych rzeczach nie wolno tu pisać? TU nie wolno? NA TYM FORUM NIE WOLNO? A od kiedy to?
Zupełnie jakbym się cofnął na kropkę. Zdaje się, że również przez taką ortodoksję sie tu zjawiliśmy, co?
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
Arno, nowe subaru są... nie są Subaru. Kupuj sobie co chcesz. Się dziwię nawet, że teraz masz STI i zdziwiłbym się jeszcze bardziej gdybyś kupił drugie subaru.
Pisać można co się komu podoba. Napisałem co mi się nie podoba. Owa nachalna propaganda w co trzecim wątku.
W sumie włączę sobie ignora i piszcie sobie co chcecie. W końcu już poznałem tę straszną propagandę, dowiedziałem się, że mam beznadziejny, za drogi, niewygodny, źle jeżdżący samochód, dlatego biorę prysznic i wyruszam nim w drogę i mimo, że mi jakiś łącznik nap...arza, nie mogę wcisnąć gazu do oporu to będę się cieszył, od ucha do ucha niczym sześciolatek, który odkrył, że został w domu sam, a w lodówce jest wiaderko lodów. Jak to dobrze, że emocje mają gdzieś argumenty.
Pisać można co się komu podoba. Napisałem co mi się nie podoba. Owa nachalna propaganda w co trzecim wątku.
W sumie włączę sobie ignora i piszcie sobie co chcecie. W końcu już poznałem tę straszną propagandę, dowiedziałem się, że mam beznadziejny, za drogi, niewygodny, źle jeżdżący samochód, dlatego biorę prysznic i wyruszam nim w drogę i mimo, że mi jakiś łącznik nap...arza, nie mogę wcisnąć gazu do oporu to będę się cieszył, od ucha do ucha niczym sześciolatek, który odkrył, że został w domu sam, a w lodówce jest wiaderko lodów. Jak to dobrze, że emocje mają gdzieś argumenty.

To raczej Ty ją uprawiasz; relacje, co padło, co napie...a, to ostatnio Twoja domena...EterycznyŻołądź pisze: Owa nachalna propaganda w co trzecim wątku.
Wybacz, jak mamy do psujących się aut przekonać?

Acha. Zapominasz o zawoalowanej reklamie Nubiry w innym wątku...

Dolce far niente 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Nubiry skrzywdzic nie damFUX pisze: Nubiry w innym wątku...![]()

Gdyby Teść wiedzial...remek pisze: 450 kilo wczoraj przerzucilem
Dolce far niente 

mój kolega ma rękawice boxerskie, mogę zorganizować
jakby coś oczywiście
diesel mnie ostatnio zauroczył, nie subaru ale diesel obciązony dwoma tonami badziewia konsumuje 7,6 l ropy na sto
jak zielone zamieni sie na czerwone to ja zamieniam benzyne na oleum napędowe,
zwariowałem chyba
czy ktos wie kiedy automat do tego boxerdizla beda dokładać w legacu ?
jakby coś oczywiście

diesel mnie ostatnio zauroczył, nie subaru ale diesel obciązony dwoma tonami badziewia konsumuje 7,6 l ropy na sto
jak zielone zamieni sie na czerwone to ja zamieniam benzyne na oleum napędowe,
zwariowałem chyba
czy ktos wie kiedy automat do tego boxerdizla beda dokładać w legacu ?
eslion: co do automatów w subaru (jeśli myślisz o dieslu w subaru) - nie polecam. Wprawdzie podobno w tych nowych badziewiach, które wejdą pod koniec roku automat ma już być nowszej generacji ale to, co wkładają obecnie jest technologią z epoki statków parowych.
Alek pisze: to, co wkładają obecnie jest technologią z epoki statków parowych.
ale sprzęgła nie skopci mniej wprawny kierowca