Sedan albo śmierć!
Sedan albo śmierć!
Czołem :>
Zawsze śmieszyło mnie ślepe zapatrzenie w świętość jedynej słusznej bryły dla Imprezy. Kontynuując ten trend dziś sobie pomarzymy :)
Link: http://www.youtube.com/watch?v=6z7IAviCupQ
Szkoda, że to tylko e-koncept i takim pozostanie.
r.
Zawsze śmieszyło mnie ślepe zapatrzenie w świętość jedynej słusznej bryły dla Imprezy. Kontynuując ten trend dziś sobie pomarzymy :)
Link: http://www.youtube.com/watch?v=6z7IAviCupQ
Szkoda, że to tylko e-koncept i takim pozostanie.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
Re: Sedan albo śmierć!
Svenson narysowal w oparciu o stare volvo. no wiecie panstwo. choc interesujace.
mogl to okleic napisami SAAB, VOLVO, MITSU, TOYOTA, MERCEDES<
- do wyobru do koloru. z SDubaru ma to wspolny jedynie kolorek
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Które? Które? 480, którego tu nie widzę, czy P1800, którego tu w ogóle nie widzę, ale wzorcem byłoby zacnym? ;)Arno pisze:Svenson narysowal w oparciu o stare volvo. no wiecie panstwo. choc interesujace.
Prędzej przypomina mi to szalone koncepty z lat 70-ych, czy, swoją kanciastością, Esprita. A to dobre wzorce.
A czymże jest to Subaru, że się tak różni od całej reszty? Brzydkim, trójbryłowym kompaktem (a teraz też dwu), z tanim wnętrzem i niezłą, choć nie jedyną na świecie, techniką? Nie bądźmy klientami Harleya-Davidsona (sprzedajemy wam Legendę, a ten rozlatujący się krap dodajemy gratis). :) Zwłaszcza że ta Legenda powstała dzięki zupełnie innym samochodom, przypominającym tylko, co stało/stoi u dealera.mogl to okleic napisami SAAB, VOLVO, MITSU, TOYOTA, MERCEDES<
r, (joy killa ;).
a mi się przypomina linia Citroena, coś w stylu DS'a tylko takie kombi-coupe, ściagał się taki wynalazek w mistrzostwach świata (lata 70'te)Arno pisze:Svenson narysowal w oparciu o stare volvo. no wiecie panstwo. choc interesujace.
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Barthol pisze: a mi się przypomina linia Citroena, coś w stylu DS'a tylko takie kombi-coupe, ściagał się taki wynalazek w mistrzostwach świata (lata 70'te)
SM ? Czyli Maseratroen ?

a ja mowie, ze troche 480, a troche c30 z tylu... svensony to svensony. ale czy jest o co kruszyc kopie?
wołacze przynajmniej maja jakiś sens i kontakt z życiem w przeciwieństwie do jakiegoś malunku obywatela z Umbukty
ky, popieram.
jedyne co tu wpasujesz z volvo to moze uklad szyb z vinylowego dachu 262 bertone.

ciekawostka: zauwazyliscie, ze w hondoidzie czyli volvo 480 rowniez jest slynny gril volvoski przekreslony z logo?
umiescili go tylko w smiesznym miejscu, pod zdezakiem
nie widac:

widac
:

brzydal straszny.. to tego tak ciasny, ze jak wiedys wpadlem w fotel, to mnie prawie z niego wyciagano
jedyne co tu wpasujesz z volvo to moze uklad szyb z vinylowego dachu 262 bertone.

ciekawostka: zauwazyliscie, ze w hondoidzie czyli volvo 480 rowniez jest slynny gril volvoski przekreslony z logo?
umiescili go tylko w smiesznym miejscu, pod zdezakiem

nie widac:

widac

brzydal straszny.. to tego tak ciasny, ze jak wiedys wpadlem w fotel, to mnie prawie z niego wyciagano

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
To jest Subaru Impreza

pare rzeczy wyroznia jednak Subaru sposrod innych marek, to ze nie jest to kawiorowe Lambo wcale nie swiadczy o tym, ze mozemy go wrzucic do worka z jakimis tam oplami.ky pisze: A czymże jest to Subaru, że się tak różni od całej reszty? Brzydkim, trójbryłowym kompaktem (a teraz też dwu), z tanim wnętrzem i niezłą, choć nie jedyną na świecie, techniką?
Legenda legenda, jednym z czynnikow bylo to, ze mogles isc do sklepu kupic "rajdowke". Ani mistu, ani forda - kiedys, a teraz Cytryny nie kupisz sobie tak (mimo, ze Ci wmowia w salonie ze C4 jest mistrzem swiata).ky pisze: Zwłaszcza że ta Legenda powstała dzięki zupełnie innym samochodom, przypominającym tylko, co stało/stoi u dealera.
a mi to trochę przypomina koncept nowego CRX Hondy ,czy jak oni tam go teraz zwą
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
burat, ten koncept Hondy zwał się AFAIR ZRX.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
To samo miałem zrobić. Ale chciałem wrzucić buga STi.remek pisze: To jest Subaru Impreza

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Arti, jest całkiem sporo cymeśnych hot-hatchy jak i parę hatchbacków które też były cymeśne (GTiR, 323 GT-R Ae).
EDIT - oczywiście o gustach się nie dyskutuje
EDIT - oczywiście o gustach się nie dyskutuje

- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
No tak. Ale mi chodziło o Imprezę.Chloru pisze: jest całkiem sporo cymeśnych hot-hatchy jak i parę hatchbacków które też były cymeśne
Impreza zawsze była niebieskim sedanem. Zawsze serducho waliło jak się widziało sedana. Pierwszą Imprezą jaką jechałem był niebieski GTek (jeden z dwóch w Polsce z resztą wtedy). No nie, nie przyzwyczaję sie do tego cholernego hatchbacka.

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Żeby tylko się Niuniek nie dowiedziałArti pisze: Impreza zawsze była niebieskim sedanem.

Zgadza sięWRC fan pisze:Barthol pisze: a mi się przypomina linia Citroena, coś w stylu DS'a tylko takie kombi-coupe, ściagał się taki wynalazek w mistrzostwach świata (lata 70'te)
SM ? Czyli Maseratroen ?

Tak wyglądał od "tylca" Citroen SM: http://cache.jalopnik.com/assets/resour ... 05/sm4.jpg
- Chloru
- 6 gwiazdek
Arti, tutaj sie zgodzę. Do lanosa sie ciężko przyzwyczaić. Chociaż to samo kiedyś mówiło się o bagajach...
ja nie wiem, co wam się w Lanosie nie podoba... fajne auto (aczkolwiek kolega ErotyczneŻądło mówi mi, że jest to wynik mojego braku gustu i dlatego nowa Imprezę lubię...).Chloru pisze:Arti, tutaj sie zgodzę. Do lanosa sie ciężko przyzwyczaić. Chociaż to samo kiedyś mówiło się o bagajach...
- Chloru
- 6 gwiazdek
Barthol, nie przemawia do mnie i tyle. Poza tym Focus II RS ładniejszy i chyba lepsiejszy 

Z jakimiś nie. Bo jednak do GT czy Speedstera Imprezie trochę brakuje :Premek pisze:pare rzeczy wyroznia jednak Subaru sposrod innych marek, to ze nie jest to kawiorowe Lambo wcale nie swiadczy o tym, ze mozemy go wrzucic do worka z jakimis tam oplami.ky pisze: A czymże jest to Subaru, że się tak różni od całej reszty? Brzydkim, trójbryłowym kompaktem (a teraz też dwu), z tanim wnętrzem i niezłą, choć nie jedyną na świecie, techniką?
Legenda legenda, jednym z czynnikow bylo to, ze mogles isc do sklepu kupic "rajdowke". Ani mistu, ani forda - kiedys, a teraz Cytryny nie kupisz sobie tak (mimo, ze Ci wmowia w salonie ze C4 jest mistrzem swiata).[/quote]ky pisze: Zwłaszcza że ta Legenda powstała dzięki zupełnie innym samochodom, przypominającym tylko, co stało/stoi u dealera.
Ależ Forda mogłeś kupić, trochę tych kosłotrów po świecie jeszcze jeździ. Ba, najlepsza i tak była Ścierka RS500, którą w prosty sposób się dedetunowało (o szczegóły zapytaj Aza). Mogłeś też kupić Mazdę 323 GT-X/GT-R/GT-Ae, choć tych ostatnich (GT-R/GT-Ae) było sporo mniej, Sunny/Pulsara GTi-R, Celicę GT-Four czy Deltę Grale w przeróżnych odmianach. A kilka ładnych lat wcześniej np. Fiata 131 Abarth Stradale. Jedyne co można powiedzieć o Evo czy Imprezie, to to, że w porównaniu do poprzedników (może za wyjątkiem Delty), są autami naprawdę popularnymi i obecnie, jedynymi na rynku.
r.
Największym brakiem nowego Subaru jest brak jakiegokolwiek stylu, jest zupełnie bez wyrazu i można by nakleić każdy inny znaczek i by pasowało , a wydaje mi się ,że Subaru czy ładne czy brzydkie zawsze miało za zadanie wzbudzać emocje ,a te nowe jest bo jest i tyle a to chyba za mało jak dla fana tej marki.
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Eeee... Twierdzenie, że Impreza miała kiedyś jakiś styl, zalatuje mi pewnym nadużyciem ;) STI ratował wulgarny wręcz bodykit.
Styl to miał jakiś tam Opel GT. :>
r.
Styl to miał jakiś tam Opel GT. :>
r.
Pięknie zerżnięty ,choć nieudolnie z Corvette`yky pisze: Styl to miał jakiś tam Opel GT. :>

Zważywszy, że to ten sam koncern, to trochę trudno mówić o ,,zerżnięciu'' ;)burat pisze: Pięknie zerżnięty ,choć nieudolnie z Corvette`y![]()
burat pisze: Subaru tak jak mówię wulgarny ale rozpoznawalny

:)
r.