Potyczki z Play czyli mam tego dość !

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Potyczki z Play czyli mam tego dość !

Post 23 maja 2009, o 14:45

Historia ta nie jest dowcipem ani żartem , niestety dotkneła mnie :-( .
A mianowicie w dniu 7 maja podpisałem umowę na przeniesienie numeru do sieci Play z Era ( Bóg mnie chyba opuścił w tym dniu i zabrał rozum :!: ).
Wszystko wyglądało bardzo fajnie , świetna oferta, mały abonament wystarczająca ilość minut ( to telefon dla mojej Żony ), przeniesienie numeru miało trwać bardzo szybko ( do 3 godzin ) po prostu SUPER :!: .
Przeniesienie miało nastąpić 12 maja . I od tego dnia zaczął się koszmar :!: , przez 5 dni numer nie został włączony :evil: ,
Każdego dnia następowała seria telefonów do biura obsługi do (pożal się Boże ) profesionalnej firmy zwanej Play , oczywiście telefony te pozostawały kompletnie bez żadnego odzewu ( poziom biura obsługi tej firmy jest fatalny a gechenna jaką przeszedłem jest jak z książek Kawki czyli dom wariatów ) .Dochodziło nawet do takich sytuacji gdzie konsultant zaczął się śmiać ( co mnie doprowadziło do białej gorączki :!: ) .
Tłumaczenie oczywiście było takie ,że to nie ich wina tylko ERY , co się okazało kłamstwem :idea: ( Era nie wyłączy numeru telefonu dopuki nie otrzyma kompletu dokumentów ) .

Udało mi się uzyskać innymi drogami ( oczywiście nie od podstawowego biura obsługi bo Ci nie mogę , nie wiedzą i nie chcą :!: ) specialny numer telefonu ( konsultanci konsultantów ) lecz to i tak nie wiele dało :idea: .
Wysłałem maila do jakiejś komórki zwanej [email protected] ( biuro obsługi poinformowało mnie ,ze trwa to ok.48 godzin ) po 2 tygodniach czyli dziś otrzymałem odpowiedź i tu ją wklejam :

" Nr zgłoszenia: XXXXXX
Data wpłynięcia do P4: 2009-05-18 08:35:15
Data zamknięcia zgłoszenia: 2009-05-22 12:56:57

Witamy serdecznie,

dziękujemy za zgłoszenie dotyczące przeniesienia numeru, które wpłynęło do nas za drogą mailową dnia 13 maja 2009 roku. Uprzejmie informujemy, iż dokładnie zapoznaliśmy się z opisaną przez Pana sprawą. W celu weryfikacji oraz udzielenia odpowiedzi na zgłoszenie próbowaliśmy się z Panem skontaktować telefonicznie dnia 22 maja 2009 roku. Niestety próba nawiązania połączenia zakończyły się niepowodzeniem. Uprzejmie informujemy, że celu rozpatrzenia niniejszego zgłoszenia oprócz podania numeru telefonu oraz imienia i nazwiska właściciela numeru konieczne będzie podanie przez Pana hasła do swojego konta w Play bądź trzech innych danych z wymienionych poniżej:
adresu zameldowania bądź korespondencyjnego,
numeru Dowodu osobistego bądź numeru Pesel,
adresu kontaktowego e-mail,
kontaktowego numeru telefonu. Ma to na celu zapewnienie pełnego bezpieczeństwa własności i interesów naszych Klientów. Informacje o koncie, mogą być udostępnione wyłącznie osobom do tego uprawnionym. Uzupełnienie powyższych danych pozwoli na analizę oraz rzetelne rozwiązanie zgłoszonej przez Pana kwestii. W odpowiedzi może się Pan powołać na numer zgłoszenia XXXXXX
Zapraszamy również do serwisu Play24 na stronie http://www.moj.playmobile.pl. znajdują się w nim szczegółowe informacje dotyczące stanu konta, historii połączeń oraz dostępnych usług. Poprzez Play24 może Pan również skontaktować się z Obsługą Klienta, na bieżąco śledzić status swojego zgłoszenia oraz zobaczyć naszą odpowiedź.

Pozdrawiamy,
XXXXXXXXX
starszy konsultant back office ds. obsługi klienta

P4 sp. z o.o. z siedzibą i adresem w Warszawie, ul. Taśmowa 7, 02 - 677 Warszawa wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000217207, prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla miasta stołecznego Warszawy, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, NIP 951-21-20-077, REGON 015808609, której kapitał zakładowy wynosi: 46 342 000,00 PLN. "

Oczywiscie jeśli będzie chciało się wam to przeczytać to zauważycie ,że jest to odpowiedź ,która tak naprawdę nie jest żadną odpowiedzią na moją skargę :arrow: bełkot .
Dane te wymagane w tym piśmie oczywiście zostały podane bo inaczej nie przyjmą skargi .

Dziś tj. 23 maja okazało się ,ze wyszły nowe kwiatki :idea: .
A mianowicie okazało się ,iż Pan ,który zawierał z nami umowę ( przedstawiciel Germanos ) wprowadził Nas w błąd .
Polegał on na tym ,iż mieliśmy mieć umowę na 24 miesiące z 4 miesięczną obniżoną umową do 20 zł + 50 dodatkowych minut ( tak naprawdę nie zależało nam na dodatkowych minutach lecz na niskim abonamencie ) , skoro było to wzieliśmy .
Ale jednak po rozmowie z biurem obsługi wyszło najaw,że my nie jesteśmy nowymi klientami dla tej firmy lecz jesteśmy z przeniesienia i ta promocja nam się nie należy ( człowiek który sprzedawał nam telefon poinformawał Nas inaczej ) .Nie jestem upośledzony ani moja Żona i potrafię zrozumieć co się mi tłumaczy oraz na czym ma polegać oferta skierowana do Nas .

I tu mi się ulało .
Mam zamiar złożyć pismo do prokuratury o podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez pracownika w/w firmy czyli Germanos jako przedstawiciela Play.
Złożyć pozew cywilny o zadość uczynienie za poniesione szkody niematerialne ( ciągłe telefony, poniesiony czas i nerwy )
Dalej zamierzam napisać pismo Urzędu Kontroli Telekomunikacyjnej by wszczeli kontrolę praktyk stosowanych przez firmę Play oraz zamierzam napisac pismo do każdego z Członków Zarzadu tej Firmy ( Play ).

Nie jestem pieniaczem i mam duże pokłady cierpliwości ale Oni przekroczyli już wszystkie granice przyzwoitości .
I nie chodzi tu o pieniądze lecz o sposób załatwienia sprawy ( a właściwie jego brak ) oraz o traktowanie klienta .

Tak więc radzę się zastanowić pięć razy przed podpisaniemumowy z firmą PLAY :!: :!: :!: :!: :!:

Pozdrawiam z szacunkiem, doprowadzony do białej dubajskiej gorączki Wasz kolega.

Szwajcarski Tuningowiec zwany Piter 35

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Potyczki z Play czyli mam tego dość !

Post 23 maja 2009, o 15:00

Pietia a może auto im sprzedałeś :?: :mrgreen:
A tak poważnie to jakiś czas temu miałem zamiar się przenieść z plusa (bo mnie potraktowali mnie jeszcze gorzej).... :wall:ale Pan Bóg mnie nie opuścił :giggle:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 23 maja 2009, o 15:27

Ja za to od kiedy założyłam swoją działalność gospodarczą (styczeń) odebrałam już kilkadziesiąt telefonów z Plusa z super hiper ofertą. Najpierw byłam grzeczna i mówiłam, że dziękuję. Potem byłam niegrzeczna. Potem zaczęłam krzyczeć. A teraz po prostu się rozłączam... ciekawe czy kiedyś się znudzą :roll:
Obawiam się, że wszyscy są tacy sami, nie ma zmiłuj :-(

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 23 maja 2009, o 15:31

PLAY to takie komórkowe Tele2. Znam ich trochę od strony, gdzie to Oni są klientem i tutaj również sprawa jest ciężka. Najpierw zawierają umowę, która daje im prawo do rekompensaty w przypadku jakiegokolwiek uchybienia, po czym sami "łaskawie" płacą po prawie roku. :evil: Omijać z daleka.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 23 maja 2009, o 22:24

Piter 35, napisz do UKE, czytają maile i potrafią zainterweniować.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 23 maja 2009, o 23:47

Piter 35, Ty myślisz, że masz problem :?: :!:

Mnie dzisiaj Thalia wyprzedziła. Thalia k... :wall:

;-( ;-( ;-( ;-( ;-( ;-( ;-( ;-( ;-(

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 23 maja 2009, o 23:49

EterycznyŻołądź, zdarzaja się porażki :->
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 24 maja 2009, o 00:06

Ja mam abonament na 2 telefony w Play i też numer przenosiłem z Ery( bo tam mnie pani teleoperator dopiero chciała wydymać :chair: ) i powiem szczerze nie mam żadnych problemów , wszystko zależy chyba na kogo trafisz i kto cię obsługuje jak wszędzie. A w Erze to miałem taki numer że dzwoniąc do nich jak zwykle przy takich połączeniach włączyła się reklama i lekko wyprowadzony z równowagi nacisnąłem nie ten klawisz co trzeba i mi się włączyła opcja faktury przez kompa ,jak się połączyłem z kolesiem to powiedziałem , że to pomyłka i żeby to wyłączył ,a już kończyłem umowę z nimi , koleś powiedział ,że spoko załatwione a teraz po roku wysłali mi , że mam fakturę nie zapłaconą i Krukiem grożą normalnie witki opadają taka profeska :-(
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Post 24 maja 2009, o 00:14

burat pisze: witki opadają taka profeska
Czasem mam wrażenie, że to nie brak profesjonalizmu, a celowe działanie :-> . A zwykle daleka jestem od teorii spiskowych. Przejechałam się podobnie na TPSA, Warcie. System robienia klienta w bambuko nie różni się wiele :-| .
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

hogi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Kona Stinky
Polubione posty: 1 raz

Post 24 maja 2009, o 00:25

Piter 35 pisze: Tak więc radzę się zastanowić pięć razy przed podpisaniemumowy z firmą PLAY :!: :!: :!: :!: :!:

Przeniosłem właśnie dwa numery z Ery do Play - firmowe.
Bez problemu.
Za każdym razem umawiał się ze mną doradca firmowy i przywoził mi umowy i telefony do pracy. 8-)
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 24 maja 2009, o 07:03

barbie pisze: Ja za to od kiedy założyłam swoją działalność gospodarczą (styczeń) odebrałam już kilkadziesiąt telefonów z Plusa z super hiper ofertą. Najpierw byłam grzeczna i mówiłam, że dziękuję. Potem byłam niegrzeczna. Potem zaczęłam krzyczeć. A teraz po prostu się rozłączam... ciekawe czy kiedyś się znudzą :roll:

A dlaczego mieliby się znudzić? Przecie oni zyją pozyskiwania (a właściwie to już podbiernia klientów innym telekomom, chyba że ktoś w końcu wprowadzi komórki dla zwierząt ;)) klientów (siedzi stado niskoopłacanych chińczyków w CC i próbuje zrealizować swoje plany sprzedażowe). Może w końcu się złamiesz? ;)
Kruszyn pisze: A tak poważnie to jakiś czas temu miałem zamiar się przenieść z plusa (bo mnie potraktowali mnie jeszcze gorzej).... :wall:ale Pan Bóg mnie nie opuścił :giggle:
Nie wiem, jak względy handlowo-kosztowo-polityczne, ale najbardziej niezawodną infrastrukturę techniczną ma chyba właśnie Plus (a przynajmniej tak to wygląda z punktu widzenia mojej fabryki, a kupujemy usługi od wszystkich komórkówców w PL).

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 24 maja 2009, o 09:33

Chińska kultura i jakość... :mrgreen:
Dolce far niente ;-)

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 maja 2009, o 17:26

Wy się wszyscy cieszcie, że nie dzwoni do Was Slumdog...

r.

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 maja 2009, o 17:41

ja mam od kilku miesiecy podobne korowody z raiffeisenem, w ktrym mam kredyt i sie spoznili z transza, bo sie ktos zwolnil, i teraz laskawie zwroca mi karne odsetki, ale musze od nich placic podatek, wiec dalej i dalej i dalej.
a co do oepratorow, centrow telefonicznych obslugi itepe... tam gdzie czesto bywam jest jakies centrum obslugi telefonicznej. i winda jezdza ze mna te tuzy. kiedy ich widze rozumiem, ze kazdy z nich ma napisane na kartce piec zdan do szesciu, ktorymi operuje, bo wiecej nie zrozumie sam... i ze nie maja nic do powiedzenia. Zawsze niestety, trzeba trafic wysoko i wtedy jest jakas szansa - NIEWIELKA. banki, ubezpieczenia, telefony... maja jedno zadanie - wycisnac kase i dac jak najmniej. Czy to w formie wyplaty, czy uslugi. I nigdy nie przyznac sie do bledu.
i bedzie coraz gorzej.
Nie pamietam, zeby za komuny bank probowal nas swiadomie oszukac. Dzis czuje, ze banki, elektrownia, gazownia, telefony wszyscy staraja sie wystawiac za wysokie rachunki, ktore potem ewentualnie , ale z opoznieniem koryguja jesli sie zauwazy.
slowem - nie miec telefonu, mediow, banku. Czyli co? KWyprowadzka nad OB, Lene, srodek MOngolii, Sahary
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

cArLoS
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: WRX Spec Carlos 440/585

Post 28 maja 2009, o 18:20

kto z Was tu obecnych dał się złapać na, nie tak dawną ofertę Netii dla klientów neostrady?! Pamiętamy wszyscy, nowy regulamin i możliwości z tym związane - dałem sie skusić i do dziś żałuje - nie miałem w firmie net-u przez 55 dni......... :wall: :wall: :wall: :wall: wkoncu wysłałem fax z kur...ami i ch...ami i że bardzo serdecznie dziękuję , ale teraz to sobie moga swoją netię w d...e wsadzić
projekt "Huragan" Carlos - 440/585
Obrazek

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 28 maja 2009, o 18:22

Arno pisze: Dzis czuje, ze banki, elektrownia, gazownia, telefony wszyscy staraja sie wystawiac za wysokie rachunki, ktore potem ewentualnie , ale z opoznieniem koryguja jesli sie zauwazy.
Bo liczy się wynik, a za komuny overnajtów nie znali. Niestety taka jest reguła że przeciętna chce jak najtaniej, udziałowcy chcą dywidendy......., więc oszczędza się na tym co zazwyczaj decyduje o końcowym wyniku czyli człowieku.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubione posty: 5 razy

Post 28 maja 2009, o 19:14

Bank BPH i (sluzbowa) karta kredytowa... po kilkunastu podejsciach udalo mi sie zamknac, po czym po dwoch miesiacach przyszla nowa karta i oplata za nia..
kwota rosnie.. ja to finalnie zaplace na 100% ...

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 28 maja 2009, o 22:13

aż mi się przypomniały przeboje, jakie moja rodzicielka szanowna miała z telekomem o nazwie Tele2 :evil:

A ze swoich przygód... to przypomina mi się jedna, gdy nastąpił czas wymiany aparatu i przedłużenia umowy. Wszystko było nice załatwione, tylko o jednym pani zapomniała mi wspomnieć, że po podpisaniu kolejnej umowy jest równoznaczne z wyzerowaniem poziomu tzw. niewykorzystanych minut (oskubali mnie na jakieś 100). Dowiedziałem się o tym dopiero z faktury :(.

A teraz to czasem dzwonią i proponują mi jakieś bonusy, czy inne pakieciki...i Pan/Pani się pluje o tych zaletach i krainie mlekiem i miodem płynącej. Potem zaczyna się jeszcze męczenie, gdy mówię, że takiej usługi nie potrzebuję. Pani zdziwiona, że ja taki frajer jestem, bo nie chcę mega bonusu w stylu pakiet 1000 minut na rozmowy między 22-08h za złotych 20 (prezentowane jak oferta stulecia). Jeśli męczy mnie dalej, to ja kulturalnie odpowiadam, że pewnie na swoim stanowisku ma komputer, skoro do mnie dzwoni to zakładam, że widzi na monitorze moje dane (stan konta, średnią wysokość rachunku, wykorzystanie planu taryfowego), to powinna wiedzieć, iż kompletnie nie są mi potrzebne takie "mega pakiety" , gdyż spokojnie mieszczę się w tym co mam za złotych 25 :mrgreen: :evilgrin: . Wtedy po drugiej stronie słuchawki pada kwestia: "no tak, no tak".

Przypomniała mi się jeszcze ich prosta sztuczka tzw. niska piłka, czyli Pan/Pani nawija makaron na uszy klientowi i opowiada mu o tych pakietach (same ). Po czym pada pytanie czy się jest zainteresowanym. Klient odpowiada, że tak. No to dostaje informację, że to kosztuje złotych 20 i ponowienie pytania: czy dalej reflektuje. Większość rozmówców raczej nie odpuści (bo już zobaczyła się z mega ofertą, prawie że marzeń i to tylko za skromne 20 PLNów).

Ogólnie to każda firma (w mniejszym lub większym stopniu) chce nas skubnąć. Jak to mówi mój kolega w takich sytuacjach: "chcą nas ukochać w pupkę i to na sucho"
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 31 maja 2009, o 02:38

Piter 35, akurat jestem w trakcie przenoszenia numeru, ale z Plusa do Ery.. A dokładniej z simplusa zarejestrowanego oryginalnie na osobę prywatną przenoszę na abonament firmowy w Erze. I chciałem Ci powiedzieć, że akurat to ZAWSZE operator macierzysty robi MEGA problemy, bo nie chce tracić numeru. Tak więc robią absolutnie wszystko, co jest zgodne z regulaminem, żeby Cię nie puścić... Najczęściej jest to "niezgodność danych". Praktyka jest bardzo wredna..

Złożyłem dyspozycję przeniesienia numeru (niby miał to być tylko 1 podpis). Następnego dnia dostałem smsa z info., że procedura przeniesienia została rozpoczęta. A że miało to trwać ok 2 tygodni, to się nie interesowałem tym przez ten czas. Po 3 tygodniach, kiedy mój numer nadal był w Plusie postanowiłem zadzwonić i się spytać co i jak. Co się okazało? Że wniosek odrzucono z powodu niezgodności danych. Kiedy? 21 dni wcześniej, czyli tuż po tym, jak dostałem ww smsa!!! :x Ale nie raczyli poinformować o tym, gdyż informują zazwyczaj tylko o pozytywnym rozpatrzeniu.. Byłem 3 tyg w plecy. Ale to nie wszystko - spytałem się, jakie dane się nie zgadzają - "Nie możemy powiedzieć"... :wall: To prawie jak gra w mastermind!! :evil: Wystarczy, że masz literówkę w nazwisku, ale w nazwie firmy spację zamiast myślnika itp i to wystarczy....

ponad miesiąc czasu walczyłem, robiłem 3 podejścia, ale w końcu zaskoczyło i od środy będę miał już numer w Erze i przestanę nosić 2 kom..

Także tu akurat mieli rację, że to Era Cię dymała, a nie Play.. Ale kwestia kompetencji tego gościa z Germanos to już co innego... A jak chcesz sobie przeczytać jeszcze lepszą historię, choć nie związaną z operatorami, a z kurierami, to zapraszam.
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 31 maja 2009, o 03:06

To ja Wam coś jeszcze powiem, patrząc na to z innej strony. Całą tę szopkę z przenoszeniem numeru wymyślił jakiś totalnie nietechniczny kretyn, bez żadnego zastanowienia, co to tak naprawdę oznacza. Do tej pory sprawa była bajecznie prosta: tablica routingu wyglądała (w uproszczeniu) tak:

0xx -- operator A,
0yy -- operator B,
0zz -- operator C,
0aa-0pp -- telefony stacjonarne (tu routing trochę się gmatwał na poziomie stref numeracyjnych, ale też bez dramatu: 0aa1 -- operator E, 0aa2 -- operator F...).

Tak, czy inaczej tablica routingu mieściła się w kilkunastu-kilkuset rekordach. Koniec, kropka. Teraz zaczyna się przenoszenie. Możliwych numerów mamy miliony. Już nie wiadomo, czy numer 0xx123456 to operator A czy operator B czy może C, albo D. Albo któryś z MVNO. Teraz z zewnątrz niby nadal wygląda to tak samo, ale wewnętrzne tablice routingu u operatorów puchną (w tej chwili chyba odbywa się to w taki sposób, że połączenie idzie do pierwotnego operatora i dopiero ten kieruje je dalej), a to oznacza konieczność modernizacji sprzętu w wielu miejscach za wiele kasy (telco to ogólnie nie jest tania zabawa). To mamy rozmowy, a są jeszcze SMS-y, MMS-y i inne dziwne usługi. To wszystko oczywiście w bardzo wielkim uproszczeniu.

Sądzę, że tak naprawdę operatorzy wciąż nie są gotowi na pełną przenaszalność numerów w takiej skali, jakiej oczekuje rynek, więc stawiają różne przeszkody natury formalnej, aby jak najbardziej rozwlec w czasie konieczność modernizacji infrastruktury.

Powiecie, co Was to obchodzi. Ano nic. A może niekoniecznie, bo zwiększone koszty infrastruktury musi ktoś pokryć. Wiadomo kto pokrywa, prawda?

r.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 31 maja 2009, o 08:00

A mnie przeniosło bez żadnych problemów. Właśnie dziś przestałem być klientem Orange i jestem teraz klientem Play. Bałem się jak cholera po tym poście Pitera, a obyło się bez żadnych zgrzytów. Wszystko działa jak trzeba.

Tasior_Miedziak
4 gwiazdki
Auto: Czarny karawan na gnojówkę

Post 31 maja 2009, o 14:08

Barthol pisze: tylko o jednym pani zapomniała mi wspomnieć, że po podpisaniu kolejnej umowy jest równoznaczne z wyzerowaniem poziomu tzw. niewykorzystanych minut (oskubali mnie na jakieś 100). Dowiedziałem się o tym dopiero z faktury :(.
Spoko, mi skasowali w Orange z racji podpisania nowej umowy 4900 minut, ktore mi sie uzbieraly. Jak kiedys bralem wysoki abonament to facet, ktory ze mna podpisywal umowe mowil mi, ze:

- prosze Pana, najwyzej jak przestrzelimy z abonamentem, to pozniej Pan sobie zmniejszy na jakis maly a uzbierane minuty Panu zostana. takze nie ma strachu.

Dzisiaj juz sie nauczylem, ze na gebe to sie zamawia co najwyzej kawe w knajpie. Teraz kaze sobie pokazywac wszystko w regulaminie lub dawac na pismie. Inaczej niech spadaja. Jak mi ostatnio pan w firmie kurierskiej probowal wmowic, ze za NIEWYKONANA usluge transportowa moga mnie obciazyc to gadka byla krotka: PROSZE MI POKAZAC, W KTORYM PUNKCIE SWIADCZENIA USLUG JEST TAKI ZAPIS, ktory mi kaze zaplacic. I na tym sie skonczylo.

Pewnie juz wszyscy znaja Pana Lebiedzia ;-) Nie jestesmy sami.

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 31 maja 2009, o 15:03

cArLoS pisze: kto z Was tu obecnych dał się złapać na, nie tak dawną ofertę Netii dla klientów neostrady?!
Akurat z tym było nieźle - były awarie, ale ogólnie ok. Tyle, że umowa mi się skończyła i podpisałem taką na 2Mbit... no i przez ponad miesiąc nie umieją sobie dać z tym rady. Faktury przychodzą za 2Mbit, to nawet zabawne jest. ;-) A jak podpisałem umowę z innym operatorem, to ten kabla nietknie póki netia nie wyrobi się z okresami wypowiedzenia... tyle, że co mnie to obchodzi skoro zamiast 2Mbit mam wciąż 1 - czyli nie wywiązują się z umowy... jutro sobie do nich zadzwonię.

Jak dzwoniłem z reklamacją f-ry, to dopiero jak zmieniłem tonację ;) pani łaskawie przyjęła ode mnie zgłoszenie, wcześniej twierdząc, że tylko faksem mogę to załatwić.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 31 maja 2009, o 17:07

citan pisze:
cArLoS pisze: kto z Was tu obecnych dał się złapać na, nie tak dawną ofertę Netii dla klientów neostrady?!
Akurat z tym było nieźle - były awarie, ale ogólnie ok.
No to miałeś farta. Bo ja wypowiedziałem tepsie umowę, poszedłem do netii, po czym netia uzyskała od tepsy odpowiedź, że nie ma możliwości technicznych (sic!). I tak zostałem bez internetu. Całe szczęście, że miałem życzliwego sąsiada, który się podzielił swoim.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 31 maja 2009, o 19:52

Konto usunięte pisze: Bo ja wypowiedziałem tepsie umowę, poszedłem do netii, po czym netia uzyskała od tepsy odpowiedź, że nie ma możliwości technicznych (sic!).
W Erze byly u mnie na wsi podobne sytuacje. Tepsa twierdzila to samo...
Jeden gość się 2 miechy bujał bez netu, bo wypowiedział tpsa, a chcial erę. W koncu wrocil do tepsy.
Dolce far niente ;-)

ODPOWIEDZ