Zalewa
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zalewa
Hej,
Po założeniu pompy Walbro 255 l/h nowego filtra paliwa, nowych świec auto jest poważnie zalewane, wręcz przelewane. Nie da się nim praktycznie jeździc, sprawa jest na tyle poważna, że nawet na luzie w przypadku przygazowania samochód się dławi ni nie wkręca się na obroty. Nadmienię iż przed tymi zmianami auto miało zbyt ubogą mieszankę najprawdopodobniej spowodowaną niewydolnością pompy. Moje pytanie brzmi: dlaczego się tak dzieje?
Czyżby regulator ciśnienia paliwa nie wyrabiał? Czy po w/w zmiana należy zmienic również mapę?
Pzdr
Po założeniu pompy Walbro 255 l/h nowego filtra paliwa, nowych świec auto jest poważnie zalewane, wręcz przelewane. Nie da się nim praktycznie jeździc, sprawa jest na tyle poważna, że nawet na luzie w przypadku przygazowania samochód się dławi ni nie wkręca się na obroty. Nadmienię iż przed tymi zmianami auto miało zbyt ubogą mieszankę najprawdopodobniej spowodowaną niewydolnością pompy. Moje pytanie brzmi: dlaczego się tak dzieje?
Czyżby regulator ciśnienia paliwa nie wyrabiał? Czy po w/w zmiana należy zmienic również mapę?
Pzdr
- LORD VADER
- 4 gwiazdki
- Auto: 3TURBO
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Zalewa
regulator zdycha, przeplywka zdycha - sama pompa nie spowoduje zalewania jak regulator jest ok
Ok w takim razie dziś pod lupę pójdzie regulator i przepływka.
Bóg wam zapłac dobrzy ludzie:)
Pzdr
Bóg wam zapłac dobrzy ludzie:)
Pzdr
No dobra to teraz następne pytanie do szanownego grona:
Czy ktoś z was ma ew na zbyciu owy regulator ciśnienia bądź gdzie moge to ustrojstwo nabyć po normalnej "studenckiej" cenie?:)
Szukam szukam i nic dedykowanego znaleźć nie mogę, no chyba, że te uniwersalne również będa pasować?
Pzdr
Czy ktoś z was ma ew na zbyciu owy regulator ciśnienia bądź gdzie moge to ustrojstwo nabyć po normalnej "studenckiej" cenie?:)
Szukam szukam i nic dedykowanego znaleźć nie mogę, no chyba, że te uniwersalne również będa pasować?
Pzdr
ASO?
Jak uniwersalny, to trzeba jeszcze adapter do listwy paliwowej kupic - ale nie kupowalbym tanich ebayowych regulatorow, czy tez zadnych tam FSE itp. nie maja zbyt dobrej opinii.
A niestety z drugiej strony SX1, Sard czy inne Fuellab nieco kosztuja - ale zle rozumiane oszczednosci i kupowanie kiepskich czesci moga sie paskudnie zemscic - naprawa silnika jest sporo drozsza niz porzadny regulator cisnienia paliwa.
Zaoferowalbym regulator z GC8 STi po kosztach wysylki - bo nie bedzie mi juz potrzebny :) - ale zdaje sie, ze wszystkie new age turbo imprezy maja nieco wyzsze cisnienie paliwa na listwach niz klasyki? (ok. 2.7 bara kontra 3 bary?)
Pozdrawiam
Jak uniwersalny, to trzeba jeszcze adapter do listwy paliwowej kupic - ale nie kupowalbym tanich ebayowych regulatorow, czy tez zadnych tam FSE itp. nie maja zbyt dobrej opinii.
A niestety z drugiej strony SX1, Sard czy inne Fuellab nieco kosztuja - ale zle rozumiane oszczednosci i kupowanie kiepskich czesci moga sie paskudnie zemscic - naprawa silnika jest sporo drozsza niz porzadny regulator cisnienia paliwa.
Zaoferowalbym regulator z GC8 STi po kosztach wysylki - bo nie bedzie mi juz potrzebny :) - ale zdaje sie, ze wszystkie new age turbo imprezy maja nieco wyzsze cisnienie paliwa na listwach niz klasyki? (ok. 2.7 bara kontra 3 bary?)
Pozdrawiam
Jacek "AMI" Rudowski
AMI - narazie się wstrzymuje bo diagnoza brzmi: Uszkodzona przepływka. Dzięki jednak za info i dobrodusznośc, gdyby była jeszcze potrzeba z pewnością się zgłoszę:)
Na allegro znalazłem przepływki po 250-300 zł (używane oczywiście). Boję się jednak o to czy nie są to buble. Może w takim razie zamiast wcześniej wspomnianego regulatora macie na sprzedaż sprawną przepływkę?:)
Pzdr
Na allegro znalazłem przepływki po 250-300 zł (używane oczywiście). Boję się jednak o to czy nie są to buble. Może w takim razie zamiast wcześniej wspomnianego regulatora macie na sprzedaż sprawną przepływkę?:)
Pzdr
- LORD VADER
- 4 gwiazdki
- Auto: 3TURBO
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
do WRX nie sa az takie drogie te przeplywki - sprawdz w ASO i najlepiej kup nowy z gwarancjasophisty pisze:AMI - narazie się wstrzymuje bo diagnoza brzmi: Uszkodzona przepływka. Dzięki jednak za info i dobrodusznośc, gdyby była jeszcze potrzeba z pewnością się zgłoszę:)
Pzdr
Zresetuj ECU, (odłącz klemę). Jeżeli wcześniej brakowało paliwa, komputer wystartował z bardzo bogatych korekcji.LORD VADER pisze:do WRX nie sa az takie drogie te przeplywki - sprawdz w ASO i najlepiej kup nowy z gwarancjasophisty pisze:AMI - narazie się wstrzymuje bo diagnoza brzmi: Uszkodzona przepływka. Dzięki jednak za info i dobrodusznośc, gdyby była jeszcze potrzeba z pewnością się zgłoszę:)
Pzdr
http://subarulpg.pl
tel. +48 692 325 541
tel. +48 692 325 541
w sumie ciekawe ile zajęłoby mu dostrojenie się z powrotem do odetkanego filtra
na jałowym powinno to być raczej szybko, może warto pod kompem zobaczyć co ECU widzi na AFR ?
oczywiście po zresetowaniu kompa
na jałowym powinno to być raczej szybko, może warto pod kompem zobaczyć co ECU widzi na AFR ?
oczywiście po zresetowaniu kompa

resetowaliśmy i nic...
po podłączeniu pod kompa okazało się, że to przepływka. Po zupełnym odłączeniu przepływomierza auto działa w miarę poprawnie.
Pozostaje już chyba tylko zakup nowej...
po podłączeniu pod kompa okazało się, że to przepływka. Po zupełnym odłączeniu przepływomierza auto działa w miarę poprawnie.
Pozostaje już chyba tylko zakup nowej...
rzecz jasna:)
mimo to będę zmuszony zakupic używaną szczoteczkę.....auto przechodzi teraz kilka modyfikacji które mnie ostro wyczyszczą finansowo więc to jedyna alternatywa:)
mimo to będę zmuszony zakupic używaną szczoteczkę.....auto przechodzi teraz kilka modyfikacji które mnie ostro wyczyszczą finansowo więc to jedyna alternatywa:)
Przepływka zawyżająca wartości przepływu, to rzadkość, jak wyjątek potwierdzający regułę.
tel. +48 692 325 541
tel. +48 692 325 541
Eeeetam,to seria w S-turbo 01,z prawie seryjnym motorem,prawie seryjnie wysterowanym,z prawie całym kolektorem..jako pisze:Przepływka zawyżająca wartości przepływu, to rzadkość, jak wyjątek potwierdzający regułę.

Z, prawie seryjnym turbo, prawie seryjnym wydechem, prawie seryjnym filtrem,....forek2 pisze:Eeeetam,to seria w S-turbo 01,z prawie seryjnym motorem,prawie seryjnie wysterowanym,z prawie całym kolektorem..jako pisze:Przepływka zawyżająca wartości przepływu, to rzadkość, jak wyjątek potwierdzający regułę.
Prawie, robi wielką różnicę.
Niebieska zguba dzisiaj dotarła. Dzięki.
tel. +48 692 325 541
tel. +48 692 325 541
jako pisze:Z, prawie seryjnym turbo, prawie seryjnym wydechem, prawie seryjnym filtrem,....forek2 pisze:Eeeetam,to seria w S-turbo 01,z prawie seryjnym motorem,prawie seryjnie wysterowanym,z prawie całym kolektorem..jako pisze:Przepływka zawyżająca wartości przepływu, to rzadkość, jak wyjątek potwierdzający regułę.
Prawie, robi wielką różnicę.
Niebieska zguba dzisiaj dotarła. Dzięki.
Polubiłem "turbinę jak wiadro" -z małej chmury -duży deszcz.